PDA

Zobacz pełną wersję : Canon Powershot A630 - Problem!

zerciox
25-02-2007, 23:28
Witam!

Wlasnie zakupilem Canon Powershot A630, mam problem z nagrywaniem filmow. Mianowicie po nagraniu sekwencji video zarowno w aparacie jak i po zrzuceniu do kompa slychac dziwne piszczenie podczas odtwarzania...czy mial ktos moze podobny problem z tym modelem? mam nadzieje ze nie jest to "normalne" dla tego aparatu.

Bede wdzieczny za pomoc!

Pozdrawiam,
Zerciox

P.S. Wlasnie odkrylem ze ma to zwiazek z ruchomym wyswietlaczem - jak jest wlaczony to aparat po prostu cicho PISZCZY stad podczas nagrywania mikrofon zbiera to piszczenie...pytanie tylko czy to piszczenie jest normalne dla tego sprzetu bo szczerze mowiac starsznie negatywnie to wplywa na filmy

mattnick
25-02-2007, 23:38
piszczy wyświetlacz zapewne...ja mam tak w komórce :)

pionaj
26-02-2007, 09:43
a co ma piernik do wiatraka?
to forum o aparatach foto a nie o tele:-))

,,czy to piszczenie jest normalne,,
no pewnie że nie jest to normalne i mnie by tez denerwowało :-)
tym bardziej że mam A640 i nagrania są idealne bez zbędnych ,dodatkowych, efektów
chyba zostanie Ci tylko droga reklamacji
oby w serwisie nie próbowano Ci wmówić iż jest to normalne bo ..w komórkach też tak mają

zerciox
27-02-2007, 00:36
i tak tez zrobie, jutro zaniose go do reklamacji, mam nadzieje ze to rozwiaze problem. duzo osob mowi ze to moze byc normalna cecha apratu ale widzialem w necie filmiki nakrecone tym modelem i nie bylo tego pisku.

mattnick
27-02-2007, 00:37
a co ma piernik do wiatraka?
Pewnie wyświetlacz

bertapies
28-06-2007, 14:38
Witam mój 2 tygodniowy A630 też popiskuje sobie ale słychać go minimalnie,nie przeszkadza to wcale:-) :-)

neuromancer
28-06-2007, 22:25
Mój (a560) wogóle nie piszczy, a w filmach niemam żadnych "extra" efektów (no może poza łażeniem moich palców po obudowie, ale da sie żyć)
Więc wnioskuje, że "piszczenie" jest nienormalnie (miałem kiedyś okazje zetknąć sie i z a630 i było super, tylko czasami było jakieś chrobotanie, którego a560 nie ma)