Zobacz pełną wersję : [Battle] Ja sam... się postrzeliłem
Hellfire
06-03-2007, 22:23
Wpadł mi do głowy pomysł aby zrobić zdjęcie siebie samego :) Nie wiem czy temat taki już był, ale jeśli nie to zasady są następujące:
Termin - od 6 marca do 8 kwietnia
Ilość zdjęć - 1
Data wykonania - pomiędzy 6 marca, a 8 kwietnia
Na zdjęciu musi być osoba, która je zrobiła :)
Dozwolone są statywy, wężyki spustowe, piloty i samowyzwalacz. Kadrowanie, ustawienie ostrości i wszystkie inne techniczne aspekty muszą być wykonane przez siebie samego. Udział osób trzecich dopuszczalny jest jedynie w pomocy przy kadrowaniu (czyli osoba trzecia staje przed obiektywem tylko jako "tester" przed wykonaniem właściwego zdjęcia). Wcisnąć spustu już nie może! Im mniejsze pojęcie o robieniu zdjęć ma pomocnik tym lepiej. Jeśli ktoś chce pozostać anonimowy to twarz nie jest konieczna.
Obróbka w PS (i całej reszcie) dozwolona jak najbardziej, ale też z zachowaniem rozsądku! Czyli wywoływanie RAW-a, poprawa krzywych (curv), cieni i wszystkiego tego co nie powoduje, że zdjęcie przestaje być zdjęciem! Żadne fotomontaże nie wchodzą w grę! Uważam iż albowiem ponieważ! Dziękuje ;)
Reszta zasad ogólnie jak w każdym battle.
W rolach głównych:
an_zak
decha
schabu
marekb
jarq.
orte
crater
lempl
Earl Grey
comatus
Venio
p0lek
mungo
Vitez
Driver
micles
Ktoś jeszcze?
kocham ten temat, autoportrety trzaskam namietnie. czy pod samym zdjęciem mozna zostawic kawalek miejsca i umiescic tytul jako dopelnienie kadru? :)
Hellfire
06-03-2007, 22:43
Sprawa tytułu do obgadania. Ja jestem raczej temu przeciwny, bo narzuca to interpretację, ale niech zadecyduje reszta/większość. Jak mam rozumieć zgłaszasz się?
Tak, a imho tytul jest czesto integralną częścią zdjęcia. Niech bedzie wiekszosc, dostosuję się
Tomasz1972
06-03-2007, 22:47
Przeciez jest tytuł :) "Ja sam... się postrzeliłem"
chodzi mi o sytuacje w której foto bez krótkiego, choćby hasłowego tytułu moze być niezrozumiałe ;-) ale trudno, wymyślę coś innego
to ja też, ja też! dopiszcie mnie do listy :D
no jak autoportret to tez sie dopisuje. tylko jeszcze okreslcie zasady co do obrobki w PSie.
i ja popróbuję :) - nie rozumiem tylko takiej rozpiętości czasowej ;)
Hellfire
07-03-2007, 01:24
A ja nie rozumiem dlaczego :D Temat trudny, więc czasu trochę więcej. A kończy się 8 kwietnia bo to niedziela, czyli czas kiedy każdy ma w miarę trochę wolnego czasu, żeby wysłać zdjęcie!
To ja też się zapiszę.
Widzę że 85 f/1.8 musi zostać kupione jak najszybciej ;)
Hellfire
07-03-2007, 01:41
Kupować to owszem trzeba szybko obiektywy! Ja mam teraz w planie minimum trzy, ale kasy brak :/ Sprzedam kita za 3000zł :D Chce ktoś :p
EDIT: Mój szyk przestawny zdań mnie dobija! Ale chociaż to podkreśla moje upośledzenie umysłowe :D
ja tez chcialbym wziasc udzial w zabawaie. Pomysl juz jest. :))
PROSZE O DOPISANIE
Hellfire
07-03-2007, 01:48
Też już mam pomysł, a jak będzie z realizacją to się zobaczy :) Na razie jestem na etapie "jeden głos wystarczy", a cała reszta schodzi na drugi plan, bo jakie mam szanse z ludźmi, którzy wiedzą do czego służy aparat. Do tego jeszcze na dwa teraźniejsze battle muszę zrobić zdjęcia :D
lempl tez sie chetnie postrzeli:)
Earl Grey
07-03-2007, 09:53
I ja też, i ja też!
