Zobacz pełną wersję : [battle] zimowy pejzaz
Witam z takiej racji ze za oknem ciezko dostrzec czarny asfalt, a zamiast niego napadalo cos bialego moze powalczymy na sniezki - czyli powiedzmy po nastepnym weekendzie bysmy powstawiali nasze wyczyny zimowo - sniegowo - lodowe, czy jak to tam zwal. Zasady proste - pejzaz zimowy. Czyli ma byc zima i ma byc pejzazowo. Co Wy na to?
Termin do północy 5 lutego 2007 (poniedziałek) Temat "zimowy pejzaż"
aktualizowana lista uczestników:
kris75 (zdjęcie nadesłane) (final nr 2)
marekb (zdjęcie nadesłane)
MacGyver (zdjęcie nadesłane) (1 miejsce: final nr 3)
mattnick (zdjęcie nadesłane)
PrzemeS (zdjęcie nadesłane)
Mac (zdjęcie nadesłane) (1 zestaw nr 2)
jarq. (zdjęcie nadesłane) (2 miejsce: final nr 4)
orte (zdjęcie nadesłane) (2 zestaw nr 4)
micles (zdjęcie nadesłane)
snow (zdjęcie nadesłane) (finał nr 1)
oddech (zdjęcie nadesłane) (final nr 6)
vasco (zdjęcie nadesłane)
JAH-EL (zdjęcie nadesłane)
mtata (zdjęcie nadesłane) (1 zestaw nr 5)
Bonczar (zdjęcie nadesłane) (finał nr 5)
no po prostu gratulacje
15 osób
będą 2 ankiety z każdej przechodza 3 zdjęcia z największą ilościa glosów. Do ostatecznej rozgrywki stanie więc 6 zdjęć. Powodzenia.
sprobuje cos jutro wymodzic bo dzis sypie jak cholera. jak można to bym sie wpisał
MacGyver
27-01-2007, 14:00
Jeśli jest tydzień czasu to wchodzę w to :)
mattnick
27-01-2007, 14:09
Jestem :) może wreszcie ruszę poślady z domu. Tylko moje zdjęcie będzei można rozpoznać po zrypanym WB i kolorach bo mam monitor niesprawny :)
Mam takie pytanie. Czy zdjecie musi zostac wykonane w przeciagu tygodnia od ustalenia terminu, czy tez moge umiescic zdjecie wykonane jeszcze zanim zostal zaproponowany temat?
MacGyver
27-01-2007, 22:34
Mam takie pytanie. Czy zdjecie musi zostac wykonane w przeciagu tygodnia od ustalenia terminu, czy tez moge umiescic zdjecie wykonane jeszcze zanim zostal zaproponowany temat?
Ja nie widzę przeciwwskazań, ważne żeby było premierowe, tzn nie publikowane wcześniej nigdzie w necie, ale muszą się jeszcze wypowiedzieć inni, a zwłaszcza kris75, pomyslodawca tego battle.
zasadą battle jest to, ze nie umieszczamy zdjec wyjetych z "szuflady" :( czyli "zeszloroczny śnieg" to to nie moze byc ;)
P.S. to usalmy ze moze byc tylko tegoroczna zima - zeszloroczna zima odpada. Aura jaka jest kazdy wie malo tych dni snieznych mamy wiec zeby szanse wyrownac uwazam ze jednak do battle nadsylajcie zdjecia zimy 2006/2007
Ok. Sprobuje strzelic jakas ciekawa fotke. Mam nadzieje tylko, ze pogoda bedzie sprzyjajaca. Jesli jeszcze mozna, to poprosze mnie dopisac.
Kris75 proszę dopisz mnie do battla, myślę, że mam co nie co do wysłania a zwłaszcza po wczorajszym plenerze.
ja też ja też! ;) - dopisz mnie pliss - zimy mało - ale wystarczy zeby nie musieć szukać wśród starych kotletów - pokażmy co nam przyniosła zima 2007 ...
Jeśli można to i ja bym sie pisał. Bedzie debiut w battlach ;)
Akurat wczoraj byliśmy na spacerku i myśle że coś tam by sie nadawało.
