Zobacz pełną wersję : Czy pojawi się jakiś profesjonalny cyfrak Canona z systemem
Nikon zaprezentował już jakiś kawałek czas temu swojego cyfraka Coolpixa 8800 z systemem redukcji drgań - innowacją roku 2004, a Canon coś stoi w miejscu. Przy najmniej ja nie czytałem o cyfraku Canona z tą opcją. A może już taki wyszedł tylko ja jestem słabo poinformowany.
no PRO1 ze stabilizacja to bylaby niezla opcja, ale canon sie nie spieszy bo przy obecnych cenach lustrzanek i nadchodzacej konkurencji (dalsze obnizki) nie oplaca im sie opracowywac nowego modelu bo i tak kazdy zdrowo myslacy :mrgreen: wezmie lustro z odpowiednim szklem (IS), imho nie bedzie PRO2 IS, a jak bedzie to raczej zdobedzie margines rynku i nie wyjdzie predko, predzej zrobia cos na ksztalt S1 dla bogatszych, malutki, poreczny, z lepszym szklem niz w S1, stabilizacja, 5-6 mpix, itp.
To fakt cena takiego sprzętu z sytemem redukcji drgań byłaby dosyć wysoka i marketingowo patrząc Canonowi ten zabieg niezbyt sie opłaca.Ale w droższych modelach będzie na pewno to stosowane.
Wg mnie wyjdzie S2 IS - tanszy od Pro1 nadal a z niezla funkcjonalnoscia, na poziomie Minolty A200 8)