W takim tempie to FBI niedługo uzna forum za sektę i oskarży adminów o podżeganie do masowego samobójstwa :D :mrgreen:
MacGyver
07-03-2007, 10:07
W takim tempie to FBI niedlugo uzna forum za sekte i oskarzy adminow o podrzeganie do masowego samobujstwa :D :mrgreen:
No do samobujstwa to może tak :mrgreen:
hmm mam zrobić autoportret do teczki na studia... wiec czemu by tego nie zrobić własnie teraz na battla :) prosze mnie wpisać :)
To ja też chciałbym spróbować swoich sił :)
Festyk mnie zamorduje, ale trudno. To i ja wezmę udział w battle;)
Jak ja lubie dlugie terminy 8) . Szklo i pomysl jest - dopisujcie mnie.
-=Festyk=-
14-03-2007, 13:41
Festyk mnie zamorduje, ale trudno. To i ja wezmę udział w battle;)
Zamorduję Cię!!!:mrgreen: Można też się jeszcze zgłosić?;)
Hellfire
14-03-2007, 17:54
Nie widzę przeszkód - powiedział ślepy koń.
hehe dzisiaj w trakcie robienia innych fotek wpadł mi do głowy głupi pomysł ale portrecik wyszedł mi z tego całkiem ceiakwy :D może technicznie nie jest najlepiej bo nie poprzestawiałem lamp ale chyba tą fote puszczę do battla także krótko mówiąc jestem zwarty i gotowy do wrzucenia foty :D
jutro wołam i raczej będę gotowy, chyba, że jeszcze dopieszcze kadry na następnej rolce
Hellfire
24-03-2007, 10:21
Ja rezygnuję, bo zepsułem aparat ;( Jakoś nie mam szczęścia do lustrzanek.
michalab
27-03-2007, 15:14
Proszę o dopisanie.
właściwie dzięki użyczeniu aparatu przez kolegę jestem gotowy. wyślę na dniach. tym którzy jeszcze nie wykonali zdjęcia - powodzenia :)
-=Festyk=-
01-04-2007, 14:41
Męczyłem się dziś przez półtorej godziny i nie uzyskałem niczego co by mnie zadowalało:? Mam niezły problem:-( Ale się nie poddam;-)
Ja jednak odpadam. Mialem dwa plany, dwa pomysly, oba nie wypalily :( .
Ja miałem wizję..... ale nic z niej nie wyszło, okazała się lipna :evil:
No wyszło mi coś innego, no i jak narazie nie mam nic lepszego, ale pozostaję w grze :)
właśnie wysłałem swoją fote :D coś mi się wydaje, że po battlu będzie sporo nowych avatarów :D
Fotoaparatka
02-04-2007, 21:05
Też coś tam wysłałam, chociaż "ahtystyczne" to to nie jest:-)
no moje dop ahtystycznych też raczej nie należy :D ale na spontanie wyszło i mnie się podoba :)
poszło
pierwszy raz robiłem sam sobie fotkę więc nie wiem jak to wyjdzie :?:
..aaa..ja tez se strzele w łeb ;]
michalab
07-04-2007, 21:47
Wysłałem. Nie zdążyłem przygotować zdjęcia przez wyjazdem. Jestem na wyjeździe, nie mam PSa tylko Gimpa i kiepski nieskalibrowany monitor, więc nie wiem jak będzie z jasnością zdjęcia.
