Zobacz pełną wersję : [battle] Lodowa sceneria
Ponieważ zima nas nie rozpieszcza ilością śniegu ale chociaż czasem jest dość mroźnie, zatem proponuję nowy battle pt. Lodowa sceneria.
Data nadsyłania zdjęć: 4 marzec 2007, godzina 22.00
Ilość zdjęć, które można nadesłać: 1
Zdjęcia muszą być wykonane miedzy 1 stycznia 2007 a 4 marca 2007.
Nie dopuszczam możliwości przesyłania HDR'ów, naomiast wszystkie inne możliwości zwiększania zakresu tonalnego jak filtry połówkowe oraz wywoływanie RAW'ów jest dopuszczalne.
Pozostałe warunki zgodnie z ogólnymi zasadami Battle Cage.
Lista uczestników:
- decha *
- muflon *
- lemina *
- PrzemeS
- Hellfire *
- kris75 *
- p0lek *
- amper
- danny *
- januszP. *
- MacGyver *
- comatus *
- Kraszan *
- fotokor1 *
- Mac *
...anybody else?? final countdown...
PS. * przy nicku oznacza, że dany uczestnik wysłał zdjęcie. Tomasz Ty masz lepszy podgląd, więc skoryguj moje dane poprzez dopisanie gwiazdek.
Ech, czemu nikt nie wpadł na pomysł takiego battla dwa lata temu (http://photosite.pl/geneva/ice/index.html) ;-) :mrgreen:
Edit: link chwilowo nie działa... jak naprawią to zadziała ;-)
Po typowo lodową scenerię to by trzeba w góry jakieś jechać ale omysły się znajdą :D W takim razie oficjalnie już zgłaszam się do battla :]
Ech, czemu nikt nie wpadł na pomysł takiego battla dwa lata temu (http://photosite.pl/geneva/ice/index.html) ;-) :mrgreen:
Edit: link chwilowo nie działa... jak naprawią to zadziała ;-)
Muflon znam te zdjęcia, są świetne ale myślę, że masz szansę podesłać coś równie dobrego.
No nie, śnieg to jeszcze bym znalazł (zawsze mogę w ładny dzień wyjść przed dom i pstryknąć Mt.Blanc @200mm z polarkiem ;-)) ale lód, to sorry... z próżnego i Salomon.. ;-)
Muflon nawet się nie chwal widokami z okna bo już na samą myśl mam ochotę wykolegować Cię z domu... mam nadzieję, ze kiedyś zamieszkam w górach albo przynajmniej w pobliżu. A tak BTW to nie działa mi ta strona z linka :/
tacy nowicjusze jak ja też mogą wystartować ?
:)
A tak BTW to nie działa mi ta strona z linka :/
... o czym poinformowałem powyżej w minutę po napisaniu postu ;-)
Dobra, znalazłem coś co chyba się łapie. I'm in, najwyżej zostanę zdyskwalifikowany ;-)
eee Muflon na łatwizne idziesz? :P wypadałoby coś świeżego dać ;) (próbuję wejsć Ci na ambicję)
tacy nowicjusze jak ja też mogą wystartować ?
:)
Każdy może a nowicjusz nawet powinien :smile:
Szkoda, ze w Szczecinie lod to co najwyzej na chodnikach, lub w lodowce :(
co wy lodowska nie macie w szczcienie?
chętnie bym sie dołączył, ale jakby była deszczowa sceneria, bo za oknem jak na razie deszcz, mgła i ogolólnie nieciekawie :(
aczkolwiek koncepcja z zamrażalnikiem... LOL :)
no właśnie o to chodzi żeby się wysilić i wykombinować a nie tylko ładny zimowy widoczek pstryknąć
Hellfire
12-02-2007, 14:59
A co mi tam, najwyżej się skompromituje! Dopiszcie mnie do listy. W górach mieszkam to trzeba to wykorzystać :D
Dopisałem nowych Canonierów chętnych na battle'a. Kris75 nie mam Twojej jasnej deklaracji ale rozumiem, że się piszesz. Danny dopisać Ciebie?
Myślę, że to może być ciekawy battle.
Mac> zapisze sie jak już cos zrobie, a przynajmniej jak bede wiedzial gdzie mozna znalezc lod...
