Zobacz pełną wersję : BG-E3 w ciekawej cenie, ryzykowne :)
http://www.allegro.pl/item172328992_canon_bg_e3_grip_eos_350d_400d_nowy_ oryginal_.html
Ciekawe skąd ten facet ma te gripy? Czy ktos z forum kupił to? Jak coś to by było z kim zgłaszać sprawe na policje;)
yyyyy może z USA sprowadzany ????? może coś innego ja bym zadzwonił i zapytał. osobiście jak cos kupuje to sprowadzam przez zakład fotograficzny u siebie w mieście i mam pewność zakupu. ryzyko jest dosyć spore i możesz sie na nim przejechać. lepiej dołac 50 zł i kup sobie na fotobasi albo gdzieś
W fotobasi juz nie ma tych gripów. No cóz zaryzykuje:)
http://www.allegro.pl/item172328992_canon_bg_e3_grip_eos_350d_400d_nowy_ oryginal_.html
Ciekawe skąd ten facet ma te gripy? Czy ktos z forum kupił to? Jak coś to by było z kim zgłaszać sprawe na policje;)
To człowiek od nas z forum, ale nic więcej nie wiem.
gadałem z nim myśle że to żetelny człowiek od którego warto kupić. powiedział że gripy są z niemiec bo tam sprzęt jest tani, szkoda że go nie byłą jak ja za swój zapłaciłem 450 ziko !!!!
Ja dziś kupiłem, chwilę się zastanawiałem, ale 2 ostatnie komentarze ma za gripy do 30D.
Troche przegioł z wysyłką IMO, 10 przy wpłacie, 20 za pobraniem.
Biorę za pobraniem, bo sobie sprawdzę przed odbiorem za co płacę.
Bez dodatkowych opłat, bo mam "wtyki" na poczcie ;)
No chyba że wysyła jako wartościowe, to wtedy cena za wysyłke jest OK.
Nie zapytałem niestety :(
No to mnie uspokoiliście nieco. Mam nadzieje, że wszystko przebiegnie bez problemów. Jeżeli tak to tylko bedzie można polecić tego Pana. W każdym razie na bieżąco bede zdawał relacje bo pewnie sporo osób będzie zainteresowanych gripami w tej cenie
emisiaczek
06-03-2007, 01:29
Troche przegioł z wysyłką IMO, 10 przy wpłacie, 20 za pobraniem.
yyy spojrz na inne aukcje 9zl to teraz nawet jak powietrze przesylasz wiec 10zl za cos o takich gabarytach i wadze to jak za friko
No ja też u niego zamówiłem grip. Mam nadzieję że wszystko bedzie ok.
Zgadzam sie. Wczoraj płaciłem 9 zł za przesyłke książki.
deejay24h
06-03-2007, 10:27
I sie skończyły.... ma ktos jakies info czy będą jeszcze wystawiane?
Wyślij wiadomość do sprzedawcy z zapytaniem. I to raczej szybko bo pisał, że w czwartek bedzie jakaś dostawa :)
yyy spojrz na inne aukcje 9zl to teraz nawet jak powietrze przesylasz wiec 10zl za cos o takich gabarytach i wadze to jak za friko
Bardziej mi chodziło o pobranie, bo koszt takiej wysyłki to 10 zl (12 priorytet)przy wadze 1kg, a to tyle nie waży ;)
Jak paczka zwykła 1 kg, to wysyłka kosztuje 6,50, a priorytet 8
Ale co tam, podliczając razem to i tak tanio jest :D
gadałem z nim myśle że to żetelny człowiek od którego warto kupić. powiedział że gripy są z niemiec bo tam sprzęt jest tani, szkoda że go nie byłą jak ja za swój zapłaciłem 450 ziko !!!!