Właśnie zaważyłem, że nie zostałem dopisany na pierwszej stronie. Czy za późno się zgłosiłem?
-=Festyk=-
08-04-2007, 16:53
Ja pasuje.Nie ma szans,żeby udało mi się zrobić jakiekolwiek zdjęcie godne publikacji,a gniota wysłać nie chce.
Hellfire
08-04-2007, 19:02
Czyżby temat okazał się aż tak trudny? Dzisiaj mam wymarzoną pogodę żeby zrealizować kadr jaki chciałem do tego battla, ale co z tego skoro aparat jest na Żytniej :/
ja niestety musze przeprosic ale pass. Niedalem rady :( choc termin byl dlugi.
Earl Grey
08-04-2007, 19:32
A ja nie spasuję - zdjęcie wysłane :)
ciekawe za ile pojawi się sonda? chętnie zobaczę co koledzy i koleżanki wymyślili :D
Jeszcze nie! Jeszcze nie! Jeszcze ja! Poczekaaajcieee! :D
Ok, wysłałem.
wiem, że było prawie "rok " czasu ale czy nie dałoby sie przedłużyc jeden dzien...?? Jeśli nie to ja pass...sorry
nnnno!!! miałem 20minut i pierwsza moja autofota wykonana - muszę jednak nad tym jeszcze wiele popracować...:)
wysłałem, dzieki za cierpliwość
michalab
09-04-2007, 11:58
Co z ankietą?
Aleś niecierpliwy. Admin też ma święta :-).
Tomasz1972
09-04-2007, 12:51
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=21191
:D :D
przykro mi panowie ale wygląda na to że wszyscy polegniecie w tej bitwie...
z tak niesamowitą urodą Fotoaparatki...
Mniam;)
Ale ja i tak zagłosowałem na nr3:) Bardzo mi się podoba kompozycja i gdyby postać była bliżej mocnego punktu to byłby ideał.
Witam,
szczerze mówiąc, myślałem, że zdjęcia będą ciekawsze, bo temat jest ciekawy. ;) Ja oddałem głos na 5, bo kciuk włożony w buzię kojarzy mi się z pistoletem, a więc ma temat. Do tego ciekawa mina. ;)
Pozdrawiam.
przykro mi panowie ale wygląda na to że wszyscy polegniecie w tej bitwie...
z tak niesamowitą urodą Fotoaparatki...
Facetom tylko jedno w glowie :>
Vresviik
09-04-2007, 14:38
1,jest jakiś pomysł.Reszta w zasadzie jak zwykle-porażka.Mam wrażenie że nikt nie traktuje poważnie starć w battle.Zjecia słabe bez pomysłu,technicznie kiszka.Ja wiem że to zabawa ale przyłóżcie się pls.
stdanielo
09-04-2007, 14:42
No zdecydowanie nr8 trudno nie zagłosować na tak śliczną buzię.
Uhm.
Fotoaparatka jest bezkonkurencyjna.
:D
Vresviik
09-04-2007, 14:47
No zdecydowanie nr8 trudno nie zagłosować na tak śliczną buzię.
To juz wiecie co się liczy:)
1. pomysł
2. wykonanie
3. pomysł
4. nie wiadomo o kogo chodzi
5. pomysł i wykonanie
6. moim zdaniem troszkę nie dopracowane
7. postrzelenie jak się patrzy :D
8. ciężko o obiektywną ocenę ;)
9. światło
Podsumowując nie wiem na które oddac głos :p
ja proponuję koleżankę Fotoaparatke zdyskwalifikować :P gdybym ja tak wypchnął pierś to byłaby jakaś konkurencja a tak to leżymy i kwiczymy :D ja się tak nieśmiało spytam dlaczego koleżanka robi po ciemnej stronie obiektywu (mocy)?
ja proponuję koleżankę Fotoaparatke zdyskwalifikować :P gdybym ja tak wypchnął pierś to byłaby jakaś konkurencja a tak to leżymy i kwiczymy :D ja się tak nieśmiało spytam dlaczego koleżanka robi po ciemnej stronie obiektywu (mocy)?
