Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Bateria do laptopa - zamiennik czy oryginał??

Zielony
19-03-2007, 11:16
Jako, że obecnie do czynności związanych z fotografią jestem zmuszony używać laptopa (HP Pavilion) postanowiłem o zakupie dodatkowej/nowej baterii. Otóż pojawiły się w końcu na allegro zamienniki do mojego modelu.

I teraz pytanie: Czy ktoś z Was używa tego typu zamienników? Czy poleca?
Czy warto pakować pieniądze w zamiennik itd?
Jak wiadomo - jeśli chodzi o baterie do EOS'ów to z powodzeniem wiele osób korzysta z zamienników - okazują się bardzo dobre i jednocześnie cena jest bardzo przyzwoita.
Teoretycznie z zamiennikami do laptopów powinno być tak samo.
Tylko proszę o opinie osób które kupiły zamienniki - czy jest sens pakować w takie coś pieniądze? Obawiam się, że zamienniki mogą jakoś krótko trzymać etc. Gwarancja niby jest 6 miesięcy.
Przykładowa aukcja (http://allegro.pl/item176674199_nowa_bateria_do_hp_dv1000_dv4000_ze2 000_fvat.html)

PS. 'Regeneracją' starej nie jestem zainteresowany.

Jac
19-03-2007, 11:57
IMHO mozna uzywac zamiennikow - nie widze przeciwwskazan - ale trzeba paietac o jednym jesli akku w pewnym momencie straci swoje parametry (laptop na full bateri pracuje bardzo krotko) to nie ma co czekac i trzeba wymieniac na nowsza (dalsza eksploatacja zuzytego akku wiadomo jak sie moze skonczyc ;-)) , oryginaly sa trwalsze ale naogol kilkukrotnie drozsze...