PDA

Zobacz pełną wersję : Pasy biodrowe jakie?

qwerty1237
11-02-2007, 13:20
Zastanawiam sie nad zakupem pasa biodrowego. Jak w praktyce sprawdza sie takie ustrojstwo? Jaki polecacie? Znalazlem cos takiego:
http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_karte.php?name=Tamrac-pas-MBX5399&idt=16313&

Zaleta tego jest ze mozna go pozniej "rozbudowywac" o dodatkowe moduly (pojemniki na szkla i inne *******y). Z gory dzieki.

Mac
11-02-2007, 13:27
Dobrze wygląda ale w praktyce jak masz dużo podpiętych dodatkowych pojemników zaczyna ważyć i przestaje być praktycznym rozwiązaniem.

wawak
11-02-2007, 15:48
Dobrze wygląda ale w praktyce jak masz dużo podpiętych dodatkowych pojemników zaczyna ważyć i przestaje być praktycznym rozwiązaniem.

Uzywam takie pojemniki ale do reporterki zaangazowanej nie polecam, poniewaz w pewnym momecnie bedziesz musial kucnac, a tu w brzuch wbija sie tobie owe pojemniki, lub bedziesz sie zajmowal poprawianiem ich, gdy sa z boku.

Dobre do "biegajecej" reporterki ale nie zawsze sprawdzaja sie w innych sytuacjach. Po prawie 10 latach uwazam je za przerost formy and trescia.
Zyskuja popularnosc, bo kregoslup dostaje mniej w d... a i torby robia coraz mniejsze "wieksze".

Aaa...dla oszczednych, czy skapcow UWAGA - nie wieszac na pasku od spodni, bo predzej, czy pozniej spodnie znajdziesz na kostach :lol:

qwerty1237
11-02-2007, 16:35
W zasadzie pas by sluzyl do szybkich wypadow w plener, gdzie nie chce mi sie targac calego plecka. Przytroczone by bylo body z jakims tele + standardowy spacer zoom + zapasowe akumulatory. Mysle ze waga takiego zestawu nie bylaby zbyt duza.

Mac
11-02-2007, 17:03
To może pomyśl o takim małym plecaku, torbie zakładanej na przód, gdzie masz body z jednym szkłem plus drobiazgi, w drugie szkło możesz mieć z dedykowanym etui dołączonym z boku.

Vitez
11-02-2007, 21:04
W zasadzie pas by sluzyl do szybkich wypadow w plener, gdzie nie chce mi sie targac calego plecka. Przytroczone by bylo body z jakims tele + standardowy spacer zoom + zapasowe akumulatory. Mysle ze waga takiego zestawu nie bylaby zbyt duza.

Mi sie do takich zastosowan swietnie sprawdza LowePro Orion AW - torba ktora moze byc naramienna albo nabiodrowa (ja akurat uzywam jako naramiennej - wole miec wieksza kontrole nad nia 8) ). Plecak gorny odczepiany opcjonalnie - druga osoba moze w nim nosic np jedzenie i picie.
Pojemnosc torby - body z gripem+szklo, drugie szklo (na upartego i 100-400 pod katem wcisne), lampa, databank, softbox, ze dwa filtry, kilka kart, akumulatorki zapasowe.
Pojemnosc plecaka - niezbyt nadaje sie do transportu sprzetu foto (nie ma przegrodek, usztywnien, cienkie scianki).