Zobacz pełną wersję : Kartę pamięci, czy polara??
Jutro zamierzam się przesiąść na cyfrowy sprzęt - 400D + Tamron 18-50....
Chciałem kupić do tego jeszcze SanDisk 2GB EIII, ale pani w sklepie powiedziała, że 2 GB Kingstona mi dadzą za free (promocja taka, czy cuś) i tu pytanie:
Lepiej podarować sobie tego SanDiska i kupic polarka w podobnej cenie, czy jednak olać polarka i mieć dwie karty 2GB Kingston + SanDisk??
PS Ten Kingston to nie wiem co to za karta, ale pewnie niezbyt górnolotna:roll:
MacGyver
19-02-2007, 19:13
A pewnie że lepiej polarka kupić, SanDisk będzie szybszy, ale Kingston to nie jest jakaś firemka nie wiadomo skąd tylko liczący się na polskim rynku producent (pamięci RAM, karty etc).
Używam tylko kart Kingstona (SD,CF) i jeszcze z żadną nie miałem najmniejszych problemów.
ja bym bral karte, bo mi akurat polar niezbyt czesto by sie przydal a szybka karta (bo pewnie dadza Ci x50) owszem:)
Na początek te 2 GB kingstona ci wystarczy, a polarek może być bardzo pomocny.
Poza tym sytuacji w których byś dostrzegł różnicę tych obu kart zapewne nie będziesz miał dużo. Używam kart kingstona x50, lepszych nie potrzebuję.
a już niedługo c eny kart będą mega niskie ;)
polary raczej nie potanieją :))
Fan nr 1
19-02-2007, 21:05
brałbym tego kingstona ( zresztą używam 1GB ultimate ) i dokupił polarka
Na początek te 2 GB kingstona ci wystarczy, a polarek może być bardzo pomocny.
Podpisuję się pod tym.
Blindseeker
19-02-2007, 22:15
Też bym brał polarka. Karty przez ostatnie kilka miesięcy bardzo potaniały i prawdopodobnie ten trend się utrzyma. Także za kila miesięcy 2GB kartę kupisz za przysłowiowe grosze.
no nie przesadzajmy - w nieskonczonosc nie moga taniec. zreszta inaczej - po co kupowales aparat. trzeba bylo kupic szkla bo cena aparatow z tygodnia na tydzien spada i za rok 400D kupisz za przyslowiowe grosze:P
wez to co Ci sie najbardziej moze przydac. ja pisalem ze bralbym karte bo by mi sie bardziej na Twoim miejscu przydala. ot co.
Dzięki, wziąłem jednak karte + polaryzator :) Może rzeczywiście karty jeszcze stanieją chociaż kurcze pojemność tylko około 105 zdjęć nie powala na kolana