Zobacz pełną wersję : Mruga redukcja czerwonych oczu
canis_lupus
16-03-2007, 11:27
Kupiłem EOS 300D z nieudolnie wgranym wasiaware z polskim menu. Wgrałem oryginalny soft ściągnięty ze strony canona i teraz cały czas na wyswietlaczu LCD mruga mi ikonka redukcji czerwonych oczu. Jak się tego pozbyć?
ja w atakiej sytuacji przewaznie uzywam kropli visine ewentualnie jak ich nie masz przeplucz oczy solą fizjologiczną. :mrgreen:
Tak ma być, to Wasia puszcza oko...
canis_lupus
16-03-2007, 11:38
bonk: zgubiłeś gogle? Jak tak to się nie odzywaj. :)
Cichy: Ja wgrałem sie wasiaware tylko ORYGINALNY firmware ściągniety ze strony canona. Więc to chyba nie jest normalne ze puszcza oko.
Ja wgrałem sie wasiaware tylko ORYGINALNY firmware ściągniety ze strony canona. Więc to chyba nie jest normalne ze puszcza oko.
Mialem / mam ten sam problem, ale wgralem dobrego UNDUTCHABLES 0.2.3 i kropa zniknela. Niestety po wgraniu oryginala, znow miga.
canis_lupus
16-03-2007, 12:46
Tez wgrałem UNDUTCHABLES i przestało mrugać, aczkolwiek mruganie na oryginalnym sofcie jest niepokojące.
Tez wgrałem UNDUTCHABLES i przestało mrugać, aczkolwiek mruganie na oryginalnym sofcie jest niepokojące.
Przyznam, ze tez mi sie to nie spodobalo, ale i tak uzywam inny wiec olac to :)
Peri Noid
16-03-2007, 14:37
Czy postąpiłeś zgodnie z dokumentacją downgrade'u, tzn. ustawiłeś "Custom functions" na odpowiednie wartości :?: Jeśli nie to jest to właśnie przyczyna. W dokumentacji jest napisane, co zrobić w takiej sytuacji.
canis_lupus
16-03-2007, 14:42
Resetowałem wszystkie nastawy. Wszystko zrobiłem zgodnie z dokumentacją.
Stare dzieje, a ja mam rację. Jeśli był wgrany Wasia i wgra się potem oryginał, to oko mruga i już.
Stare dzieje, a ja mam rację. Jeśli był wgrany Wasia i wgra się potem oryginał, to oko mruga i już.
Ale wystarczy wyjąć akumulator i bateryjkę podtrzymującą na pare minut i wraca do normy.
Resetowałem wszystkie nastawy..
A wiesz, ze zresetowane to nie są same zera tylko tak:
2597
A wiesz, ze zresetowane to nie są same zera tylko tak:
2597
Tylko nie zawsze prawidłowy reset ustawień eliminuje efekt. Zmieniałem firmware na Wasie później na Unduchables i z powrotem na Wasie i mimo prawidłowego resetu mrugało. Dobiero wyzerowanie poprzez wyjęcie akumulatora i bateryjki pomogło.