Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : www z podstronami wg exifa

przemoch
29-01-2007, 00:57
witam,
po przejrzeniu tematow w wątku nadal poszukuje softu ktory :
- pokataloguje zdjecia wg exifa (np.daty)
- utworzy z nich odpowiednie podkatalogi
- wygeneruje stronke www uwzgledniajaca wczesniej wygenerowane podkatalogi z mozliwoscia umieszczenia w nazwie/opisie fotli dane z exifa

dzieki za pomoc

przemoch

Vitez
29-01-2007, 15:32
I jeszcze pewnie najlepiej by byl darmowy ;)

strus_pedziwiatr
29-01-2007, 15:38
Szukanie to bardzo pouczająca rzecz....Jak znajdziesz to daj znać.
Ja po dłuższym szukaniu stwierdzam, że jak sam sobie tego nie oprogramuję, to nic mi do końca nie będzie pasowało...Zawsze to będą jakieś lepsze czy gorsze ale półśrodki.

przemoch
29-01-2007, 21:58
darmowy wcale nie musi byc, reklamowanych jest mnóstwo programów, ciekaw jestem jednak opini użytkowników, no nic szukam dalej, jak znajdę dam znać

bootowalny
30-01-2007, 20:13
skoro nie musi byc darmowy, zawsze mozesz to komus zlecić.
Stworzysz projekt pokazujący, czego oczekujesz od takiego softu, a resztą zajmie sie programista i wtedy będziesz miał dokładnie to czego chcesz.
Jak nie chcesz dać zbyt dużo, zawsze znajdzie się jakiś poczatkujacy programista, co chetnie zarobi przy okazji rozwijając swoje portfolio, ale wtedy z jakoscia moze byc marnie. ;) Jesli bedziesz mógł wylozyc troche wiecej,to masz pewnosc dobrze napisanej aplikacji.

przemoch
03-02-2007, 01:30
witam ponownie,

chyba znalazłem, piszę chyba bo jeszcze nie wszystkie funkcje tego programu poznałem, a jest ich naprawdę sporo, zachęcam do testów, naprawdę ciekawa aplikacja i DARMOWA !!!

http://jalbum.net/

gutek
11-02-2007, 16:27
jak pisałem w innym temacie ja popełniłem coś takiego
www.gutek.ge5.net
przy wkładaniu fotki, zapisuje info z exifa. Początkowo właśnie miałem robić wyświetlanie wg. właściwości z exifa. Napisanie takiego czegoś to nie jest aż taki wielki problem. Problem to jest porządnie opisać co się potrzebuje :D

muflon
11-02-2007, 16:31
jak pisałem w innym temacie ja popełniłem coś takiego
www.gutek.ge5.net przy wkładaniu fotki, zapisuje info z exifa.
Flash Ci wyskakuje ponad popupa z exifem, a jadąc kursorem od lewej strony w ogóle nie można go zobaczyć ;-) (z-index, pewnie podobny problem jak z reklamą Sigmy na forum). Ale pomysł mi się podoba. Hmm... może bym tak swój skrypt przerobił? :-)

gutek
11-02-2007, 16:34
jaką masz przeglądarke, bo myślałem że problem z flashem i ramką z exifem naprawiłem. Takie rzeczy się działy na początku ale myślałem że sobie z tym poradziłem :D

muflon
11-02-2007, 17:03
jaką masz przeglądarke, bo myślałem że problem z flashem i ramką z exifem naprawiłem.
Sprawdź w logach, nie powinno być zbyt wiele wejść ze szwajcarskiego DSLa,z referrerem Canon Board ;-) Serio: FF(*) 1.5.0.9 (Fedora Core 6, standardowy z paczek), Flash 9.0 r31. Dokładniej: popup wyskakuje zawsze na prawo/w dół od kursora, w momencie gdy najeżdżam na flasha i tam zostaje - do momentu gdy z flasha wyjade. Niestety zawsze jest "pod" flashem. I o ile na prawej i dolnej krawędzi jest to OK, to na lewej i górnej już nie :(

(*) pozdrowienia dla Tomasza_U :mrgreen:

gutek
11-02-2007, 17:18
ano mam Cie :P
11 Feb, 15:34:51;Szwajcaria;xx-xxx.3-85; Linux i686; Firefox 1.5.0.9

to musze to jeszcze dokładnie potestować bo u mnie na ff2.0 i IE działa tak jak powinno