Zobacz pełną wersję : Prosze o pomoc Brak odczytu zdjęc
Mam problem po podłączeniu 350D do komputera za pomocą kabelka komputer łączy sie z aparatem ale nie sciąga zdjęć tylko informuje że na karcie nie ma żadnych fotografii Zaś w menu aparatu po wejściu w funkcje FORMAT jest informacja że jest zajęte 50 MB
Zdjecia oczywiście sa ale nie moge ich sciągnąc Aparat padł czy karta ????
Tomasz1972
04-03-2007, 22:20
Spróbuj przez czytnik .
Spróbuj przez czytnik .
Niestety nie posiadam jeszcze takiego czytnika poniewaz nie miałem takich problemów zawsze sciagalem fotki przez kabel
no to musisz zainstalować dodawane do aparatu oprogramowanie do zgrywanie zdjęć.
BTW. czytnik jest fajny:)
A możesz je przeglądać w aparacie? Może wgrałeś jakieś dane przez przpadek albo poprawiałeś zdjęcia i wgrałeś je ponownie na kartę i już format się nie zgadza? Soft nie widzi poprawianych zdjęć i innych danych.
A możesz je przeglądać w aparacie? Może wgrałeś jakieś dane przez przpadek albo poprawiałeś zdjęcia i wgrałeś je ponownie na kartę i już format się nie zgadza? Soft nie widzi poprawianych zdjęć i innych danych.
Zdjęcia nie są obrobione są oryginalne tak jak w aparacie oprogramowanie mam zainstalowane tylko to co dołaczone bylo do aparatu .
Dodam jeszcze ze w czasie włacznia funkcji sciągania zdjęć na wyswietlaczu jest wyswietlana informacja BUSY czyli tak jak powinno być ,a w aparacie fotki moge przeglądac.
Czuje ze skoncze na Żytniej
wojtek_j
05-03-2007, 08:26
W ustawieniach w aparacie jest możliwość przestawienia z PRINT na PC CONNECT czy jakoś tak.Zmień sobie raz tak i raz tak.A może zapisane są zdjęcia w Rawach??
W ustawieniach w aparacie jest możliwość przestawienia z PRINT na PC CONNECT czy jakoś tak.Zmień sobie raz tak i raz tak.A może zapisane są zdjęcia w Rawach??
Przełaczylem na PTP/Print i sciągnąłem fotki:razz: ale zawsze sciągałem na włączonej funkcji PCconect i tak sie zastanawiam czy to moze coś z softem w aparacie Jest jeszcze na gwarancji moze zadziałac zanim sie gwarancja skonczy
Po sciągnieciu zdjęć na włączonej funkcji PTP/Print (na której teoretycznie aparat nie powinien sie z komputerem połączyć)i formacie karty przełączylem na funkcje PC conect. i jest ok DZIEKI ZA POMOC
Po sciągnieciu zdjęć na włączonej funkcji PTP/Print (na której teoretycznie aparat nie powinien sie z komputerem połączyć)Dlaczego nie powinien ? ; p
XP Automagicznie obsługuje PTP (Picture Transfer Protocol) tak dla przykładu, so podłączasz cokolwiek obsługującego PTP i co prawda wolniej niz na PCC (i bez raw'ów) ale zdjęcia masz ;)