PDA

Zobacz pełną wersję : Prosze o pomoc Brak odczytu zdjęc

PiK70
04-03-2007, 22:16
Mam problem po podłączeniu 350D do komputera za pomocą kabelka komputer łączy sie z aparatem ale nie sciąga zdjęć tylko informuje że na karcie nie ma żadnych fotografii Zaś w menu aparatu po wejściu w funkcje FORMAT jest informacja że jest zajęte 50 MB
Zdjecia oczywiście sa ale nie moge ich sciągnąc Aparat padł czy karta ????

Tomasz1972
04-03-2007, 22:20
Spróbuj przez czytnik .

PiK70
04-03-2007, 22:46
Spróbuj przez czytnik .

Niestety nie posiadam jeszcze takiego czytnika poniewaz nie miałem takich problemów zawsze sciagalem fotki przez kabel

Mutt
04-03-2007, 22:49
no to musisz zainstalować dodawane do aparatu oprogramowanie do zgrywanie zdjęć.

BTW. czytnik jest fajny:)

WaldekA
04-03-2007, 22:52
A możesz je przeglądać w aparacie? Może wgrałeś jakieś dane przez przpadek albo poprawiałeś zdjęcia i wgrałeś je ponownie na kartę i już format się nie zgadza? Soft nie widzi poprawianych zdjęć i innych danych.

PiK70
05-03-2007, 07:46
A możesz je przeglądać w aparacie? Może wgrałeś jakieś dane przez przpadek albo poprawiałeś zdjęcia i wgrałeś je ponownie na kartę i już format się nie zgadza? Soft nie widzi poprawianych zdjęć i innych danych.
Zdjęcia nie są obrobione są oryginalne tak jak w aparacie oprogramowanie mam zainstalowane tylko to co dołaczone bylo do aparatu .
Dodam jeszcze ze w czasie włacznia funkcji sciągania zdjęć na wyswietlaczu jest wyswietlana informacja BUSY czyli tak jak powinno być ,a w aparacie fotki moge przeglądac.
Czuje ze skoncze na Żytniej

wojtek_j
05-03-2007, 08:26
W ustawieniach w aparacie jest możliwość przestawienia z PRINT na PC CONNECT czy jakoś tak.Zmień sobie raz tak i raz tak.A może zapisane są zdjęcia w Rawach??

PiK70
05-03-2007, 09:28
W ustawieniach w aparacie jest możliwość przestawienia z PRINT na PC CONNECT czy jakoś tak.Zmień sobie raz tak i raz tak.A może zapisane są zdjęcia w Rawach??

Przełaczylem na PTP/Print i sciągnąłem fotki:razz: ale zawsze sciągałem na włączonej funkcji PCconect i tak sie zastanawiam czy to moze coś z softem w aparacie Jest jeszcze na gwarancji moze zadziałac zanim sie gwarancja skonczy

Po sciągnieciu zdjęć na włączonej funkcji PTP/Print (na której teoretycznie aparat nie powinien sie z komputerem połączyć)i formacie karty przełączylem na funkcje PC conect. i jest ok DZIEKI ZA POMOC

Kaworu
06-03-2007, 11:13
Po sciągnieciu zdjęć na włączonej funkcji PTP/Print (na której teoretycznie aparat nie powinien sie z komputerem połączyć)Dlaczego nie powinien ? ; p

XP Automagicznie obsługuje PTP (Picture Transfer Protocol) tak dla przykładu, so podłączasz cokolwiek obsługującego PTP i co prawda wolniej niz na PCC (i bez raw'ów) ale zdjęcia masz ;)