Również bym się dopisał, w końcu zobaczę czy mam skilla :P
Dobra, to ja też bym może coś zrobił :) O ile jeszcze można ;)
cholera, tylko zima nam spływa...:(
Spokojnie, w weekend ma znów padać :)
U nas tylko w ten jeden dzień było "biało", teraz to wiosna normalnie.
Za chwilke chyba będę musiał wyciągnąć kosiarkę ;)
Ile fotek może być max w ankiecie ? Bo widzę że już jest 10 osób na liście ;)
a te dzielone battle to mi jakoś nie podchodzą :?
orte, maksymalnie moze byc niestety tylko 10 puktow wyboru w ankiecie, wiec to predystynuje ilosc osob wlasnie do 10 - jak sie myle to niech mnie ktos poprawi
Tomasz1972
31-01-2007, 09:31
Zawsze można zrobić dwie ankiety , wybrać kilka pierwszych miejsc i wystawić finał , tak jak to miało miejsce przy battlu slubnym .
mozna chociaz taki sposob ma spore wady
Zawsze można zrobić dwie ankiety , wybrać kilka pierwszych miejsc i wystawić finał , tak jak to miało miejsce przy battlu slubnym .
Albo dwie ankiety i miejsca wg liczby zdobytych głosów. Chociaż zaraz się znajdą malkontenci że poziom grup nierówny itd.
MMM nie ma powodu zawczasu dywagowac na temat ankiet - jesli zaistnieje taki problem na pewno znajde jakies rozwiazanie, ktore nikogo nie skrzywdzi
Jeśli zima 2006/2007 to i ja bym chciał. Mam foty z 26 grudnia 2006. No ale już widzę 10 osób. Jak coś to jestem gotowy w każdej chwili podesłac fotę. Jak nie ma miejsca, to poczekam na inny battle.
Ja już nawet mam fotke :)
Jezeli znajdzie sie miejsce to tez bym dolaczyl:)
No Panowie (Panie?) sprężać się, ja już fotke wysłałem ;)
orte a jak w ten weekend spadnie snieg :)
Fotka wyslana. Mam nadzieje tylko, ze nagle nie spadnie snieg w Szczecinie.
orte a jak w ten weekend spadnie snieg :)
To i tak u mnie nic by nie zmienilo ;)
Nie będzie czasu na spacery, zap...l na maxa :(
To mój pierwszy battle, więc chyba rozumiesz, wole nie przedobrzyć ;)
Monitor mam LCD, oczywiście niekalibrowany, no i korzystam tylko z DPP ;)
Cudów nie oczekuję, więc wysłane i z głowy :D
Najważniejsze że mi się moja fota podoba ;)
ja się chętnie zapiszę, jeśli można... gdzie mam wysłać fotkę?
ja się chętnie zapiszę, jeśli można... gdzie mam wysłać fotkę?
http://canon-board.info/announcement.php?f=40&a=11
Śniegu ani widać ani o nim słychać, co najwyżej deszcz...na szczęście mam coś z ubiegłej soboty.
własnie myślę jak sobie sztuczny kopczyk usypać:mrgreen:
taa, wyglada na to ze teraz na snieg to jedynie w gory...
chciałbym się dowiedzieć, czy jak wyślę 2 zdjęcia to mogą one być oceniane osobno czy jako zestaw?
micles > wysylamy one foto :)
qrna został jeden dzien a ja czekam na śnieg...:(
W lodówce jest go raczej dużo. Można troszeczkę wysypać i do dzieła ;-)
Ludziska, jutro (tj. w poniedzialek 05.01.2007) dzieki marekb za poprawienie daty :) czekamy do 24.00 na zdjęcie - to już w zasadzie ostatni dzwonek żeby gdzies pojechac i cos na temat zrobic.
W lodówce jest go raczej dużo. Można troszeczkę wysypać i do dzieła ;-) chyba tak zrobim, bo deszczyk zaczyna..:(
Ludziska, jutro tj. (w poniedzialek 04.01.2007) czekamy do 24.00 na zdjęcie - to już w zasadzie ostatni dzwonek żeby gdzies pojechac i cos na temat zrobic.jutro jest 05.02.2007
Czasu mało w Gdańsku śniegu nie było i Warszawie też nie ma, zatem sięgnę po zdjęcia z zeszłego tygodnia. Chyba, że nagle posypałoby śniegu, sniegu... w góry nie zdążę już w ten weekend.
