Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z 75-300

anrasz
19-02-2007, 18:19
Witam
Mam taki problem z obiektywem (75-300 4-5.6 usm III) otóż pierścień ostrości zaczął nagle dosyć ciężko pracować przy odległości ostrzenia zbliżonej do nieskonczoności i ogniskowej powyżej ok. 150 i osiąga swą amplitudę przy 200 i potem znów jest lżej i dzieje się też tak w drugą stronę tzn. jak ustawie ostrość w momncie największego oporu zoomowanie też działa ciężko.
Jak zna ktoś przyczynę, sposób usunięcia usterki albo może mi polecić jakiś serwis do którego mogę się udać (najlepiej na terenie warszawy) żeby naprawili nie popsuli ???

Peri Noid
19-02-2007, 20:45
Serwis Canona na Żytniej.

anrasz
19-02-2007, 22:59
Myślałem o tym ale nie słyszałem o nich zbyt pochlebnych opinii (choćby na tym forum) i trochę obawiam się ich cen ale jutro zadzwonię i zapytam.
Peri Noid masz może jakieś doświadczenia co do żytniej ???
Inne propozycje serwisów mile widzane

Peri Noid
20-02-2007, 08:04
Nie, nie miałem potrzeby odwiedzać tego przybytku ;-) Ale z ocenami jest różnie - wydaje mi się, że zadowolonych jest dużo więcej niż niezadowolonych, tylko ci pierwsi o tym nie piszą. Za to niezadowoleni uzewnętrzniają swoje doświadczenia (i dobrze). Ja bym się nie zastanawiał, w końcu to serwis firmowy, polecany przez Canona.