Żetelny to jakaś kpina, skontaktowałem się z innymi, odpowiedz dostali taką jak ja, Gripów nie ma; jadą, płyną, czy też lecą chyba z Japonii? Koleś sprzedaje towar którego nie posiada. Próbuje się z nim z kontaktować, koleś milczy jak grób. Poczekamy zobaczymy, inni zrobili przelew ja nie, to bezstresowo czekam bo cena atrakcyjna. No ale co najmniej 10 komentarzy negatywnych się szykuje jak nic. Pozdrowienia
W rzeczywistości szykuje się 10 negatywów !! bo gośc milczy na wszystkie sposoby !! Telefon - echo !! GG - echo !! mail - echo !! Jeszcze jestem cierpliwy ale ...... jak długo można !!
mattnick
08-03-2007, 23:51
3000...w sumie fajna dniówka :)
Koleś od gripów na Allegro Ożył oto cytat:
Witam,
Przepraszam, że nie idzie ze mną kontaktu złapać, ale pracuję i nie mam kiedy do kompa przysiąść... A telefonu aktualnie nie posiadam... Gripy powinny być jutro, bo nowy towar miał przyjść (stara dostawa niestety została wyprzedana zanim się aukcja na allegro skończyła)... Niepotrzebnie Pan robił przelew. Jeśli towar jutro nie dojdzie, to będę musiał Panu pieniążki odesłać... Dostawca mnie coś zawodzi i jaja wychodzą :/ Ale mam nadzieje że wszystko dojdzie do skutku. Odezwę się jutro i już wszystko będę wiedział.
Pozdrawiam,
Patryk
No to poczekam jeszcze trochę, i dopiero podejmę kroki prawne.
luckylucas
09-03-2007, 11:03
Koleś od gripów na Allegro Ożył oto cytat:
Witam,
Przepraszam, że nie idzie ze mną kontaktu złapać, ale pracuję i nie mam kiedy do kompa przysiąść... A telefonu aktualnie nie posiadam... Gripy powinny być jutro, bo nowy towar miał przyjść (stara dostawa niestety została wyprzedana zanim się aukcja na allegro skończyła)... Niepotrzebnie Pan robił przelew. Jeśli towar jutro nie dojdzie, to będę musiał Panu pieniążki odesłać... Dostawca mnie coś zawodzi i jaja wychodzą :/ Ale mam nadzieje że wszystko dojdzie do skutku. Odezwę się jutro i już wszystko będę wiedział.
Pozdrawiam,
Patryk
No to poczekam jeszcze trochę, i dopiero podejmę kroki prawne.
Tez mi gość podobnie odpisał tylko, że ja brałem za pobraniem. Tak to jest jak wystawia się coś czego nie ma. No i oby to były oryginały a nie zamienniki
Tez mi gość podobnie odpisał tylko, że ja brałem za pobraniem. Tak to jest jak wystawia się coś czego nie ma. No i oby to były oryginały a nie zamienniki
Jak to będzie zamiennik to chyba osobiście z nim się "przejadę" !!
Zamienniki to nie będą. Pytałem go czy na pewno ORYGINAŁY Canona, napisał mi że nie ma ściemy oryginalne zapakowane w pudełka, ale z tego co widzę koleś zrobił aukcje, a sprzętu nie miał i teraz dwoi się i troi żeby go ściągnąć. No to czekamy bo cena 300zł okazyjna, ale cierpliwość kiedyś się skończy.
Canon 400D+kit
Ja tam czekam. Nie wysylalem zadnych pieniedzy, wiec na razie niczym nie ryzykuje. Jezeli tylko towar bedzie to 2-3 dni nie robi zadnej roznicy a jak sami zauwazyliscie cena atrakcyjna. Taki po prostu urok allegro a jak ktos chce kupic beztresowo to idzie do fotojokera i za 380zl kupuje:)
No już wiadomo Gripów nie ma, cytat wiadomości jaką dostałem:
,,Witam,
No niestety mam złe wieści, bo towar nie dotarł . . . Ale to nauczka na przyszłość dla mnie, że to co mam na sprzedanie na allegro, to powinienem na bok odłożyć a nie sprzedawać poza aukcją. Transakcja NIE DOJDZIE do skutku z powodu braku towaru. Bardzo mi przykro z tego powodu, bo zawiodłem... Sprzęt ma dojść w tygodniu ale nic nie obiecuje i nie wiem w jakiej cenie. Więc jak by co to poinformuje, że posiadam gripy chyba, że już będziesz posiadać tak owy. Nie pozostaje mi nic jak przeprosić za zaistniałą sytuację. Zdarzyło mi się to pierwszy raz i czuję się bardzo niezręcznie. Pozostałe moje aukcje przebiegały bez problemów. Proszę tylko o wyrozumiałość. Jeszcze raz przepraszam.