I tu masz definicję mojego
8. ciężko o obiektywną ocenę
dokładnie! trzeba unieważnić tego battla :P
jestem zdecydowanie za ;>
Dla mnie 9. Fotoaparatka jakoś tak nie ostro wyszła;) Głos na 9, bo podoba mi się najbardziej. Ciekawe, dobre technicznie i... taki sam pomysł jaki ja miałem na zrobionie swojego foto;) Ale nie wiem, czy zrobiłbym to równie dobrze;)
Pozdr!
michalab
09-04-2007, 17:58
Nie wszyscy grają fair ;-).
mungo:
Uhm.
Akurat że nieostro to ja bym tam się nei odważył napisać.
:mrgreen:
Panowie, bylismy z góry skazani na porażkę :>
a podobno równouprawnienie jest :P no ale życia się nie oszuka :D
a podobno równouprawnienie jest :P no ale życia się nie oszuka :D
Gdyby 90% CB stanowily Panie, mielibysmy wieksze szanse :)
Podobno nie ocenia sie portretów pod kątem urody modelki/modela
ósemka niestety technicznie kiepska. nieostra.
Na następnego battle'a wrzucam to : http://www.ceprano.net/public/sfondi/sexy_man/sexyman012.jpg
hehe micles to nadal nie zmienia faktu, że za mało na forum jest pań, które by na Ciebie zagłosowały :P
Czułem, że 8semka zarządzi :mrgreen: Nie to żebym nie doceniał walorów zdjęcia fotoaparatki ale 9ka IMO najlepsza
Jakie to towarzystwo zrobiło czepliwe nagle. Jak baby;):mrgreen:
Na następnego battle'a wrzucam to : http://www.ceprano.net/public/sfondi/sexy_man/sexyman012.jpg
naprawdę sądzisz, ze na tym forum przeważają panowie gustujący w panach? :)
a.
piszczal
09-04-2007, 22:42
niestety żadne nie podoba mi się
MacGyver
09-04-2007, 22:52
Bardzo mi się podobają te Wasze lamenty, żale i cichutkie łkanie :mrgreen:
... no chyba że namówicie teraz wszyscy żony/dziewczyny/siostry/babcie/sąsiadki/panie z warzywniaka etc aby zarejestrowały się na CB i oddały głos w tym battle ;-)
Fotoaparatka
09-04-2007, 23:32
Ja to dla zabawy wysłałam, ale widzę, że się z tego poważna dyskusja zrobiła..Zdjęcie faktycznie najostrzejsze nie jest, nie miałam za bardzo na co złapać ostrości chociaż robiłam przymiarki. Spodziewałam się jakichś pań w tym battlu, a tu nic!
no bo to zabawa jest Fotoaparatka. Ale zalecilbym wstrzymanie sprzedaży smyczy CB bo liczba forumowiczów spadnie...:mrgreen:
Bardzo mi się podobają te Wasze lamenty, żale i cichutkie łkanie :mrgreen:
Kobieta mnie bije! :mrgreen:
Spodziewałam się jakichś pań w tym battlu, a tu nic!
Zróbmy wybory miss'ki CB !! :razz: Może być nawet drewniana :mrgreen: My chcemy igrzysk !!! ;)
snow podpisuję się pod tym pomysłem rękami i nogami :D wybory miss CB... może być ciekawie :D
MacGyver
10-04-2007, 10:19
...Zdjęcie faktycznie najostrzejsze nie jest, nie miałam za bardzo na co złapać ostrości chociaż robiłam przymiarki...
W zdjęciu liczy się parę innych rzeczy poza ostrością, a już w portrecie to zwłaszcza :-) Poza tym, jakkolwiek na Twoim auto nie można sobie poanalizować pojedynczych pikseli, to nazywanie go nie ostrym to duża przesada.
