Zobacz pełną wersję : Kolejne cashback 'i (?)
Było? :)
http://www.kluetz-web.de/CashBackInfoblatt07F.pdf
Niestety dostałem w barbarzyńskim języku. A może to jakiś fake?
Kolekcjoner
23-03-2007, 02:56
Było? :)
http://www.kluetz-web.de/CashBackInfoblatt07F.pdf
Niestety dostałem w barbarzyńskim języku. A może to jakiś fake?
Były zapowiedzi :D. To już chyba jakiś konkret.
Witam,
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem informacje w podanym pdf-ie ale czy oznacza to, że cash back nie będzie dotyczył samych korpusów?
Trochę mnie to martwi gdyż planuję zakup 30D, a w opisie nie widzę nic sensownego (interesowałby mnie korpus 30D + ewentualnie battery pack). Są tylko korpusy z obiektywami, których nie potrzebuję bo cały zakres ogniskowych mam w szkłach pokryty.
Czy moje wnioski są błędne czy też niestety mam rację ?
Dziękuję za spostrzeżenia.
PS: decyzja o kupnie pojawiła się zbyt późno - mowa o cash back z przełomy 2006/2007.
Już coś znalazłem - jest body z 18-55, który pójdzie od razu do szafki (cash back 100Euro)
djtermoz
23-03-2007, 03:23
Na moje skromne oko chyba jakis fake bo nie chce mi sie wierzyc zeby dawali az 100 EUR cashback na obiektyw ktory ledwo wszedl na rynek (16-35L II). Poza tym 150 EUR za 35/1.4L to tez bardzo duzo. O ile pamietam z reguly rebate na obiektywy byly duzo mniejsze ($20-$50).
Kolekcjoner
23-03-2007, 03:35
Na moje skromne oko chyba jakis fake bo nie chce mi sie wierzyc zeby dawali az 100 EUR cashback na obiektyw ktory ledwo wszedl na rynek (16-35L II). Poza tym 150 EUR za 35/1.4L to tez bardzo duzo. O ile pamietam z reguly rebate na obiektywy byly duzo mniejsze ($20-$50).
No z moich informacji wynika, że Canon się ma postarać na swoje urodziny :D. A jak będzie? Na początku kwietnia ma być już oficjalne info :).
hmmm 14,5 tys za 5d z 24-105 ??? i to ma byc promocja :( (14 tys po upuscie) u nas juz mozna za 13 tys heh
szkoda ze nie ma 5d +nowy 16-35 bo bym sie skusil :)
No właśnie, już zamówiłem 30D+BG, ale czekam już tydzień a sprzedawca wciąż twierdzi że czeka na dostawę z hurtowni, niewiem już sam czy szukać gdzieś indziej (tam gdzie zamówiłem mam dobrą cenę z FV), czy może poczekać do 1 kwietnia?
Niby należałoby się cieszyć, że kolejny cash back ale nie koniecznie.
O czym myśleli panowie z Canona skoro nie zaoferowali samego 30D lub przynajmniej z battery packiem. Najuboższy zestaw to 30D+KIT 18-55. Czyli zamiast kupić sam korpus np za 4000 zł to wywalam około 240 zł drożej za korpus z kitem (4240zł) po to by dostać ~380 zł zwrotu. Czyli zysk - 140 zł. Nie każdy potrzebuje kita. Mogli dać chociazby z gripem lub 430EX. Widać promują tylko 400D który ma szerszy wachlarz możliwości (przynajmniej dla niektórych). Wiem, że na alledrogo można sprzedać kita za około 100-120 zł. Ale to znowu 240-260 zł zwrotu zamiast 380 zł.
Nie biorą pod uwagę, że ktoś ma już szkła, które oferują w zestawach. Zwłaszcza zakres oferowany przez "super" KIT obiektyw 18-55.
Mozna kupić 10-22 ale tutaj 30D+10-22 nieuchronnie zbliża się do ceny 5D, itd.
No cóż nie da się każdemu dogodzić.
Zobaczymy co zaoferują naprawdę.
...czy może poczekać do 1 kwietnia?
