Zobacz pełną wersję : Hammerite - plama na torbie.
Przemo(c)
01-03-2007, 05:59
Witam,
Czy da się jakoś usunąć hammerite z materiału? Pier... upadła mi puszka na podłogę, koło strefy zrzutu stała torba z aparatem (dobrze, że była zamknięta :mrgreen: ) i jest teraz zajefajdana białym guanem....
Mam nadzieję, że nie pozostaje mi tylko kwas siarkowy, który pochłonie i farbę i torbę....
pzdr
WereWolf
01-03-2007, 08:22
spróbuj użyć nitra... najlepiej jak byś zrobił to, jak jeszcze farba nie zaschła, teraz może być ciężko... ale może zejdzie
Tomasz1972
01-03-2007, 09:12
DO Hammerite jest specjalny rozpuszczalnik do farb nakładanych bezpośrednio na rdzę.
WereWolf
01-03-2007, 09:52
DO Hammerite jest specjalny rozpuszczalnik do farb nakładanych bezpośrednio na rdzę.
rozpuszczalnik służy do rozcieńczania, do zmycia prawie na pewno będzie za słaby...
Ja bym poczekał aż wyschnie i skruszył.
MacGyver
01-03-2007, 11:17
Ja bym poczekał aż wyschnie i skruszył.
Hammerite nie tworzy całkowicie sztywnej powłoki, skruszyć będzie ciężko. Pozostają rozpuszczalniki lub ostra szczotka i silny detergent.
a pomaluj cala, bedziesz mial pwenosc ze ci nie zardzewieje i nie bedzie psrokata tylko jednolicie biala(albo zmienisz kolor) ;)
rozpuszczalnik służy do rozcieńczania, do zmycia prawie na pewno będzie za słaby...
Mi ze spodni zmył.
Może nie od zwykłego pomoczenia i potarcia, trochę nad tym popracowałem, ale plamy nie ma i dziury też nie. Ani nawet śladu również.
To nie pech tylko szczęście, że ta puszka spadła. Jest okazja do wymiany torby na lepszą. Jakby jeszcze była otwarta... Żonaci wiedzą co mam na myśli. :-)
SdoubleU
01-03-2007, 16:48
Jakby jeszcze była otwarta... Żonaci wiedzą co mam na myśli. :-)
Święte słowa!!!! :p
Przemo(c)
02-03-2007, 05:15
Hhe - dzięki za odpowiedzi. Jestem wprawdzie żonaty, ale spróbuję ratować torbę rozpuszczalnikiem do hammerite'u. Ale faktycznie szkoda, że nie zachlapałem kitowego szkła, przy okazji pucha mogła tak upaść żeby te szkło poszło w pi..u. :mrgreen: