PDA

Zobacz pełną wersję : Co jest grane? 30D...

Goose
15-03-2007, 10:06
Dziś dotarł do mnie niby nowy C 30D, ale gdy zrobiłem pierwsze zdjęcia i wrzuciłem na komputer okazało się, że numeracja zdjęć zaczyna się od 3290. Czy to oznacza, że aparat ma już taki przebieg a mnie zrobiono w bambuko?

DoMiNiQuE
15-03-2007, 10:09
Jesli wlozyles stara karte to aparat przejal jej numeracje. To normalne. Faktyczny przebieg mozesz sprawdzic tylko w serwisie.

slawi_3000
15-03-2007, 10:12
2 możliwości:
1) ktoś robił próbne zdjęcia i przez pomyłkę włożył kartę z już istniejącą numeracją
2) ta, o której piszesz

Ja w każdej z tych sytuacji żądałbym wymiany aparatu. Spisz sobie jego numery (licznik można w prosty sposób wyzerować).

Pozdrawiam

Goose
15-03-2007, 10:21
Tylko problem w tym, że aparat wygląda na zupełnie nowy. Nawet bateria nie była wyciągana z woreczka. Ale mam jeszcze jedno pytanko. Czy Canon nie nakleja fabrycznie tych gumowych osłonek na ekran? Bo ja ich nie miałem.

gwozdzt
15-03-2007, 10:37
Ale mam jeszcze jedno pytanko. Czy Canon nie nakleja fabrycznie tych gumowych osłonek na ekran?
Nie nakleja folii na LCD (bo chyba o to chodzi).
I ja też mam pytanie: jaką karte włożyłeś do tego aparatu? nową czy uzywaną?

DoMiNiQuE
15-03-2007, 10:37
Tylko problem w tym, że aparat wygląda na zupełnie nowy.
Rzeklbym, ze to wlasnie nie jest problem :) Zajmij sie foceniem a nie reklamacjami. Aparat jest napewno nowy.

Czy Canon nie nakleja fabrycznie tych gumowych osłonek na ekran? Bo ja ich nie miałem.
Chodzi Ci o folie na ekranie? Nie ma ich fabrycznie.

Goose
15-03-2007, 10:46
Tak, chodzi o folie na ekran. Wyraziłem się nieprecyzyjnie. A co do karty to faktycznie, włożyłem ją nie sformatowaną z innego aparatu i numeracja by się zgadzała... Więc dziękuje za rady.

Fakungio
16-03-2007, 02:02
Tak, chodzi o folie na ekran. Wyraziłem się nieprecyzyjnie. A co do karty to faktycznie, włożyłem ją nie sformatowaną z innego aparatu i numeracja by się zgadzała... Więc dziękuje za rady.

Panikarz..k*&a heheh

PS. A będziesz tym czymś focił w trudnych warunkach czy postawisz za szybką na wystawce :) :)

JaBlam
16-03-2007, 19:21
Panikarz..k*&a heheh

PS. A będziesz tym czymś focił w trudnych warunkach czy postawisz za szybką na wystawce :) :)

Hahah widze tez dostales ostrzezenie za przeklinanie na forum, co do wypowiedzi. Wiesz kolega jest nowy jak widze i mogl miec obawy co do "nowosci" zakupionego aparatu. W koncu w tym kraju rozne rzeczy wciskaja ludziom i kombinuja jak sie da, niedaleko szukac przykladow