Zobacz pełną wersję : TAMRON 55-200mm 1:4-5,6 MACRO 52mm
Gniewkos
20-03-2007, 16:49
witam ludziska pytanko...
opłaca się za 350 zł z osłonami i filtrem uv hoya??
dla początkującego?
VomitroN
24-03-2007, 01:43
Jak ci sie trafi dobra sztuka warto wziac na poczatek.Ja sie przesiadlem z Sigmy 70-300 APO DG i jestem zadowolony. Mniej mydla przy 200mm, czesciej trafia AF i chyba cichszy.
Jako uzupelnienie obiektywu kitowego i za male pieniadze to raczej dobry wybor.
Z czasem sam sie przekonasz czego mu brakuje i czego potrzebujesz w zamian :)
Jak ci sie trafi dobra sztuka warto wziac na poczatek.Ja sie przesiadlem z Sigmy 70-300 APO DG i jestem zadowolony. Mniej mydla przy 200mm, czesciej trafia AF i chyba cichszy.
Jako uzupelnienie obiektywu kitowego i za male pieniadze to raczej dobry wybor.
Z czasem sam sie przekonasz czego mu brakuje i czego potrzebujesz w zamian :)
serio mniej mydla przy 200mm?
kurcze, bo wychodzi mi, ze jak sprzedam Sonnara to bede mial na tego Tamrona bez wielkich doplat. fakt, ze zamieniam porzadny obiektyw na plastikowy sloik, ale te 200mm to mi czesto brakuje
dziś kupiłem "udany model" (bardzo) , to fajny obiektyw przy skromnych środkach (zbieram na T. 17-50 i CZJ 180)
nówka, osłony, dekielki, gwarancja: 340zł... jednak obowiązkowo trzeba sprawdzać na jaki model trafiliśmy.. zdarzają sie skrajnie "różne"
P.S. Na 200mm nawet udane T. nie są lepsze od S. 70-300APO najwyżej na + Tamrona można powiedzieć, że jest bardziej kontrastowy.
powodzenia...