Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Komórka w USA!

mawk
25-02-2007, 18:28
Witam,
zwracam się do kolegów forumowiczów z pilnym i bardzo palącym pytaniem, niekoniecznie fotograficznym:

czy ktoś korzystał ostatnio z roamingu w Stanach?

Moja żona będzie tam 4 tyg., a już mi alarmuje że SMSy sciągają jej po 9 zeta z karty (bo to Taktak)!!
Może są różnice między sieciami, co wybrać - ktoś może wie?

Aha, ma ze sobą Nokie N73, aparat tam z "optyką" Zeissa, więc pasuje pytanie do forum!:-P

Pozdrawiam
PH

miszaqq
25-02-2007, 18:45
a nie taniej tam na miejscu kupic jakiegos prepaid'a ? dla mnie cale korzystanie z roamingu (jesli platne z prywatnej kieszeni jest nieporozumieniem), no chyba ze placi firma to tak, ale najtaniej to kupic w miejscu docelowym karte prepaid, zaladowac za pare $ i dzwonic

marnow
25-02-2007, 19:41
Niech sobie kupi wlasnie pre-paid $30-40 zestaw z telefonem w T-Mobile lub Cingular/AT&T - napewno wyjdzie taniej, chyba kolo $0.15 za sms in/out

--
marnow

Krzychu
25-02-2007, 19:45
Witam,
zwracam się do kolegów forumowiczów z pilnym i bardzo palącym pytaniem, niekoniecznie fotograficznym:

czy ktoś korzystał ostatnio z roamingu w Stanach?

Moja żona będzie tam 4 tyg., a już mi alarmuje że SMSy sciągają jej po 9 zeta z karty (bo to Taktak)!!
Może są różnice między sieciami, co wybrać - ktoś może wie?

Aha, ma ze sobą Nokie N73, aparat tam z "optyką" Zeissa, więc pasuje pytanie do forum!:-P

Pozdrawiam
PH

Najdrożej zawsze mi wychodził Cingular, po dwóch tygodniach i w sumie niewiele dzwonienia przetrącili mnie na ~600 pln (1 min ~10 pln). Najtańszy był T-Mobile, sęk w tym że tam żadna z sieci nie ma 100% pokrycia...
Aha, mój to Orange, ale T-Mobile w Plusie też był najtańszy...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

a nie taniej tam na miejscu kupic jakiegos prepaid'a ? dla mnie cale korzystanie z roamingu (jesli platne z prywatnej kieszeni jest nieporozumieniem), no chyba ze placi firma to tak, ale najtaniej to kupic w miejscu docelowym karte prepaid, zaladowac za pare $ i dzwonic

Tylko jeszcze trzeba mieć zdjęty simlock, co jest trywialne ale niektórzy np. nie chcą ze względu na gwarancję...

Smaczny
25-02-2007, 19:57
Potwierdzam, że roaming z T-Mobile najtańszy a Cingular najdroższy (niecałe dwie minuty w roamingu Cingular kosztowały mnie 25zł!). Mam abonamentowego Plusa.

mawk
25-02-2007, 20:04
Dzięki za szybkie odpowiedzi:) ...

A da się może tak jak u nas kupić samą karte z doładowaniem?
Mamy telefon bez simlocka, więc to by może było korzystne...

Tak wogóle to interesują nas głównie smsy, porównanie cen będzie takie samo jak pisaliście o połączeniach, nie wiecie może?

Dzięki jeszcze raz!

miszaqq
25-02-2007, 20:15
http://search.ebay.com/_W0QQsassZprepaidsimcardsQQhtZ-1

Any unlocked GSM phone (eg. cingular gsm, at&t gsm, Fido, Orange, ect..)

* Prepaid rates can be as low as 10 cents a minute.**
* Text message for 10 cents a message and FREE TO RECIEVE!!

Expires within 45-60 days of receiving the sim card.

na 4 tygodnie jak znalazl, za jedyne 4.2 $ wiec smieszne pieniadze

mawk
25-02-2007, 20:31
Super pomysł,
o chyba będzie najlepsze wyjście,

że też nie wpadłem na przeszukanie ebaya:-D

Jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim za rady, chyba problem rozwiązany:!:

minek
25-02-2007, 21:11
Tylko jeszcze trzeba mieć zdjęty simlock, co jest trywialne ale niektórzy np. nie chcą ze względu na gwarancję...

To można obejść. Kiedyś mój znajomy zaniósł taki telefon do operatora bo coś mu się popsuło i mu pani zobaczyła i mówi: Ale pan nie ma simlocka, nie możemy przyjać, To on opowiedział coś w stylu: ,,A bo szedłem po schodach i potknąłem się, wtedy telefon mi wypadł z kieszeni i gruchnął tak że ten simlock wyleciał z niego a ja nie wiedziałem jak go tam z powrotem włożyć!''
Pani się uśmiechnęła i telefon przyjęła (-:

Krzychu
25-02-2007, 21:31
Pani się uśmiechnęła i telefon przyjęła (-:

Tylko ciekawe co sobie o nim pomyślała ;-)