Ja mam fotkę z 28 stycznia - blisko Placu Wilsona. Było biało. I nagle zaczęła się burza śnieżna, więc było co fotografować. Tylko może trochę trudno, bo wiało z 80 na godzinę. Więc maksimum efektu nie ma. Niestety... :/
Jah-el nie uwazasz ze troche sie zdradzasz z fotka? - zdjecie ma byc na ile sie da anonimowe -nie zapomnijcie usunac exifow!
mattnick
04-02-2007, 16:15
jah-el'a proponuję zdyskwalifikować...
...no chyba że teraz zrobi coś innego :twisted:
Exify skasowane.
A i tak nie poznacie, że moje, bo jak powiedziałem - nie wykorzystałem możliwości atmosferycznych ;)
Uhm... zdyskwalifikować, zdyskwalifikować... to najlepiej od razu wszystkich i pozostawić tylko Ciebie :-?
No to debiucik:-P
Wyslane:cool:
jak jutro nie sypnie to wypadam- miałem gdzies w górkę skoczyć dziś lecz roboty mi się zwaliło ii....no no kicha..:(
MacGyver
05-02-2007, 00:37
No i udało się, wysłałem. Zrobione dzisiaj :)
Miałem mały dylemat, bo podobały mi się przynajmniej cztery kadry, no ale w końcu wybrałem :)
załapię się jeszcze? :D
mam akurat coś z ostatniego wypadu :mrgreen:
mattnick
05-02-2007, 00:55
Exify skasowane.
A i tak nie poznacie, że moje, bo jak powiedziałem - nie wykorzystałem możliwości atmosferycznych ;)
Uhm... zdyskwalifikować, zdyskwalifikować... to najlepiej od razu wszystkich i pozostawić tylko Ciebie :-?
skumaj dowcip
załapię się jeszcze? :D
mam akurat coś z ostatniego wypadu :mrgreen:
tak, dopisany zostales mozesz wysylac
sorry ale wypadam - jakby wiosenny mógł być to pewnie bym coś zmontował:(
Może lepiej do 20:00 te zdjęcia?
Tomasz1972
05-02-2007, 15:12
sorry ale wypadam - jakby wiosenny mógł być to pewnie bym coś zmontował:(
Jaka jest zima każdy widzi :) więc zimowy pejzaż nie musi moim zdaniem być ze śniegiem w roli głównej :):):)
no troche chyba z apozno na takie zmiany, ale zobaczymy, bo moze te 4 pozostale osoby do 20.00 juz cos wysla, lub jakos dadza znac czy nie rezygnuja.
Tomasz1972
05-02-2007, 15:18
Jak na razie dotarło 10 fotek .
czyli mozna juz realnie zalozyc ze w 1 ankiecie nie pomiescimy wszystkich wiec co w tej sytuacji proponujesz? Aby bylo w miare sprawiedliwie to ja proponuje zrobienie sredniej z glosow w kazdej ankiecie z osobna i wtedy wszystkie zdjecia powyzej sredniej awansowalyby do nastepnej tury, lub jesli tylko 1 zdjecie mialoby taka ilosc glosow - wowczas awansuja 2 pierwsze.
Tomasz1972
05-02-2007, 15:42
Ankieta ma maksymalnie 10 pól , więc jeżeli wpłynie więcej fotek zrobi się dwie ankiety , a następnie finałową składającą się z trzech najwyżej notowanych zdjęć w kazdej z ankiet , czyli finał będzie miał 6 fotek .
lpeiej jesty zrobic tak jak napisalem powyzej
czyli mozna juz realnie zalozyc ze w 1 ankiecie nie pomiescimy wszystkich wiec co w tej sytuacji proponujesz?
