Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nowy 400D - dziwny problem

lukekot
15-02-2007, 12:55
Przede wszystkim witam wszystkich - to mój pierwszy post na tym forum.
Niedawno zakupiłem nowego 400D, niby wszystko jest ok ale jest z nim pewien problem - zawiesza się bydle - ale tylko w specyficznej sytuacji - w momencie gdy poziom baterii osiągnie na wyświetlaczu jedną "kreseczkę" (bateria na wykończeniu). Dokładniej - niby robi zdjęcie (nie ma znaczenia czy z lampą czy bez i na jakich ustawieniach) , ale nie zapisuje go i nie da się nic zrobić, on/off nie pomaga (ta zielona lampka się ciągle świeci, lcd jest czarny i wszystko "wisi"); pomaga jedynie wyjęcie baterii, lecz po ponownym uruchomieniu znowu to samo. Aparat wraca dopiero do normy jak bateria posiedzi w ładowarce.
Nie wiem, może to normalne jest, znajomy mi mówił że w jakimś starym analogowym tak miał ale się tym nie przejmował, mnie jednak to niepokoi - zresztą, aparat nowy więc może dobrze byłoby go oddać do sklepu i starać się o wymianę na nowy.
Proszę, poradźcie coś, może ktoś już miał taki problem ...
Aha - czytałem temat o problemach z kartami 4gb (tych gratisowych) - to nie to - mam 1gb Kingstona, który działa bez zarzutu.

Pozdrawiam wszystkich

piast9
15-02-2007, 13:24
Pewnie uszkodzona bateryjka. Spróbuj wymienić w sklepie sam akumulator.

qwerty1237
15-02-2007, 13:34
Pewnie uszkodzona bateryjka. Spróbuj wymienić w sklepie sam akumulator.

Dokladnie. Popros o inny akumulator i odpal przy sprzedawcy. Jak wszystko OK, to po prostu poprosc o wymiane akumulatora na inny, bo tak to Ci aparat zabiora na nie wiadomo ile do serwisu co mija sie z celem.

lukekot
16-02-2007, 11:45
Dzięki za szybką odpowiedz; pozostaje mi rozładować baterie do stanu "wskazującego":) i lecieć do sklepu ....

Biperek
16-02-2007, 12:00
Ten typ na pewno tak nie ma. Mój doi aku do zera i prosi o wymianę. Daje komunikat, że już nie będzie robił zdjęć,ale na pewno się nie wiesza.

suchyHc
16-02-2007, 14:11
Za poprzednikiem - moj tez foci do pelnego rozladowania ! Leć do sprzedawcy.