Zobacz pełną wersję : poczta Google (2,8GB) już dla wszystkich
strus_pedziwiatr
07-02-2007, 19:58
Dla zainteresowanych:
poczta Google dostępna jest pod adresem http://www.gmail.com
- skrzynki o pojemności ponad 2,8GB.
Nie mogę tylko znaleźć ograniczenia na pojedynczy e-mail,
a z pokazywanych rysunków wydaje się że jest to 4MB, ale nie wiem czy dobrze odczytuję intencje Google'a.
Należy pamiętać że pop3 jest standardowo wyłączony, więc żeby korzystać z jakiegoś programu pocztowego należy poprzez panel www tą opcję włączyć w swoim profilu.
Warto też pamiętać: pop3 - ssl, smtp - tls.
Hmm ale to juz od bardzo dawna przeciez dziala. Ograniczenie na 1 mail to 10 MB
Tak, od dawna, ale od teraz jest dostępne bez zaproszeń.
dokładnie, do tej pory trzeba było mieć zaproszenie od osoby która już miała konto. Niektórzy nawet na allegro takie sprzedawali :) Ale nadal obok logo jest "BETA". do kiedy?
a szczerze mówiąc nie ma to jak poczta komercyjna.
dokładnie, do tej pory trzeba było mieć zaproszenie od osoby która już miała konto. Niektórzy nawet na allegro takie sprzedawali :) Ale nadal obok logo jest "BETA". do kiedy?
a szczerze mówiąc nie ma to jak poczta komercyjna.
Nie no bez przesady z tymi zaproszeniami ;) Stosowne linki mozna bylo znalezc w necie bez problemu (i za darmo) a motyw ten mial niby uczynic z tej poczty rozwiazanie elitarne czyli powszechnie porzadane :) I jak widac efekt zostal osiagniety.
Poczta komercyjna jest ok chociaz jesli za taka uznac rozwiazanie serwowane razem z neostrada to juz tak fajnie nie jest. Ja osobiscie korzystam z gmaila i jak do tej pory to najlepsze z moich wszystkich kont.
Poczta komercyjna jest ok chociaz jesli za taka uznac rozwiazanie serwowane razem z neostrada to juz tak fajnie nie jest. Ja osobiscie korzystam z gmaila i jak do tej pory to najlepsze z moich wszystkich kont.
no tak, neostrada to nie to co miałem na myśli :)
Gmail jest w porządku, głównie dzięki dobrej opcji wyszukiwania (jeżeli ktoś korzysta poprzez przeglądarkę), maile połączone w swego rodzaju konwersacje i dobry filtr antyspamowy.
Minus to brak obsługi niektórych typów załączników i niemożność podania tego maila w wielu serwisach (np na dpreview nie można założyć konta jak się ma gmail lub hotmail).