MacGyver czy na pewno o ostrość pixeli ci chodzi, czy przypadkiem nie rozprasza cię coś innego :) a tak poza tym - Fotoaparatka, fakt dziewczyna ładna, nawet bardzo. Ale wybacz nie zagłosował bym na to zdjęcie gdyby nawet było największą żyleta. W batlach chyba chodzi bardziej o pomysł niż wykonanie.
I tak np. zdjęcie 5 - dorosły facet z kciukiem w ustach. No ok - fajnie wykonane, ładna mina, światło etc. - ale jaki to ma związek z tematem. Rozumiem ze interpretacja jest dowolna i zależna od każdej osoby, ale ja jej kompletnie nie rozumiem.
Fota 9 - OKO - i co z nim.
Rozwodzimy sie tu nad piękna panią "Fotoaparatką" (mmm... - ok już sie ogarniam ;p) ale sprobujcie ocenić od strony pomysłu a nie wykonania. Na forum jest przecież masa fotografów. Jedni robią super zdjęcia inni gorsze.Ale jakoś wszyscy staja razem w szranki :) bo nie liczy sie wykonanie tylko pomysł.
MacGyver
10-04-2007, 11:29
MacGyver czy na pewno o ostrość pixeli ci chodzi, czy przypadkiem nie rozprasza cię coś innego :)
I dla tego właśnie posta o ostrości napisałem dzisiaj, rozproszyłem się wczoraj, teraz mogłem sobie poanalizować :mrgreen:
a tak poza tym - Fotoaparatka, fakt dziewczyna ładna, nawet bardzo. Ale wybacz nie zagłosował bym na to zdjęcie gdyby nawet było największą żyleta.
Ja pisałem wyłącznie o ostrości ;-)
W batlach chyba chodzi bardziej o pomysł niż wykonanie....
...Jedni robią super zdjęcia inni gorsze.Ale jakoś wszyscy staja razem w szranki :) bo nie liczy sie wykonanie tylko pomysł.
W kilku z ostatnich battle widać że niektórzy biorą sobie ta zasadę zbyt mocno do serca :mrgreen:
Zróbmy wybory miss'ki CB !! :razz: Może być nawet drewniana :mrgreen: My chcemy igrzysk !!! ;)
raz sie z Tobą zgodze ale jesli juz robic wybory miss to chcemy...:
MISS MOKREGO PODKOSZULKA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
energia_ki
10-04-2007, 11:57
Spodziewałam się jakichś pań w tym battlu, a tu nic!
moze panie nie braly udzialu, bo wiedzialy,
ze maja wygrana w kieszeni:twisted:
dla kazdej kobiety wygranie w takim battlu byloby banalnie proste
- bardzo mi daleko do Twojej urody
[pewnie, ze zazdroszcze!:-D ],
moglabym za Toba z miotla chodzic
i zamiatac z ulicy tych mezczyzn,
ktorzy padli trupem na Twoj widok,
ale i tak bym Cie pobila w takim battlu :-D
bo wystarczyloby wyslac zdjecie,
na ktorym sie blysnelo nagim kolankiem i/lub glebokim dekoltem,
albo mialo sie mokre wlosy po kapieli,
albo sie wzielo i wygielo w pozie
tylez wdziecznej co sugestywnej... :mrgreen:
pomyslow jest multum, prawda?
i pewnie dlatego panie siedzialy cicho,
nie znecajac sie nad milymi kolegami z forum CB :mrgreen:
Fotoaparatka
10-04-2007, 12:13
Hihi:-)
Crater: nei zgadzam się.
Pomysł --> oczywiście że tak.
ALe kiepsko wykonany pomysł będzie dalej kiepską fotą - nawet jak będzie odkrywczo pomyślana.
W każej dziedzinie sztuki liczy się pomysł + wykonanie.
Sam tylko pomysł to filozofia. :mrgreen:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
energia_ki: zapraszamy, możecie urządzić takiegoż battle`a.