Już nie można zakładać, trzeba czekać to ustalonego przez ciebie terminu. Moim zdaniem 24:00 czy 20:00 to bez różnicy bo i tak ciemno :razz: A tak to pewnie trzeba będzie czekać do jutra bo o 24:00 normalni ludzie śpią ;)
mattnick
05-02-2007, 16:21
A tak to pewnie trzeba będzie czekać do jutra bo o 24:00 normalni ludzie śpią ;)
No dzięki snow wogóle...:(
no panowie mattnick Mac i oddech - na Was czekamy
O Jesu.... to jednak mogę? Dzis wieczorem wysyłam fotke.... Trza było dać znać, że mogę podesłać :)
Tylko wytrzymajcie z publikacją sondy.
mattnick
05-02-2007, 17:50
mnie raz wykiwali a fotę miałem mocną...czas do 24...:) wyślę przed 24 :) hehehe
mattnick - nie kozacz :razz: bo nie bedzie wogóle twojej :razz: wysyłać raz raz - ileż można czekać... :roll:
kris, jesli nie namieszałem za bardzo to bym jednak cos wysłał (choć nie za bardzo żem zadowolony z gniota) ....jeśli nie to trudno..
"będą 2 ankiety z każdej przechodza 3"
3 z każdej ankiety? hm.... jedno z każdej, czyli w finale 1 vs 1 :wink:
MacGyver
05-02-2007, 21:53
No to kto jeszcze nie wysłał ? :mrgreen:
Panowie macie tam jeszcze może jakąś wolną miejscówkę dla człowieka ze spóźnionym refleksem??
MacGyver
05-02-2007, 22:07
Biorąc pod uwagę że będą dwie ankiety, to miejsce jeszcze jest, ale głos ostateczny należy do pomysłodawcy tego battle.
aha... Jak ładnie poproszę to mam nadzieję, że się zgodzi prawda?? :>
Edit:
Pozwolenie zatwierdzone :)
MacGyver
05-02-2007, 22:13
No już Cię kolega dopisał do listy, wysyłaj fotkę :-)
No Panowie wysyłac te foty, bo ja już nóżkami przebieram ;)
Jeszcze nigdy mój "pierwszy raz" nie był tak stresujący ;)
mattnick
05-02-2007, 22:18
Info dla wszystkich maruderów...wysłałem
To teraz mam dylemat pomiędzy dwoma:/
To teraz mam dylemat pomiędzy dwoma:/
Oj to trzeba było jedno zrobić :p - wybieraj szybko i wysyłaj ;)
Że tak zapytam ni w 5 ni w 9, regulamin co do wysyłania zdjęć obowiązuje ten pod tym linkiem prawda??
Tomasz1972
05-02-2007, 22:35
Że tak zapytam ni w 5 ni w 9, regulamin co do wysyłania zdjęć obowiązuje ten pod tym linkiem prawda??
Tak :)
regulamin jest przyklejony w temacie battle cage
Moje też już poszło, zdaje się, że jako prawie ostatnie.
Oddech to się nazywa wyczucie chwili :))
Oddech to się nazywa wyczucie chwili :))
To się nazywa skleroza :) Na szczęscie miałem takie jedno z przełomu roku :)
MacGyver
06-02-2007, 00:28
Panowie, za mało Hitchcocka oglądacie, trzeba było poczekać jeszcze ze 20 minut ;-)
mattnick
06-02-2007, 00:30
ja ostatnio tak na allegro czekałem....:(
Prrrroszę Państwa, emocje sięgają niemal zenitu(a)! :mrgreen:
MacGyver
06-02-2007, 00:32
ja ostatnio tak na allegro czekałem....:(
No na allegro to przecież wiadomo że należy licytować w ostatnich 10 sekundach aukcji. No ale wracając do tematu to fajnie że wszyscy zdążyli :)
Tomasz1972
06-02-2007, 00:33
Niestety jedna z fotek posiada EXIF oraz autor zapomniał napisać swój nick forumowy . Wysałem odpowiednią wiadomość do autora .
mattnick
06-02-2007, 00:33
no ja właśnie na te ostatnie 10 s niezdążyłem :(...czyli zaraz po 24 sonda...??
ja tak dla zapełnienia miejsca wysłałem....:(..:). tak to jest jak się na ostatnią chwilę wszystko zostawia...nawet śnieg w lutym zdąży spłynąc:mrgreen:
Poprawiłem i odesłałem, sorry za zamieszanie. Czyli jestem ostatni.
W sumie można wystawiać sondę.
