Zobacz pełną wersję : Lampa 430ex + dyfuzor-technika
wojtek_j
23-03-2007, 00:05
Kupiłem sobie dyfuzor do lampy.Zakładam na lampę robie zdjęcie i.. nie widzę różnicy!Czy do dyfuzora trzeba zmieniać ustawienia lampy?Jeżeli chodzi o dyfuzor to kupiłem od gościa którego polecaliście z allegro tego z USA.
A robisz "na wprost" czy palnik pod kątem? i czy masz sufit od którego mogłoby się odbić światło?
Pozdr
wojtek_j
23-03-2007, 08:20
Jak robię na wprost to jest tak samo jak bez dyfuzora,jak odbijam od sufitu to jest dobrze bez dyfuzora( z dyfuzorem tak samo wychodzi) nie wiem a czy z dyfuzorem zwiększa się moc lampy?
ksp01marek
23-03-2007, 08:56
Kupiłem sobie dyfuzor do lampy.Zakładam na lampę robie zdjęcie i.. nie widzę różnicy!Czy do dyfuzora trzeba zmieniać ustawienia lampy?Jeżeli chodzi o dyfuzor to kupiłem od gościa którego polecaliście z allegro tego z USA.
Przypatrz się uważnie zdjęciom. Różnica napewno jest, to w kontraście, to w cieniach to w innych szczegółach. Co prawda mam inny model lampy ale po zastosowaniu dyfuzora różnice są bardzo widoczne (u mnie)
Najwieksza różnica jest w momencie kiedy masz palnik ustawiony pod kątem 45 stopni, co zresztą jest napisane w instrukcji dolączonej do Stofena :) U mnie ją widać. Zmiana ustawień lampy to tylko lekkie zwiększenie mocy.
Zakładam na lampę robie zdjęcie i.. nie widzę różnicy!
Nie uznaj tego za przytyk ani pesymizm ale... znam sporo osob ktorym pokazywalem przykladowe zdjecia z dyfuzorem a bez i mowili "e, nie widac roznicy" :roll: . Tak wiec mozesz byc takim wlasnie przypadkiem.