PDA

Zobacz pełną wersję : Lampa 430ex + dyfuzor-technika

wojtek_j
23-03-2007, 00:05
Kupiłem sobie dyfuzor do lampy.Zakładam na lampę robie zdjęcie i.. nie widzę różnicy!Czy do dyfuzora trzeba zmieniać ustawienia lampy?Jeżeli chodzi o dyfuzor to kupiłem od gościa którego polecaliście z allegro tego z USA.

arturs
23-03-2007, 00:15
A robisz "na wprost" czy palnik pod kątem? i czy masz sufit od którego mogłoby się odbić światło?

Pozdr

wojtek_j
23-03-2007, 08:20
Jak robię na wprost to jest tak samo jak bez dyfuzora,jak odbijam od sufitu to jest dobrze bez dyfuzora( z dyfuzorem tak samo wychodzi) nie wiem a czy z dyfuzorem zwiększa się moc lampy?

ksp01marek
23-03-2007, 08:56
Kupiłem sobie dyfuzor do lampy.Zakładam na lampę robie zdjęcie i.. nie widzę różnicy!Czy do dyfuzora trzeba zmieniać ustawienia lampy?Jeżeli chodzi o dyfuzor to kupiłem od gościa którego polecaliście z allegro tego z USA.

Przypatrz się uważnie zdjęciom. Różnica napewno jest, to w kontraście, to w cieniach to w innych szczegółach. Co prawda mam inny model lampy ale po zastosowaniu dyfuzora różnice są bardzo widoczne (u mnie)

chuckyy
23-03-2007, 09:09

Najwieksza różnica jest w momencie kiedy masz palnik ustawiony pod kątem 45 stopni, co zresztą jest napisane w instrukcji dolączonej do Stofena :) U mnie ją widać. Zmiana ustawień lampy to tylko lekkie zwiększenie mocy.

Vitez
23-03-2007, 21:17
Zakładam na lampę robie zdjęcie i.. nie widzę różnicy!

Nie uznaj tego za przytyk ani pesymizm ale... znam sporo osob ktorym pokazywalem przykladowe zdjecia z dyfuzorem a bez i mowili "e, nie widac roznicy" :roll: . Tak wiec mozesz byc takim wlasnie przypadkiem.