Witam wszystkich. Jestem tu nowy i chciałbym wziąć udział w tym battlecage. Dopiszczie mnie do listy uczestników. Rozumiem, że zdjęcie mam wysłać na adres e-mail podany w regulaminie? Znaczy się link do zdjęcia na imageshacku.
dopisz proszę i mnie ;)
oj duzo sopli bedzie:D
Może trafią się inne zdjęcia niż soplowe? Mam nadzieję, że dacie upust swojej wyobraźni.
ehhh... niech żyją zamrażarki i chłodziarki. dopisz mnie Mac proszę, podziałamy coś ;)
januszP.
13-02-2007, 11:02
To chyba juz ostatnia szansa!
http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/ostatnie-tchnienie-zimy-to-juz-przedwiosnie,870194,2943
Mac jak masz miejsce to dopisz mnie. Może zdążę!
MacGyver
13-02-2007, 11:19
To i ja bym się dołączył, jeśli można.
ja tez cos wysle - tylko czemu taki odelgly termin skoro zima definitywnie odchodzi?
wiesz, bo to takie wyzwanie - robienie sniegu jak jest to nie sztuka. co innego jak go nie ma; im wiecej go nie ma, no to tym wiesze jest wyzwanie....
spoko - w sierpniu spadnie snieg to bedziemy robic 'plazowe plenery' LOL:)
(ni w zab nie mam wizji jak ten temat ugrysc... zwlaszcza ze ostatnio wyczyscilem cala lodowke i zamrazalke... ehhh.... )
danny chcesz wyzwanie ? To zrob to w 5 - 10 dni a nie w miesiac prawie. Ja juz zdaze o tym battle zapomniec zanim sie pojawi ankieta ;)
w sumie tez racja - zimowych warunkow to nie bylo, nie ma i raczej nie bedzie :(
niezaleznie od aury temat wlazl mi na ambicje. po wczorajszych paru piwkach mam wizje - dzisiaj zaczynam testy czy koncepcja wogole zagra.
Koledzy i koleżanki jeśli wierzyć prognozom pogody to idą mrozy a zatem nie potrzebne będą lodówki i zamrażarki. W sobotę sam pobiegałem po zamarzniętych jeziorach i udało mi się złapać kilka dobrych ujęć. Zatem do dzieła.
MacGyver
19-02-2007, 10:27
Ja już trochę zdjęć kwalifikujących się do tego battle mam, w weekend spróbuje zrobić dogrywkę, może uda się zrobić coś ciekawszego.
hmmm... konkurecja nie spi, u mnie za oknem nadal wiosna, a ja nadal walcze z lodowka... :(
Hellfire
22-02-2007, 10:52
Parę zdjęć mam, muszę tylko wybrać jedno w miarę dobre. Poza tym w tym temacie odczułem jak bardzo brakuje mi jakiegoś teleobiektywu :(
Zostaje nam tydzień do zakończenia battle'a a mróz dopisuje.
MacGyver
25-02-2007, 18:41
... a mróz dopisuje.
Zależy komu.... ;-)
Jak jeszcze można to i mnie wpiszcie, może coś się znajdzie.
fotokor1
02-03-2007, 23:08
witam proszę o podpowiedź gdzie oglądać można zdjęcia z battle
Hellfire
03-03-2007, 00:07
Za trzy dni zobaczysz zdjęcia... chyba :D
Tomasz1972
03-03-2007, 11:40
Jak na razie dotarły 3 foty , w tym jedna nieregulaminowa ( tym razem daruję autorowi i sam doprowadzę fotę do zgodności z regulaminem ).
Przypominam że fota ma mieć max 800 pikseli , oraz powinien byc podany link do foty umieszczonej na http://www.imageshack.us/ ( nie wysyłać jako załącznik ) .
Mam pytanie, czy moge wysłac foty mimo że mnie nie ma na liście na pierwszej stronie?
Tomasz1972
03-03-2007, 12:20
Mam pytanie, czy moge wysłac foty mimo że mnie nie ma na liście na pierwszej stronie?
Przeciez jesteś na liście :)
Przeciez jesteś na liście :)
Teraz to już jestem :P
Zaraz wyślę.
Muszę coś wybrać do tego battle'a ale mam czas do jutra. Wstępnie zgłosiło się ponad 10 osób a na razie mamy tylko 3 fotki czyli reszta czeka na ostatnią chwilę.
A można jeszcze wziąć udział ?
W razie czego wysyłam fotkę na gmaila...
