PDA

Zobacz pełną wersję : Namiot bezcieniowy - jak rozpoznać

rene
31-01-2007, 15:52
Witam

Wiem że wątków o namiocie bezcieniowym jest ok 2788955152, ale nie znalazłem informacji jakiej szukam. Otóż - czy jest możliwość rozpoznania po opisie albo po zdjęciu czy dany namiot jest ok (rozprasza światło, a nie tłumi)? Bo wiadomo, tych namiotów jest teraz multum, a ja na dodatek siedzę aktualnie w Niemczech, gdzie na ebayu wybór jest już w ogóle taki że można dostać oczopląsu. Mógłby ktoś coś doradzić? Jaka powinna być tkanina? itp

Pozdrawiam

tpop
31-01-2007, 16:01
co dokladnie masz na mysli mowiac tłumi?

rene
31-01-2007, 18:31
Nie wiem szczerze mówiąc, powtarzam opinie jakie się tu i ówdzie pojawiają

JerzyC
31-01-2007, 20:45
Ja mam dwa namioty firmy "Lastolite" są one szyte ze specjalnego materiału, który świetnie rozprasza światło nie zmieniając jego barwy.
Jest to znana angielska firma zajmująca się produkcją namiotów, blend i parasolek studyjnych.
Uważam że tego rodzaju osprzęt studyjny trzeba kupować z marką dobrej firmy a nie będziesz tego żałował.
Większość tanich namiotów sprzedawanych np. na alledrogo jest szytych z najtańszych materiałów, które tak naprawdę nadają się tylko obszywania połci słoniny i niczego więcej.

rene
01-02-2007, 14:36
No ale z tego co się zdążyłem zorientować to lastolite - pewno ze względu ja jakość = cenę - nie jest jakoś wybitnie łatwo dostępne, ani tutaj ani w niemczech. Chodzi mi o coś dostępnego

Tomasz1972
01-02-2007, 14:42
lastolite są łatwo dostępne http://foto7.com.pl/

JerzyC
01-02-2007, 14:52
Wydaje mi się że w Niemczech akcesoria tej firmy są łatwiej dostępne jak u nas w kraju, zresztą w dobie sklepów internetowych łatwo jest je znaleźć.

schabu
01-02-2007, 16:12
Ja mam dwa namioty firmy "Lastolite" są one szyte ze specjalnego materiału, który świetnie rozprasza światło nie zmieniając jego barwy.

no tak - z ta barwa to jest problem. zwlaszcza jak sie robi na JPGach :twisted:

JerzyC
01-02-2007, 16:44
Jak ja kupowałem te namioty to o lustrzankach cyfrowych chodziły słuchy że coś takiego w przyszłości ma być. Fotografowałem na slajdach a tam barwa ma duże znaczenie.

marekb
02-02-2007, 00:41

iiiijassssnee a świstak zawija w te papierki a ja i tak wolę wedlowską pełnomleczną bo w milce czuję tłuszcz roślinny- wierz mi znam się na czekoladach...:)

hyzop
02-02-2007, 20:27
lastolite są łatwo dostępne http://foto7.com.pl/

Chyba je rozdają, bo jakoś cen nigdzie nie widać. ;-)

Tomasz1972
02-02-2007, 20:30
Chyba je rozdają, bo jakoś cen nigdzie nie widać. ;-)

To nie jest sklep internetowy . Zadzwoń i zapytaj ile kosztuje . Ewentualnie maila wyślij z zapytaniem .

rene
05-02-2007, 15:17
Super, a zakładając (wiem, brzmi absurdalnie!! ;) ) że chwilowo nie mam takiej kasy żeby pozwolić sobie na lastolite?

Na allegro piszą o tym że "nasz namiot jest najlepszy, ma specjalną tkaninę" itp. Jest tych ofert kilka, mógłby ktoś polecić jakiś allegrowy 75 x 75 cm? najlepiej ktoś kto już kupił, korzystał i mu działa. Cenowo wszystkie są zbliżone, to tym bardziej powoduje zamieszanie.