Zobacz pełną wersję : Podpis na forum
Ahoy, kolezanki i koledzy....
Tak sobie czytam i czytam i ucze sie techniki fotografi na podstawie slow madrych ludzi...
... i rzucila mi sie w oczy pewna tendencja zamieszczania w podpisach wszystkich gadzetow zwiazanych z fotografia :mrgreen:
Ja rozumiem, ze czasem umieszczenie w podpisie modelu aparatu pozwoli odpowiadajacemu odniesc sie do sprzetu pytajacego... ale po ki grzyb niektorzy wpisuja np. model karty czy torby? :mrgreen:
Zastanawiam sie czy powinienem dopisac do swojego podpisu moje karty CF, ladowarke, akumulatorki, statyw, plecak, filtry UV, drukarke foto, czytnik kart, programy graficzne ktore uzywam, komputer na ktorym przegladam zdjecia, marki albumow "papierowych"...
No dobra, prosze nie bic... tak tylko pytam... :) :wink:
DoMiNiQuE
12-02-2007, 09:18
Informacja, ze Twoj Tamron jest uzywany tez jest szalenie interesujaca ;)
Peri Noid
12-02-2007, 09:18
Przecież jesteśmy onanistami sprzętowymi, więc trzeba się chwalić posiadanym sprzętem ;-)
Informacja, ze Twoj Tamron jest uzywany tez jest szalenie interesujaca ;)
Dopisalem to tuz po napisaniu tego posta :mrgreen:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Przecież jesteśmy onanistami sprzętowymi, więc trzeba się chwalić posiadanym sprzętem ;-)
To chyba traca bardziej ekshibicjoniznem niz onanizmem ;-)
Viracocha
12-02-2007, 10:04
Ja rozumiem, ze czasem umieszczenie w podpisie modelu aparatu pozwoli odpowiadajacemu odniesc sie do sprzetu pytajacego... ale po ki grzyb niektorzy wpisuja np. model karty czy torby? :mrgreen:
Zastanawiam sie czy powinienem dopisac do swojego podpisu moje karty CF, ladowarke, akumulatorki, statyw, plecak, filtry UV, drukarke foto, czytnik kart, programy graficzne ktore uzywam, komputer na ktorym przegladam zdjecia, marki albumow "papierowych"...
No dobra, prosze nie bic... tak tylko pytam... :) :wink:
A w czym ci to przeszkadza? Przecież nie ma przymusu - chcesz napisz sobie w jakich butach chodzisz robić foty, a nie chcesz nie pisz nic. Tu nie ma reguł i myślę, że tak jest najlepiej.
bo duza stopka sprawia, ze twoje zdjecia sa lepsze :mrgreen: ..z czasem, gdy zacznie przybywac sprzetu, kary zastepowane sa np. szklami itp.. ewolucja mosci panie :mrgreen:
Ja swego czasu miałem śiczną :-P sygnaturkę, w której były m.in. informacje o plecakach, statywie/głowicy, kartach itp. i nawet często zdarzało się, że ktoś mnie o coś pytał via PM odnośnie konkretnego sprzętu.
Stopkę zlikwidowałem... właśnie przez takie głupie wątki jak ten :?
w zyciu trzeba byc twardym nie mietkim - moze pora reaktywowac stopke 8)
co do samej idei - jestem za i tez czasem, odpisze na PM o konkretnym szkle.. ale fakt, w niektorych stopkach "drobnica" zajmuje wiekszosc miejsca :wink: .. za to plusem jest to ze potem milo jest patrzec jak ludziska wpadaja w ten onanizm i stopki ewoLuują :mrgreen:
MacGyver
12-02-2007, 10:48
w zyciu trzeba byc twardym nie mietkim - moze pora reaktywowac stopke 8)
O, ja też reaktywuje.... i wypisze sobie wszystkie filtry które mam, a jest tego zdrowo ponad 50 :mrgreen:
O, ja też reaktywuje.... i wypisze sobie wszystkie filtry które mam, a jest tego zdrowo ponad 50 :mrgreen:
o cholera... handlujesz tym czy uzywasz?
bo kurcze mam mniej. i nabieram kompleksow :)
A w czym ci to przeszkadza? Przecież nie ma przymusu - chcesz napisz sobie w jakich butach chodzisz robić foty, a nie chcesz nie pisz nic. Tu nie ma reguł i myślę, że tak jest najlepiej.