Zostałeś dopisany, zapraszam.
fotokor1
03-03-2007, 20:57
witam nie potrafię wstawić fotki czytałam regulamin ale chyba nie poszło jak trzeba
Tomasz1972
03-03-2007, 21:06
witam nie potrafię wstawić fotki czytałam regulamin ale chyba nie poszło jak trzeba
Po wejściu na http://www.imageshack.us/ należy kliknac w "przegladaj" wybrać fotę z dysku , a następnie kliknac w host it ! . Wtedy nastapi ładowanie foty na serwer. Jak załaduje pojawia się lista linków , które można wykorzystać . najodpowiedniejszym jest ten na samym dole i ten podajesz w e-mailu .
januszP.
03-03-2007, 21:20
No juz wysłałem. Mam nadzieję, że wszystko jest ok. i zgodnie z regulaminem
Ja również już wysłalem :) pozostaje czekać na sondę i porównanie co też inni wymyślili :]
MacGyver
04-03-2007, 07:45
Wysłałem i ja... a teraz ładuję plecak i jadę focić dalej :-)
oki.... moje wczoraj poszlo na gmaila.... :)
Uczestników ma być 15 a na razie mamy 6 fotek, tak wynika z Waszych postów i mojego liczenia. Tomasz proszę skoryguj dane jeśli możesz.
Tomasz1972
04-03-2007, 19:26
PrzemeS
kris75
amper
Czekamy na wasze foty :)
no zaraz wysylam
tylko mam dylemat z tym lodem ... 1 fotka i nie moge sie zdecydowac
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
no juz poszlo ale pewnie baty dostane ;)
Zostały jeszcze dwie godziny i 20 minut, przyznam, że sporo osób się zgłosiło. Pewnie będzie podział na dwie grupy.
no na pewno beda 2 grupy - a sam jestem bardzo ciekawy zdjec, szkoda ze mozna bylo wyslac po 1 zdjeciu, bo temat mozna na na pare ciekawych sposobo pokazac
Tomasz1972
04-03-2007, 20:46
no zaraz wysylam
tylko mam dylemat z tym lodem ... 1 fotka i nie moge sie zdecydowac
no juz poszlo ale pewnie baty dostane ;)
Nie baty a opie..... :) Nie wiesz jak zmniejszyć fotę do regulaminowych 800 pikseli ? :):):)
racja, racja zaczalem motac z kilkoma fotkami i exifem i skutek byl taki jak piszesz - czy mam doslac w poprawionej rozdzielczosci?
Tomasz1972
04-03-2007, 21:00
racja, racja zaczalem motac z kilkoma fotkami i exifem i skutek byl taki jak piszesz - czy mam doslac w poprawionej rozdzielczosci?
Pomniejszyłem :)
ok dzieki ... mam nadzieje ze twoje poczucie estetyki nie zostalo podczas tej zabawy z moim zdjeciem zbytnio nadwyrezone ;)
Tomasz1972
04-03-2007, 23:12
PrzemeS oraz amper nie przysłali fotek .
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=20167
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=20168
Sondy są, głosy oddałem :D blado ta moja fota wygląda z innymi :]
fotokor1
04-03-2007, 23:27
witam jestem na początku drogi dla mnie 4 w zestwie 1 super pozdrawiam
fotokor
Widzę kilka fajnych zdjęć, w pierwszym zestawie 4 i 6 warte uwagi ale i 2 ciekawa. W drugim też da się coś wybrać, lody są super. Nie oddałem jeszcze głosów, muszę pomyśleć na kogo zagłosować.
Cieszę się, że było tylu chętnych mimo dość trudnego tematu.
Fan nr 1
04-03-2007, 23:50
Mnie porobały się zdjęcia nr 1,2,3 i 6 z pierwszego zestawu. W drugim 3 i 4 ale mniej od tych z pierwszego.
Szkoda, że w przypadku bitwy , w ktorej są dwa zestawy zdjęć nie można oddać obydwu głosów na zdjęcia z jednego zestawu.
Jak dla mnie nr 3 w zestawie 2 nie ma konkurencji.
Zestaw 1 to już gorzej z faworytem, ale ogólnie zestaw 1 lepszy wg mnie.
A według jakiego kryterium zdjęcia były dzielone na zestawy?
Jak dla mnie nr 3 w zestawie 2 nie ma konkurencji.
Zestaw 1 to już gorzej z faworytem, ale ogólnie zestaw 1 lepszy wg mnie.