Pozdrawiam serdecznie,'' koniec cytatu.
No to zabieramy się do pisania soczystych NEGATYWÓW!!!!!!!!
Canon 400D
mattnick
09-03-2007, 18:00
a po co ?? jest was 10 weźcie się zbierzcie i do sądu :). Koleś wam gripy załatwi :)
Mi tam sie nie chce za 80zl do sadu chodzic(oczywiscie prawnie jest to jak najbardziej mozliwe), mam naprawde sporo innych rzeczy do roboty. Fakt, ze ten pan troche niepowaznie podszedl do aukcji ale zapewne zaplaci za to negatywnymi komentarzami. Ja tam wystawilem neutrala (jakos uwierzylem w tlumaczenia) a pozatym nie ponioslem zadnych kosztow wiec sie tam wielce klocic nie bede.
Tak jak pisałem wystawiłem panu od gripów negatywa, oburzony przysłał mi oto wiadomość:,,
Witam,
Dziękuję bardzo za komentarz. Będę zmuszony odpłacić tym samym gdyż regulamin allegro mówi, że mam tydzień na wysłanie przedmiotu od zakończenia aukcji. A że Pan kieruje się emocjami i nie ma cierpliwości to nie moja sprawa. Aukcja została anulowana i zgłoszę to do allegro po upłynięciu tygodnia. Pozostali mnie zrozumieli, a Pan zaczął mnie wyzywać od oszustów. Miłego...
Pozdrawiam,"
Patryk
To ja mu nato:
,,O , dobra a wie pan że przez kup teraz została zawarta formalnie umowa kupna sprzedaży, a co się z tym wiąże czekam na towar, jak nie to skieruje sprawa do sądu. Kwota mała bo 300 zł z tego muszę wpłacić 30zł żeby sprawie nadać tok, no ale koszty sądowe trochę zjedzą Pana a przynajmniej nad gryzą. No i nauczka na całe życie, nie wystawiamy towaru którego nie posiadamy !!! Tak mówi regulamin allegro. A co do komentarza, nie zaprzeczy pan w pełni zasłużony. Przy pomne tu aukcje JEEPA został wylicytowany, wygrany. Taka sama historia koleś też nie miał towaru. Zgadnij jak się skończyła dla sprzedawcy. Handel to nie zabawa. Myślę że się dogadamy , pozdrowienia dla przesympatycznego pana Patryka i miłego dnia ,,randon’’
No widzisz wymagasz przestrzegania wszystkich regul a sam wystawiasz komentarz przed terminem wyslania. Oczywiscie to twoja sprawa: wystawienie negatywa i dochodzenie zawarcia umowy na drodze sadowej. Masz do tego pelne prawo ale czy warto? Pamietaj, ze Patryk bedzie zmuszony do sprzedania tobie tej rzeczy za 300zl a nie do dania za darmo:) Podobnie z kosztami sadowymi, moze nie poniesc zadnych jezeli od razu zgodzi sie z twoim pozwem. Druga sprawa: nie uwazasz za nieco dziwne, ze jak na razie tylko ty wsytawiles negatywa? Wszyscy inni uczestnicy licytacji czekaja do nastepnej dostawy.
a po co ?? jest was 10 weźcie się zbierzcie i do sądu :). Koleś wam gripy załatwi :)
Jak zwróci pieniądze to z czym niby do sądu ?
Z tym, ze on ma obowiazek wykonac zawarta umowe a nie zwrocic kase.
Tomasz1972
11-03-2007, 14:02
Od każdej umowy można odstąpić .
No z tym to moze byc roznie. Swiadczy o tym np orzeczenie sadu z tym samochodem sprzedanym na allegro.
Tomasz1972
11-03-2007, 14:28
No z tym to moze byc roznie. Swiadczy o tym np orzeczenie sadu z tym samochodem sprzedanym na allegro.