Tomasz1972
06-02-2007, 01:18
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=19374
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=19375
ej no ale nie mowcie ze 7 to fota zimowa :lol:
Tomasz1972
06-02-2007, 01:28
no nareszcie :D
Napisanie takich ankiet troche trwa :):):)
ej no ale nie mowcie ze 7 to fota zimowa :lol:
No przecież drzewa są białe ;)
MacGyver
06-02-2007, 01:31
Z mojej strony dzięki że Ci się chciało specjalnie siedzieć do tej godziny :)
tomek i tak działasz jak strzałaaaaaaaa.ała raz my dobe czekalim śmy
tomek dzieki wielkie!! :)
i wam chlopaki ze nikt nie zrezygnowal - tak powinny wyglądać battle :)
... ja juz wiem, która wygra ;)
... ja juz wiem, która wygra ;)
Najlepsza ;)
hyhy no ;)
ale za wszystkie kciuki trzymam!
Słowo pejzaż zyskało nowe wyrażenie, nie mniej kilka zdjęć jest dobrych mam dwóch faworytów.
Tomasz1972 mogłeś podzielić na kolorowe i b&w/gray ale to tylko moja sugestia.
Zestaw 1 , zdjęcie nr 4 - widziałem to zjęcie wczoraj na canon board w galerii jednego użytkownika. Zmieniły się zasady czy nadal w batlle mają być zdjęcia wcześniej nie publikowane?
w drugim zestawie jest 6 zdjęć, a 7 mozliwosci glosowania, moze to nieco dezorientować (pod 7. nie widze zdjęcia)
Tomasz1972
06-02-2007, 09:27
w drugim zestawie jest 6 zdjęć, a 7 mozliwosci glosowania, moze to nieco dezorientować (pod 7. nie widze zdjęcia)
Daj odswież .U mnie smigają wszystkie .
Zestaw 1 , zdjęcie nr 4 - widziałem to zjęcie wczoraj na canon board w galerii jednego użytkownika. Zmieniły się zasady czy nadal w batlle mają być zdjęcia wcześniej nie publikowane?
Potwierdzam - też widziałem to zdjęcie. Wydaje mi się, że to jednak naruszenie regulaminu battle'a.
Daj odswież .U mnie smigają wszystkie .
U mnie wciąż nie dziala 6 z 1 zestawu i 7 z 2 zestawu, nawet jak wyciagam linki do zdjęc z kodu strony to nie odpalają się na imageshack... ale jesli to tylko u mnie to właściwie dobrze że tylko u mnie :)
U mnie w pracy te dwa tez sie nie otwieraja:(
Sprawdze jeszcze wieczorem w domu, moze bedzie lepiej:)
MacGyver
06-02-2007, 12:52
Z racji na wiek i mały staż na CB użytkownika, który popełnił ten błąd, proponuję mu tym razem darować :-)
piszczal
06-02-2007, 13:48
obie 6 rulez MZ
Z racji na wiek i mały staż na CB użytkownika, który popełnił ten błąd, proponuję mu tym razem darować :-)
jestem za ...
ja też - choć już pewnie musztarda po obiedzie ...
... fotka 6/2 miażdży głosami swoją grupę
Z racji na wiek i mały staż na CB użytkownika, który popełnił ten błąd, proponuję mu tym razem darować
Ok...
W obydwu grupach prowadzą zdjęcia o nr 6 pokazujące klasyczne piękno zimy z mnóstwem śniegu, który w tym roku był tak krótko, że niewiele osób go zauważyło... :)
popieram :P
Fajny temat.... szkoda, że na nizinach nie ma śniegu :( .... a miałem chęc się przyłączyć.
Obejrzałem dwie serie zdjęć... jedno zdecydowanie wybija się... reszta daleko w tyle.
Kilka zdjęć mineło się z tematem...
pozdrawiam i niech wygra lepsze!
Najbardziej widzi mi się 6-tka. M.in. za to, że śnieg jest biały, nie zaś fioletowy, szary czy niebieski ;) Lokalny patriotyzm nakazywał do głosowania na Książ, ale ... jeszcze nie tym razem.
W drugim zestawie także 6. 4 mogło by być nieco ostrzejsze, ale ujdzie.
M.in. za to, że śnieg jest biały, nie zaś fioletowy, szary czy niebieski ;)
Białego śniegu było w tym roku jak na lekarstwo. To, że na pozostałych zdjęciach śnieg nie jest biały, to imho nie wynika z błędów technicznych tylko z tego, jak autorzy widzą tą szaro-buro-bylejaką zimę, którą mamy za oknami...
oj panowie snieg jest taki jakim pokazal go autor - popatrz na snieg o zachodzi lub o wschodzie, popatrz na snieg w miescie, na snieg w cieniu kolorowych kamieniczek - tez pokazesz go na bialo? Snieg w cieniu drzew powinien byc szary i co?