Pierwszego kwietnia to może nie, bo będzie jakiś psikus ;).
to ze beda KIT'y canona to juz pewne, kiedys byl tutaj kiepskiej jakosci scan/foto wlasnie tych kitow do ktorych linki ponizej, warehouseexpress.co.uk nie jest najtanszym sklepem w UK ale dosyc porzadnym, sam tam czasami robie zakupy wiec mowie z wlasnego doswiadczenia, dzis znalazlem takie oto KIT'y z czego wiekszosc z nich jest DUE APRIL, wiec calkiem mozliwe ze zaczna obowiazywac wlasnie 1.04.2007
http://www.warehouseexpress.com/index.asp?PHOTO/digicameras/kits/CanonEOS400D.html
http://www.warehouseexpress.com/index.asp?PHOTO/digicameras/kits/CanonEOS30D.html
http://www.warehouseexpress.com/index.asp?PHOTO/digicameras/kits/CanonEOS5D.html
szukalem info na temat potencjalnych cashbackow w UK, ale narazie nic mi nie wiadomo, chociaz gdyby takie 195E jak z pdf'a na poczatku bylo prawdziwe to 5D i 24-105L kosztowalby wowczas 1850Ł i bylaby to oferta godna zastanowienia sie nad nia
Kolekcjoner
25-03-2007, 03:36
to ze beda KIT'y canona to juz pewne, kiedys byl tutaj kiepskiej jakosci scan/foto wlasnie tych kitow do ktorych linki ponizej,
Link (http://canon-board.info/showthread.php?t=19915) :D.
Tomasz Buttler
05-12-2008, 19:21
Czy ktoś się orientuje kiedy będzie następna akcja z cash back u Canona?
Oby jak najszybciej, bo własnie przymierzam sie do zakupu lampki i jakiś miły zwrocik kasy od Canona byłby mile widziany.
pierwszy link w temacie obecnie nie działa, pozostałe prezentują promocje ze sklepu internetowego, skąd domysły o cash backu z Canona skoro na oficialnej stronie nie ma info?
gkmrtoip
29-01-2009, 10:43
Memoriz, jakbyś jeszcze zechciał zobaczyć jakiego dnia jest datowany pierwszy link, było by na prawdę fajnie.
no ale pasowałby jakiś cashback z tej okazji, że w 1959 Canon wypuścił pierwszą SLR ;) to przecież 50-lecie :D
Piasek1989
29-01-2009, 15:30
oj powątpiewam czy będzie cash beck w tym roku patrząc na cafajaca sie gospodarke i opinie to nie wydaje mi się żeby canon jeszcze robił sobie większe straty czy jak to nazwać
Sami szef canona ostatnio mówił ze jest niezadowolony ze sprzedarzy w okresie świątecznym
oj powątpiewam czy będzie cash beck w tym roku patrząc na cafajaca sie gospodarke i opinie to nie wydaje mi się żeby canon jeszcze robił sobie większe straty czy jak to nazwać
Sami szef canona ostatnio mówił ze jest niezadowolony ze sprzedarzy w okresie świątecznym
A to dobre! Gdyby dostarczyli odpowiednią ilość nowych 5dmII (a najlepiej z lepszym AF ;-) to by mieli dobrą sprzedaż. A tak niech nie pieprzą o kryzysie, przynajmniej w segmencie foto.
Kolekcjoner
29-01-2009, 18:27
A to dobre! Gdyby dostarczyli odpowiednią ilość nowych 5dmII (a najlepiej z lepszym AF ;-) to by mieli dobrą sprzedaż. A tak niech nie pieprzą o kryzysie, przynajmniej w segmencie foto.
Ale co to ma wspólnego z tym co oni mówili? Przecież takie body jak 5D mkII ma minimalny wpływ na wielkość sprzedaży.
Ponoć wstrzymali budowę nowej fabryki, skoro juz szukają oszczędnosci to o cashbacku możemy raczej zapomnieć. Chyba ze będą chcieli w ten sposób pobudzić rynek
Ale co to ma wspólnego z tym co oni mówili? Przecież takie body jak 5D mkII ma minimalny wpływ na wielkość sprzedaży.
Pewnie masz rację, ale w takim kontekście po co się w ogóle produkuje takie coś jak produkt dla rynku profi skoro zyski są tak minimalne?
Kolekcjoner
29-01-2009, 23:39
Choćby dlatego że sprzedają szkła (tu udział jest większy niż dla entry level, choć ilościowo też nie ma porównania), prestiż, etc.