Chętnie pooceniamy.
Chętnie pooceniamy.
to może nie być taki głupi pomysł :) taki kobiecy battle :D panie się focą - panowie oceniają :D
mungo:
Uhm.
Akurat że nieostro to ja bym tam się nei odważył napisać.
:mrgreen:
Adamek - trzeba być obiektywnym w ocenianiu;)
energia_ki
10-04-2007, 15:49
Chętnie pooceniamy.
nie watpie :mrgreen:
nie watpie :mrgreen:
No to w takim razie do aparatów :D czekamy na nowy battle
mmmmm .. jak ja kocham kobiety
Fotoaparatka masz mój głos :)
Wg mnie nieostrość zdjęcia Fotoreporteki jest na +, nadaje takiego ciepełka. No i nie zawsze ostrość jest najważniejsza.
Ale mój głos poszedł na inne zdjęcie, bo liczy sie niebanalny pomysł :)
maver1ck
10-04-2007, 20:00
to może nie być taki głupi pomysł :) taki kobiecy battle :D panie się focą - panowie oceniają :D
A skąd Ty wezmiesz tyle pań ?
Fotoaparatka:
mój głos też masz :)
EDIT: do głosujących:
co wasze żony na to ? :P
mmmmm ..
No właśnie, mmmmmmm :mrgreen: Oczywiście ósemeczka :-D
Bez wątpienia pani na zdjęciu jest najładniejsza ze wszystkich modeli, ale jednak tutaj chodziło chyba o zdjęcie, a nie o modela :P Dlatego mój głos na 4, chociaż wahałem się jeszcze nad 2 :D
energia_ki
10-04-2007, 20:38
czyli, mowiac bardziej obrazowo:
panie urzadzaja zapasy w blocie
a panowie maja fun :-D
to mysle, ze my dziekujemy :twisted:
Bez wątpienia pani na zdjęciu jest najładniejsza ze wszystkich modeli, ale jednak tutaj chodziło chyba o zdjęcie, a nie o modela :P Dlatego mój głos na 4, chociaż wahałem się jeszcze nad 2 :D
przyznam, ze ja tez na 4, chociaz przez chwile wahalam sie,
bo nie bylam pewna, czy te drzewa wyrastajace z plecow
to na pewno nie przez przypadek, a przez celowy zamysl
A skąd Ty wezmiesz tyle pań ?
no mam nadzieję, że jakieś tutaj jednak są ;)
co wasze żony na to ? :P
żona - stan zero więc problem nie istnieje :D
A mnie się bardzo podobał pomysł na zdjęcie nr 6 ;) Kosmita jakiś ....
raz sie z Tobą zgodze ale jesli juz robic wybory miss to chcemy...:
MISS MOKREGO PODKOSZULKA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A musza byc uzytkowniczki forum i to koniecznie fotografki?
Ja juz dawno z dziewczyna uzgodnilem pomysl mokrego podkoszulka forumowego w ramach reklamy 8) , wiec na taki battle pod warunkiem dopuszczenia matki/zony/kochanki bym sie pisal 8) ale dopiero gdzies w koncowce sierpnia/wrzesniu z powodow... subiektywnego przymusu oczekiwania na lepszy "efekt" :roll: .
Bez wątpienia pani na zdjęciu jest najładniejsza ze wszystkich modeli, ale jednak tutaj chodziło chyba o zdjęcie, a nie o modela :P
w tym battlu nie mogłem być obiektywny .. tak spodobało mi się to zdjęcie :)
Bez wątpienia pani na zdjęciu jest najładniejsza ze wszystkich modeli, ale jednak tutaj chodziło chyba o zdjęcie, a nie o modela :P
Zgadza się, a ankieta przypomina (przy całym szacunku dla Fotoaparatki) test na najlepszą sekretarkę: "Nieważne, co potrafi - wybierz tą z największym biustem" :wink: A że tu udział biorą głównie faceci, którzy z fotografią mają czasem coś wspólnego, to wynik jest oczywisty, a biust przesłonił temat :mrgreen:
Fotoaparatka
11-04-2007, 21:49
Następnym razem utnę nad biustem i po sprawie, żeby było sprawiedliwie!