Strzelając swoją fotę w ubiegłą niedzielę miałem tak kiczowatą pogodę, że w ciągu 40 sek. miałem błękitne, szare, granatowe, ciemnoniebieskie niebo a o odcieniach śniegu już nie wspomnę bo za dużo miejsca by to zajęło... a, że autor np. 6 zdjęcia w II zestawie trafił na full wypas pogodę w górach to tylko pozazdrościć bo ja tej zimy jeszcze nie widziałem białego śniegu:/ i kolega Kris75 ma 100% rację...
Pozdrawiam
Mój krótki wywód n/t koloru śniegu podsumowałem takim emotikonem --> ;)
To powinno wszystko wyjaśnić. Nikomu nie zarzucam braków w technice, a każde zdjęcie podoba mi się na swój sposób.
Pozdrawiam
PS. A jako mieszkaniec górniczego (dawniej) Wałbrzycha doceniam przede wszystkim nieskazitelną biel. W moim mieście widywałem już śnieg o różnej palecie barw - od żółtego, po czarny. Biały był tylko przez pierwsze pół godziny ;)
MacGyver
08-02-2007, 12:34
Problem ze śniegiem polega na tym że aby wydobyć z niego szczegóły i fakturę na zdjęciu trzeba mu nadać lekkie zabarwienie, przynajmniej w cieniach :-)
Dzisiaj to mam prawdziwy zimowy krajobraz, zasypało w nocy i to porządnie.
Przed wyjściem do pracy zdążyłem pstryknąć z tarasu widoczek, zrobić BW i będzie git ;)
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img489.imageshack.us/my.php?image=img1463nv8.jpg)
nic nie stoi na przeszkodzie aby pod koniec zimy zrobic battle np. na zimowy reportaz
Fakt. Szczecin jest caly w sniegu. I to nie w jakims blocie posniegowym. Prawdziwym, bialutenkim sniegu :)
poszedł głos na 5 , i powiem szczerze, że byłem nieco zaskoczony wynikami głosowania
... a w drugim zestawie ... no szósteczka bezkonkurencyjna :) BRAWA
Wczoraj byłem w Zielonej Górze, jest mniej śniegu niż u mnie.
Ale dziś od rana jak zaczeło to do wieczora "dosypywało" ;)
tylko temperatura nieodpowiednia sie zrobiła bo topi sie :(
nawet nie wybierałem się w plener bo jakoś nie lubię gumowców
MacGyver
09-02-2007, 23:36
We Wrocławiu ten który napadał to już prawie całkiem stopniał, marne resztki zostały :-(
Własnie zajrzałem na termometr, minus 2
Może potrzyma tak i jutro, to spacerek by sie udał :D
Tomasz1972
10-02-2007, 09:30
Finałowa sonda :
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=19506
A moim zdaniem, to juz znany jest zwycięsca. Przeciez ta sonda nic nie zmieni. Najwięcej głosów otrzymał .... a reszta była daleko daleko w tyle.
Niech się autor juz cieszy zwycięstwem.
mimo to bardzo dziękujemy za kolejną sonde. Wiem, że nie jest to tak proste jak strzelenie z palca.
A zwycięscy gratuluję :)
Tomasz1972
10-02-2007, 13:51
A moim zdaniem, to juz znany jest zwycięsca. Przeciez ta sonda nic nie zmieni. Najwięcej głosów otrzymał .... a reszta była daleko daleko w tyle.
Niech się autor juz cieszy zwycięstwem.
mimo to bardzo dziękujemy za kolejną sonde. Wiem, że nie jest to tak proste jak strzelenie z palca.
A zwycięscy gratuluję :)
Nie wiadomo jak potoczą się losy fotek w finale . Bywało tak że w połfinałach wygrywała zdecydowanie jedna fota a w finale inna .
dla mnie zestaw finalowy to dwa zdjecia - 3 i 4. reszta odstaje i to sporo.
zaglosowalem na 4,zeby choc troche walke wyrownac ;)
Docent68
11-02-2007, 23:31
Czwórka!