Ale samochód fizycznie istniał .
Z tym, ze on ma obowiazek wykonac zawarta umowe a nie zwrocic kase.
tak, dokladnie taki tez byl wyrok sadu w sprawie kupna samochodu, wiec osoby ktore zakupily te gripy w tej cenie powinny je otrzymac.
Ale samochód fizycznie istniał .
Samochód fizycznie istniał ,a GRIP-y też , bo tak powiedział (napisał) sprzedający. Tylko jak on to napisał - sprzedały sie zanim zakonczyła się aukcja !! Czy to nie dziwne zachowanie ??
Ale czekamy na następną dostawę !!
mattnick
11-03-2007, 14:57
Od każdej umowy można odstąpić .
Zgadza się...ale chyba za porozumieniem stron :)
No widzisz wymagasz przestrzegania wszystkich regul a sam wystawiasz komentarz przed terminem wyslania. Oczywiscie to twoja sprawa: wystawienie negatywa i dochodzenie zawarcia umowy na drodze sadowej. Masz do tego pelne prawo ale czy warto? Pamietaj, ze Patryk bedzie zmuszony do sprzedania tobie tej rzeczy za 300zl a nie do dania za darmo:) Podobnie z kosztami sadowymi, moze nie poniesc zadnych jezeli od razu zgodzi sie z twoim pozwem. Druga sprawa: nie uwazasz za nieco dziwne, ze jak na razie tylko ty wsytawiles negatywa? Wszyscy inni uczestnicy licytacji czekaja do nastepnej dostawy.
Negatywa wystawiłem panu Patrykowi za jego lekkomyślność, jako przestrogę dla innych. Wedle wiadomości jaką mi przysłał ,nie musiałem ale mogłem poczekać z wystawieniem komentarza. Wyraźnie napisał transakcja nie dojdzie do skutku, z jego winy nie mojej, gdyż nie posiada towaru. Zdaje sobie sprawę że niedostane gripu za darmo, lecz muszę za niego zapłacić. Czekam i ja na tą dostawę tych gropów, nie zrezygnowałem, ja mam zamiar wywiązać się z umowy 100%. Mam bardzo dobry kontakt z sprzedającym, nie porozumienie jakie między nami wynikło zostało jak myślę wyjaśnione.
Tomasz1972
11-03-2007, 16:07
Samochód fizycznie istniał ,a GRIP-y też , bo tak powiedział (napisał) sprzedający. Tylko jak on to napisał - sprzedały sie zanim zakonczyła się aukcja !! Czy to nie dziwne zachowanie ??
Ale czekamy na następną dostawę !!
Ale tylko napisał :) Fizycznie ich nie miał więc kwestii nieuczciwości sprzedawcy nie podważam .
Zgadza się...ale chyba za porozumieniem stron :)
I tego oczekiwał sprzedawca .
Ale tylko napisał :) Fizycznie ich nie miał więc kwestii nieuczciwości sprzedawcy nie podważam .
wszystko zalezy od tego, po ktorej jest sie stronie ;)
Ja narazie się wstrzymałem od wystawienia komentarza,
dałem mu tylko wyrażnie do zrozumienia,
że jak nie bedzie gripów w tym tygodniu, to bedzie negatyw.
Zaczął mi coś tam płakać o nienawiści, teksty zupełnie bez sensu,
obawiam sie, że zrobiliśmy (?) biznes z jakimś 15-to latkiem.
A tak na marginesie, to kupiłem właśnie BG-E2 jak nowy za 97.77€
więc zmiana puszki to już raczej tylko kwestia czasu ;)
Co tam słychać u pana Patryka, to ten od gripów. Do mnie nic nie pisze, chyba się obraził za negatywa. Gripy dostarczył? czy nadal sie miga.
Wystąpił o zwrot prowizji, ale nie czytałem jeszcze maila z Allegro i nie wiem jaki napisał powód.
Później mu wyślę zapytanie i chyba poinformuję Allegro o całej sytuacji.
Wolałbym gripa, niż jego zawieszone konto, zobaczymy.