PDA

Zobacz pełną wersję : Canon EF 400mm f/5.6L USM USA i ubranko

Nasir
10-03-2007, 11:27
Witam wszystkich.

Dopiero wchodzę w system Canona. I zacząłem poszukiwania od obiektywu.
Potem będzie Eos 400.

Mam pytanko
1. W niedzielę kolega użyczy swojej karty do na zakupy w adoramie.
Sprzęt odbierze kolega pracy mojej Żony, który jest chwilowo w USA. I obiektyw będzie do odebrania. Mam nadzieję że to będzie bezpieczna operacja.
Ale oprócz obiektywu znalazłem takie cudo
http://www.adorama.com/LC400BK.html
To jest czarne ubranko do obiektywu, ale niestety drogie. Chciałbym się zapytać czy takie cudo jest dostępne w kraju, czy ktoś słyszał. W google nic nie znalazłem bo nawet nie wiem jak to przełożyć na polski :pokrowiec , ubranko ?
Przydało by się takie coś bo biały może odstraszać zwierzaki.

pozdrawiam serdecznie

arturs
10-03-2007, 13:47
Jest tu trochę ludzi fotografujących ptaki i nikt się nie chwalił takim czymś, IMHO zamiast wydawac 70$ na to lepiej kup sobie dodatkową kartę pamięci itp.. Wydaje mi się że lepiej aparat zamaskować klasycznie - materiałem maskującym (nogawka od starych spodni moro+ gumki ;-) ) - i nie tylko aparat.. A czy to
do mnie przyjechała 400 wczoraj i nie miałem jeszcze okazji pofocić bo jestem chory i nie mam siły podnieść aparatu ;-).
Przejrzyj posty "guru" fotografi ptasiej Rafała Gawełdy (http://www.gawelda.pl/omnie.html) ("ptaku" na forum) - jest też jego tekst w szkole fotografii.. jeszcze parę osób pisało o sposobach maskowania i obiektyw nie jest w tym wcale najważniejszy..
Pozdr
Artur

Nasir
10-03-2007, 17:01
Masz rację szkoda kasy.

Byłem na stronie Rafała. Piękne zdjęcia. Zwłaszcza zrobienie zdjęcia Myszołowowi mnie zaskoczyło, że można zrobić mu zdjęcie w całym kadrze.
Jak ja się zbliżam to na 200 metrów już krzyczy że mnie widzi :)
Muszę się nauczyć robić różne zasiadki (maskowania).

Dzięki za poradę.

Pitek
10-03-2007, 19:29
nie kupuj, bo szkoda kasy, bez tego też można robić fajne foty:smile:

mars
11-03-2007, 11:59
Wejdź też na www.fotoprzyroda.pl jest tam sporo porad dotyczących fotografowania zwierząt.