Wg mnie inaczej, absolutny faworyt to 6 z 1 zestawu :) w 3 z zestawu drugiego brakuje ostrości na I planie, a szkoda
Tomasz1972
05-03-2007, 09:56
Całkowicie losowo . Zaznaczam pocztę z daną bitwą , kopiuję linki do fotek i wklejam do watku , raz do jednego raz do drugiego zestawu , raz wyżej raz niżej :)
Earl Grey
05-03-2007, 10:28
Z zestawu 1 wybrałem "jedynkę" - bardzo mi się podoba światło i kompozycja. Pozostałe moje wskazania w tym zestawie to "2" oraz "5" (szkoda, że tak zabałaganiona w kadrze)
Jeśli chodzi o zestaw 2 to nie byłem oryginalny - "3" jak dla mnie jest "naj", a potem równorzędne wskazanie na 5 i 6 - lubię takie szuwarowe klimaty ;)
W zestawie pierwszym, zdecydowanie wybija zdjęcie nr 2 oraz ciekawie jest zrealizowane zdjęcie nr 6.
W zestawie drugim fajne jest zdjęcie nr 2 (trochę szumi) oraz zdjęcie nr 5
Całkowicie losowo . Zaznaczam pocztę z daną bitwą , kopiuję linki do fotek i wklejam do watku , raz do jednego raz do drugiego zestawu , raz wyżej raz niżej :)
Hmm.... a ja już miałem teorie spiskowe :P Bo trochę jakby tematycznie podzieliły się te fotki, ale tak tylko trochę i tylko wg mnie :)
co do zdjec to z zestawu 1 brawa przede wszystkim dla autora zdjecia nr 6 za wybranie sie na udany plener - lodowe scenerie nigdzie nie sa tak piekne, jak wlasnie w gorach i wlasnie o tym za chwile tez napisze. Widac tez rozne podejscie do tematu - bardzo intrygujace jest zdjecie nr 1 i 7. O ile 1 kojarzy mi sie z lodowatym stosunkiem siedzacej tylem osoby do innych
(chyba ze zle zdjecie rozumiem), o tyle w 7 moja wyobraznie polegla ;). W zestawie 2 jak juz pisalem najlepsza jest 2 - szkoda tylko ze zdjecie jest technicznie slabe...no szkoda wielka.
Zestaw 1: - głos na zdjęcie nr 4 ponieważ jest w nim masa lodu i naprawdę oddaje istotę battle.
Zestaw 2: - głos na zdjęcie nr 3 z tego samego powodu.
Gratulacje dla autorów
Hellfire
06-03-2007, 18:50
Plan wykonany, bo liczyłem na chociaż jeden głos :D
Tomasz1972
09-03-2007, 12:58
Finałowa sonda : http://www.canon-board.info/showthread.php?t=20291
moj glos na nr 4 i zycze temu zdjęciu powodzenia w finale (-:
Ja ponownie zagłosowałem na nr 5. 4 jest za pocztówkowa i za dużo jest tam 'naćkane' jak dla mnie. nr 5 ma moim zdaniem klimat, którego innym zdjęciom brakuje.
EDIT
Wróć! Miałem na myśli, że klimat 5 mi najbardziej odpowiada a nie, że inne nie mają klimatu, który mają.
Lepiej się już zamknę:roll:
Ja ponownie zagłosowałem na nr 5. 4 jest za pocztówkowa i za dużo jest tam 'naćkane' jak dla mnie. nr 5 ma moim zdaniem klimat, którego innym zdjęciom brakuje.
Zdecydowanie zgadzam się z przedmówcą.
Zdjęcie 4 jest piękne. Taka słodka pocztówka z gór.
Jednak zdjęcie nr 5 ma w sobie to coś. Grozę, mróz i piękno lodowych knstelacji.
Nr 5 dostało mój głos.
Natomiast gratulacje należą się wszystkim uczestnikom battle. Temat był pozornie łatwy, ale pozory mylą :)
MacGyver
12-03-2007, 15:07
No i po battle :-) Fotka opublikowana w finale z nr 4 jest moja. Dziękuje pozostałym uczestnikom za rywalizację a oceniającym za oddane głosy :-)
Na zdjęciu, skute lodem i śniegiem, stacja meteorologiczna oraz fragment schroniska na wierzchołku Szrenicy. Teraz nie jest już niestety tak ładnie bo przyszłą odwilż i cała ta biała szata z budynków, drzew, słupków i skałek spłynęła w dół (choć oczywiście śniegu leży nadal bardzo dużo)
januszP.
12-03-2007, 15:25
MacGyver Gratuluje ! Dobra robota!
Ja cieszę sie bo tez jestem w finałowej 6-ce!!
Janusz
fotokor1
12-03-2007, 19:26
witam gratuluję zwyciezcy pozostałym również
MacGyver: gratuluję :)
Przyznaję się, że zajęłam zaszczytne drugie miejsce w finale (od końca ;) )