Zobacz pełną wersję : Namiot bezcieniowy - jak rozpoznać
Witam
Wiem że wątków o namiocie bezcieniowym jest ok 2788955152, ale nie znalazłem informacji jakiej szukam. Otóż - czy jest możliwość rozpoznania po opisie albo po zdjęciu czy dany namiot jest ok (rozprasza światło, a nie tłumi)? Bo wiadomo, tych namiotów jest teraz multum, a ja na dodatek siedzę aktualnie w Niemczech, gdzie na ebayu wybór jest już w ogóle taki że można dostać oczopląsu. Mógłby ktoś coś doradzić? Jaka powinna być tkanina? itp
Pozdrawiam
co dokladnie masz na mysli mowiac tłumi?
Nie wiem szczerze mówiąc, powtarzam opinie jakie się tu i ówdzie pojawiają
Ja mam dwa namioty firmy "Lastolite" są one szyte ze specjalnego materiału, który świetnie rozprasza światło nie zmieniając jego barwy.
Jest to znana angielska firma zajmująca się produkcją namiotów, blend i parasolek studyjnych.
Uważam że tego rodzaju osprzęt studyjny trzeba kupować z marką dobrej firmy a nie będziesz tego żałował.
Większość tanich namiotów sprzedawanych np. na alledrogo jest szytych z najtańszych materiałów, które tak naprawdę nadają się tylko obszywania połci słoniny i niczego więcej.
No ale z tego co się zdążyłem zorientować to lastolite - pewno ze względu ja jakość = cenę - nie jest jakoś wybitnie łatwo dostępne, ani tutaj ani w niemczech. Chodzi mi o coś dostępnego
Tomasz1972
01-02-2007, 14:42
lastolite są łatwo dostępne http://foto7.com.pl/
Wydaje mi się że w Niemczech akcesoria tej firmy są łatwiej dostępne jak u nas w kraju, zresztą w dobie sklepów internetowych łatwo jest je znaleźć.
Ja mam dwa namioty firmy "Lastolite" są one szyte ze specjalnego materiału, który świetnie rozprasza światło nie zmieniając jego barwy.
no tak - z ta barwa to jest problem. zwlaszcza jak sie robi na JPGach :twisted:
Jak ja kupowałem te namioty to o lustrzankach cyfrowych chodziły słuchy że coś takiego w przyszłości ma być. Fotografowałem na slajdach a tam barwa ma duże znaczenie.
iiiijassssnee a świstak zawija w te papierki a ja i tak wolę wedlowską pełnomleczną bo w milce czuję tłuszcz roślinny- wierz mi znam się na czekoladach...:)
lastolite są łatwo dostępne http://foto7.com.pl/
Chyba je rozdają, bo jakoś cen nigdzie nie widać. ;-)
Tomasz1972
02-02-2007, 20:30
Chyba je rozdają, bo jakoś cen nigdzie nie widać. ;-)
To nie jest sklep internetowy . Zadzwoń i zapytaj ile kosztuje . Ewentualnie maila wyślij z zapytaniem .
Super, a zakładając (wiem, brzmi absurdalnie!! ;) ) że chwilowo nie mam takiej kasy żeby pozwolić sobie na lastolite?
Na allegro piszą o tym że "nasz namiot jest najlepszy, ma specjalną tkaninę" itp. Jest tych ofert kilka, mógłby ktoś polecić jakiś allegrowy 75 x 75 cm? najlepiej ktoś kto już kupił, korzystał i mu działa. Cenowo wszystkie są zbliżone, to tym bardziej powoduje zamieszanie.