Szkoda biustu;-)
Vresviik
11-04-2007, 21:55
A tam bedziesz ucinać!! Przyłóż się po prostu do nastepnej fotki
nieeeeeeee .. !! po co ??
zazwyczaj jedyna pani w battlu i jeszcze ma ucinać swoje kształty ? odpada
IMO gdyby to zdjęcie bylo w kwadracie i pokazałabyś na nim tylko twarz - i tak byś wygrała... Co nadal nie oznacza, że Twoja fotka jest najlepsza :]
IMO gdyby to zdjęcie bylo w kwadracie i pokazałabyś na nim tylko twarz - i tak byś wygrała...
dokładnie :)
Nie mieliśmy szans panowie, bo facet to zawsze facet :lol:
MrDeadhead
12-04-2007, 14:11
Poprostu trzeba unikac battli (niewiem jak to sie odmienia) gdzie bedzie rozroznienie na plcie na zdjeciu ;) Albo tylko modele, albo tylko modelki zeby nie bylo :D Rownouprawnienie musi (a przynajmniej powinno) jakies byc!
e tam chlopaki nie rozpaczajcie. po prostu Fotoaparatka zrobila (sobie) dobre zdjecie. Wy tez mieliscie mysle szanse, trzeba bylo cyknac fotke a`la "czajniczek" z allegro :)
e tam chlopaki nie rozpaczajcie. po prostu Fotoaparatka zrobila (sobie) dobre zdjecie. Wy tez mieliscie mysle szanse, trzeba bylo cyknac fotke a`la "czajniczek" z allegro :)
IMO chłopaki zrobili dobre zdjęcia, tylko inni chłopaki głosowali nieodpowiednią głową :P
MrDeadhead
12-04-2007, 15:58
trzeba bylo cyknac fotke a`la "czajniczek" z allegro :)
No jesli ktos by zrobil takie zdjecie to niewiem czy bym na nie zaglosowal. Po 1 bylby to pomysl juz odgapiony z czajniczka, po 2 ja tam mimo wszystko wole plec piekna i nie kreca mnie tego typu widoki :P
chłopaki głosowali nieodpowiednią głową :P
Hiehie, o tej głowie też pomyślałem ;-) Oj prawda, prawda :mrgreen:
Fotoaparatka
12-04-2007, 21:42
Haha no, czajniczek był niezły, jeszcze zależy z jakim gwizdkiem!
theremin
13-04-2007, 22:58
W!
Mnie się niestety żadne nie podoba.
Pzdr!
W!
Mnie się niestety żadne nie podoba.
Pzdr!
gejem jesteś ? :)
theremin
14-04-2007, 17:12
gejem jesteś ? :)
W!
Zanim napiszesz coś mądrego powtórz sobie materiał z przedszkola (lub szkoły specjalnej): rodzaj męski, żeński, nijaki :twisted: :twisted: :twisted:
Reszta na PW, bo widzę, że "zwrotnicowy" :wink: wszedł do akcji.
Pzdr, miłego dnia.
a ja glosuje na 4 :p
fakt ze druga postac sprawia ze nie wiadomo do konca o kogo chodzi ale domniemam ze o siedzacego na lawce zas przechodzen z tylu to tylko tlo. pytanie czy zamierzone czy przypadkowe. poza tym strasznie mi sie podoba swiatlo na tym zdjeciu i efekt rozmycia/zmiekczenia ;)
Fotoaparatka jest powiedzmy to sobie szczerze ...... sićna http://img231.imageshack.us/img231/8227/fioremx4.gif ale zdjecie jakos do mnie nie przemawia ;)
Fotoaparatka
14-04-2007, 21:14
Mam lepsze zdjęcia, ale miało być nieopublikowane, chciałam wyrobić się w terminie, ale nie wyszło nic specjalnego. Tym niemniej dziękuję za komplementy i głosy!