W niczym mi nie przeszkadza :mrgreen:
Po prostu jakos dziwnie rzuca sie w oczy "nowemu" :mrgreen:
Moze jako stali bywalcy tego forum nie zwracacie juz na to uwagi... moze sie to faktycznie przydaje... sam dopisalem szkielka bo poczatkowo w podpisie mialem tylko "350D" :mrgreen:
W sumie to ten "onanizm" calkiem sympatycznie wyglada ;)
MacGyver
12-02-2007, 11:10
Jak dotąd używałem, ale chyba zacznę handlować bo pojawiły mi się już pierwsze "duble" ;-)
... co nie zmienia faktu że do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze mniej - więcej dziesięciu :mrgreen:
Spisz wszystko co sie da z pudelka po szkielku... moze podpis bedzie dluzszy :lol: :lol: :lol:
ale po ki grzyb niektorzy wpisuja np. model karty czy torby? :mrgreen:
Pogadamy jak bedziesz musial kupic porzadniejszy plecak czy torbe (taki powiedzmy za minimum 500-600 zl) i okarze sie ze mozesz je pozyskac tylko wysylkowo ;)
MacGyver
12-02-2007, 11:14
Po prostu jakos dziwnie rzuca sie w oczy "nowemu"
A widziałeś stopki na forum KKM (http://klubkm.pl/forum/) ?
Spisz wszystko co sie da z pudelka po szkielku... moze podpis bedzie dluzszy :lol: :lol: :lol:
nie chce mi sie. to nie sprzet robi zdjecia i nie uwazam, zeby byl warty wspominania.
Pogadamy jak bedziesz musial kupic porzadniejszy plecak czy torbe (taki powiedzmy za minimum 500-600 zl) i okarze sie ze mozesz je pozyskac tylko wysylkowo ;)
Jestem juz po etapie poszukiwania plecaka wiec wiem o co chodzi :mrgreen:
Szukalem.... szukalem.... i po dlugim szukaniu (nie ma w sklepach tych lepszych plecakow niestety) w koncu sie na cos zdecydowalem co powiedzmy w 80% spelnia moje oczekiwania (te 20% to fakt ze nie wsadze do plecaka statywu i ze plecak nie ma plaszczyka na deszcz :mrgreen: )
Teraz sie zastanawiam kiedy skoncza mi sie przegrodki :mrgreen:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A widziałeś stopki na forum KKM (http://klubkm.pl/forum/) ?
Ojej, mam nadzieje ze nie wywolam jakiejs wojny miedzyforumowej :mrgreen:
A juz mialem zadac pytanie "Co mnie wkurza w Canonie" ale chyba nie zapytam.... :mrgreen: Pozostane w wlasnymi problemami sam ze soba :lol:
MacGyver
12-02-2007, 11:31
Teraz sie zastanawiam kiedy skoncza mi sie przegrodki :mrgreen:
Prędzej niż się spodziewasz, to pewne :mrgreen:
Ojej, mam nadzieje ze nie wywolam jakiejs wojny miedzyforumowej
E tam, jaka wojna, Minolta to nie ...., no wiadomo co ;-)
... ale stopki obejrzyj, strasznie fajne są :)
nie chce mi sie. to nie sprzet robi zdjecia i nie uwazam, zeby byl warty wspominania.
Ojej... zartowalem... jasne ze sprzet pomaga ale zdjecie robi fotograf - 100% racji :mrgreen:
... ale stopki obejrzyj, strasznie fajne są :)
STRASZnie fajne sa;)
mnie juz kilka osob pytalo o sprzet wiec mysle ze stopki maja sens
pzdr:)
Mienczak :p ;)
(blad zamierzony)
To chyba traca bardziej ekshibicjoniznem niz onanizmem ;-)
Ciekawa konkluzja :-)
Ale chyba masz rację, prawdziwy onanizm opisano tu:
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=16345
a jako,że zaprzyjaźnione forum nie działa, chwilowo tu:
http://209.85.129.104/search?q=cache:KVSp-bun5AQJ:forum.nikon.org.pl/archive/index.php
Harleqin przy tym, to amatorszczyzna.:lol:
"Czuje jak błogi stan opływa moje ciało, w nozdrzach jeszcze zapach sprzętu-nówka chociaż kupiłem używany, odprężam sie jakbym miał orgazm albo dwa przed chwilą, to uczucie jest niezapomniane i częsciowo determinuje mój pobyt na zielonej wyspie. Nie zawacham się nazwać mojej pięćdziesiątki "kochanką". Ocknąłem sie po chwili bo oto wyskoczyło na ekranie dziecko naszego związku: folder ze zdjęciami w formacie NEF."
