Zobacz pełną wersję : Co jest grane? 30D...
Dziś dotarł do mnie niby nowy C 30D, ale gdy zrobiłem pierwsze zdjęcia i wrzuciłem na komputer okazało się, że numeracja zdjęć zaczyna się od 3290. Czy to oznacza, że aparat ma już taki przebieg a mnie zrobiono w bambuko?
DoMiNiQuE
15-03-2007, 10:09
Jesli wlozyles stara karte to aparat przejal jej numeracje. To normalne. Faktyczny przebieg mozesz sprawdzic tylko w serwisie.
slawi_3000
15-03-2007, 10:12
2 możliwości:
1) ktoś robił próbne zdjęcia i przez pomyłkę włożył kartę z już istniejącą numeracją
2) ta, o której piszesz
Ja w każdej z tych sytuacji żądałbym wymiany aparatu. Spisz sobie jego numery (licznik można w prosty sposób wyzerować).
Pozdrawiam
Tylko problem w tym, że aparat wygląda na zupełnie nowy. Nawet bateria nie była wyciągana z woreczka. Ale mam jeszcze jedno pytanko. Czy Canon nie nakleja fabrycznie tych gumowych osłonek na ekran? Bo ja ich nie miałem.
Ale mam jeszcze jedno pytanko. Czy Canon nie nakleja fabrycznie tych gumowych osłonek na ekran?
Nie nakleja folii na LCD (bo chyba o to chodzi).
I ja też mam pytanie: jaką karte włożyłeś do tego aparatu? nową czy uzywaną?
DoMiNiQuE
15-03-2007, 10:37
Tylko problem w tym, że aparat wygląda na zupełnie nowy.
Rzeklbym, ze to wlasnie nie jest problem :) Zajmij sie foceniem a nie reklamacjami. Aparat jest napewno nowy.
Czy Canon nie nakleja fabrycznie tych gumowych osłonek na ekran? Bo ja ich nie miałem.
Chodzi Ci o folie na ekranie? Nie ma ich fabrycznie.
Tak, chodzi o folie na ekran. Wyraziłem się nieprecyzyjnie. A co do karty to faktycznie, włożyłem ją nie sformatowaną z innego aparatu i numeracja by się zgadzała... Więc dziękuje za rady.
Fakungio
16-03-2007, 02:02
Tak, chodzi o folie na ekran. Wyraziłem się nieprecyzyjnie. A co do karty to faktycznie, włożyłem ją nie sformatowaną z innego aparatu i numeracja by się zgadzała... Więc dziękuje za rady.
Panikarz..k*&a heheh
PS. A będziesz tym czymś focił w trudnych warunkach czy postawisz za szybką na wystawce :) :)
Panikarz..k*&a heheh
PS. A będziesz tym czymś focił w trudnych warunkach czy postawisz za szybką na wystawce :) :)
Hahah widze tez dostales ostrzezenie za przeklinanie na forum, co do wypowiedzi. Wiesz kolega jest nowy jak widze i mogl miec obawy co do "nowosci" zakupionego aparatu. W koncu w tym kraju rozne rzeczy wciskaja ludziom i kombinuja jak sie da, niedaleko szukac przykladow