hmmm 8 bardzo urocza jednak oddałem głos na 5 bdb foto Gratuluję :)
Mnie najbardziej zaskoczyła 1, taka bardzo ... fajna :)
Earl Grey
16-04-2007, 12:56
Sonda zamknięta, gratuluję Fotoaparatce zwycięstwa :)
Moje zdjęcie było ostatnie (9), a sam głosowałem na nr 5, chociaż mocno się również zastanawiałem nad nr 2.
Przyznaję się do 3 :)
A myślałem, że wygra 1,4 lub 9.
No ale gratuluję zwyciężczyni :)
Moje 6, jeszcze miałem 2 foty, ale ze statywem ( = wolne ręce) moim zdaniem było lepsze. Najlepsze byłoby pionowe z dużym cieniem i z rękoma, ale nie miałem już czasu pojechać 3 raz, a nie jestem w stanie przesunąć słońca ot tak :D
www.micles16.ovh.org/myslecinek/
Click na miniaturę otwiera fulla.
gratulacje dla naszej dotychczasowej MISS:),a także wszystkim konkurentom- moja była 5-tka...
moje 3 miejsce, 4 fota... gratuluje wygranej :)
dziekuje za rywalizacje i dodatkowo MacGyverowi za uzyczenie sprzętu oraz robienie tłumu w kadrze :-)
slawi_3000
16-04-2007, 17:39
Gratuluję, świadome das ewig weibliche zasłużenie wygrało :D .
Sławek
No to zająłem najgorsze miejsce... czwarte. Dwójka to ja :D Fotoaparatka gratuluję tytułu Miss Foto ;)
Fotoaparatka
16-04-2007, 19:22
Dziękuję bardzo! :-)
Nono... i 8 chłopaczków nie dało rady ;P
MacGyver
16-04-2007, 22:46
...
dziekuje za rywalizacje i dodatkowo MacGyverowi za uzyczenie sprzętu oraz robienie tłumu w kadrze :-)
Andrzej, masz przechlapane, upoważniłem Cię jedynie do anonimowej prezentacji mojego wizerunku ;-)
michalab
17-04-2007, 08:00
Gratuluję zwyciężczyni. Moje zdjęcie nr 1, a więc druga pozycja. Dziękuję za zainteresowanie i głosy.
Pomysł miałem od początku, ale na wykonanie mało czasu (okres przedświąteczny), stąd nie jest najlepsze. Zdjęcie robiłem w sobotę, na przyniesienie bombek z piwnicy, jako takie pochowanie przedmiotów, których odbicia najbardziej przeszkadzały, zrobienie paru zdjęć i odniesienie bombek miałem pół godziny, do tego
moja córka (widać ją na zdjęciu), bardzo interesuje się gdy wyciągam aparat, a tu jeszcze większe zainteresowanie budziły bombki, więc warunki były dodatkowo utrudnione.
nr3 podoba mi się najbardziej.
tyle, że czubek głowy przycięty. postać trochę za ciemna i za dużo żółtego (jak dla mnie).
niemniej bardzo fajne.
pozdrawiam.
nr3 podoba mi się najbardziej.
tyle, że czubek głowy przycięty. postać trochę za ciemna i za dużo żółtego (jak dla mnie).
niemniej bardzo fajne.
pozdrawiam.
dzięki za uznanie
kadr taki wyszedł - sam byłe a było już późno więc trochę sie bałem o aparat i o siebie. Tochę inaczej to miało wyjść, ale miało być ucięte tak jak jest, tylko, ze ja już nie bardzo mogłem się więcej położyć - było by już całkiem nienaturalnie. A z żóltym to może być ten problem, ze ciągle walczę z wyświtłączem w laptopie :(