Kolekcjoner
12-02-2007, 15:53
Gratulacje :lol:.
(...)
Ale chyba masz rację, prawdziwy onanizm opisano tu:
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=16345
a jako,że zaprzyjaźnione forum nie działa, chwilowo tu:
http://209.85.129.104/search?q=cache:KVSp-bun5AQJ:forum.nikon.org.pl/archive/index.php
Rewelacyjny tekst. Na prawdę polecam :D.
W niczym mi nie przeszkadza :mrgreen:
Po prostu jakos dziwnie rzuca sie w oczy "nowemu" :mrgreen:
Moze jako stali bywalcy tego forum nie zwracacie juz na to uwagi...
To mało for widziałeś ;)
Zerknij sobie chociażby na forum CB (radio), to znajdziesz w stopkach nie tylko model anteny ale nawet na jakim dachu jest zamocowana.
IMHO to normalne zjawisko na forach sprzętowych - nie ma się czemu dziwić. Ten typ tak ma - i nie ma moim zdaniem w tym nic złego.
Tomasz Urbanowicz
19-06-2007, 21:34
Odświeżę troszkę temat :)
Czy widzicie Koleżanki i Koledzy coś zdrożnego w tekście w mojej "stopce", że Opera rulez?
Pytam nie bez kozery, a wyjaśnię później :)
Ten podpis zawiera oczywiste kłamstwo, bo wiadomo że Opera sux! ;)
DoMiNiQuE
19-06-2007, 21:42
Czy widzicie Koleżanki i Koledzy coś zdrożnego w tekście w mojej "stopce", że Opera rulez?
Albo w mojej? ;)
P.S.
Tomasz, zrob screena bo jutro jej moze nie byc ;)
Tomasz Urbanowicz
19-06-2007, 21:44
Dobry pomysł ze screenem :)
Przypomnialo mi sie bardzo madre zdanie :)
"Onanizm sprzetowy prowadzi do impotencji fotograficznej" :D
Pozdrawiam
Odświeżę troszkę temat :)
Pytam nie bez kozery, a wyjaśnię później :)
Oczywiście! Obraża ona moje uczucia religijne!
Mam nadzieje że jakiś wiceminister nakaże policzenie takich jak Ty i jakąś terapie im zafunduje...
;-)
sniper88
20-06-2007, 12:24
OPERA RULEZ
Nie wiesz co piszesz:-P
Tomasz Urbanowicz
20-06-2007, 13:45
Nie wiesz co piszesz:-P
Ja niby nie wiem? :)
MacGyver
20-06-2007, 13:51
Proponuję przenieść ten wątek do pralni. To ożywi dyskusje i pozwoli na dogłębną wymianę argumentów :mrgreen:
Tomasz Urbanowicz
20-06-2007, 14:00
He, he :)
Kolekcjoner
21-06-2007, 03:42
Proponuję przenieść ten wątek do pralni. To ożywi dyskusje i pozwoli na dogłębną wymianę argumentów :mrgreen:
Sie mi zdaje że to bardzo dobry koncept :mrgreen:.
Przypomnialo mi sie bardzo madre zdanie :)
"Onanizm sprzetowy prowadzi do impotencji fotograficznej" :D
Pozdrawiam
A może jest na to coś podobnego do Viagry :-P ?
A może jest na to coś podobnego do Viagry :-P ?
Jest. Stwierdzenie "tak mialo byc" lub "nie znasz sie na prawdziwej Sztuce" (trzeba troszke pocwiczyc zanim uda sie Sztuka przez duze G wymawac ;) ) przyklejone do ust za kazdym razem gdy ktos smie skrytykowac nasze fotki ;) .