Trójka też bardzo ładna, ale dla mnie czwórka.
MacGyver
13-02-2007, 12:01
Czas się przyznać, zwycięskie zdjęcie jest moje :)
Wszystkim uczestnikom dziękuję wspólnego za battla.
A na zdjęciu Karkonosze, droga ze Strzechy Akademickiej do Rozdroża przy Spalonej Strażnicy, po prawej kocioł Małego Stawu.
Serdecznie gratuluję wygranej! :) Super fotka - zresztą od razu wiedzialem że wygra. Moja to ta "druga" ;) - Aleja Generałowej Zamoyskiej w parku w Kórniku. Pstryknąłem ją z samego rana - po obfitych opadach kiedy to zima zajrzala do nas na moment ;). Wstalem wczesnie rano zobaczywszy co sie dzieje za oknem chwycilem za aparat i polecialem w jedyne nadajace sie do pstrykow miejsce :P. Park byl zamkniety wiec przeskoczylem plot i bylem sam jedyny na dziewiczym nie skalanym noga ludzka sniegu :P - porobilem kilka fotek ... niestety scenerii takich jak MacGyver nie mialem ... wiec wybor padl na aleje :).
Dziekuje wszystkim, ktorzy glosowali na moją fotkę i jeszcze raz MacGyver gratuluję :)
MacGyver
13-02-2007, 12:20
jarq. również gratuluję, świetne zdjęcie. Przypomniało mi takie prawdziwe miejskie zimy z dzieciństwa, z pierwszej połowy lat 80-tych.
A jeśli chodzi o okoliczności powstania mojej to zrobiłem ją w niedzielę, poprzedzająca ostateczny termin nadsyłania. Dzień wcześniej, z przerażeniem przestudiowałem wszystkie możliwe prognozy pogody dla Dolnego Śląska z których wynikało że szanse na jakiekolwiek przejaśnienia są minimalne, wszędzie od kilku dni utrzymywały się niskie, ciemne chmury. O 6.30 wsiadłem w auto i pojechałem w Karkonosze, z nadzieją że wchodząc wysoko może uda się znaleźć ponad chmurami... i udało się, przez 15 minut była pogoda do zdjęć :-) Godzinę później jeszcze przez kolejne 8 minut, ale zmarnowałem ten czas na papierocha i kanapki, jak skończyłem to już nic nie był widać ;-)
P.S. A potem to ledwie zdążyłem dojechać do Wrocławia na finał MŚ piłkarzy ręcznych i skoki w TV :mrgreen:
Dzieki :) - chcialem wstawic kolorowe ... ale znacznie lepiej wyglądało w b&w - zresztą wyslalem początkowo inne - ale stwierdzilem ze nie ma tyle "mocy" i tego czegoś co ma "alejka" wiec wyslalem prosbe o podmianke :) - zreszta z pozytywnym jak widze skutkiem - 2 miejsce to tez super pozycja! Szczegolnie ze bylo duzo ciekawych fotek!
Oto pierwsza fotka:
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img204.imageshack.us/my.php?image=zamekea8.jpg)
MacGyver
13-02-2007, 12:30
Oto pierwsza fotka:
[img=http://img204.imageshack.us/img204/6195/zamekea8.th.jpg] (http://img204.imageshack.us/my.php?image=zamekea8.jpg)
Fajne ciepłe zimowe zdjęcie. Ale alejka lepsza :)
O, już koniec. Moje huby nawet do finału doszły ;) Dziękuje wszystkim którzy na nie głosowali i gratuluje zwycięzcy.
Moje niestety przedostatnie :( czyli zdjęcie nr.5. Dziękuję wszystkim za współzawodnictwo. Pozdrawiam
a moj pejzaz byl nr 2 jakby kogos interesowalo
Popisaleś się MacGyver :)
Moje nie przeszło pierwszego etapu ale to moja wina, pejzaż to pejzaż a nie nie jedno skadrowane zwalone drzewo drugie w pierwszym zestawie.
Gratulacje dla zwyciężcy i podziękowania dla wszystkich uczestników.
MacGyver gratulacje.
Moje było nr 4 w zestawie 2 i dziękuję tej jednej osobie która na nie zagłosowała :)
MacGyver - zasłużona wygrana. Gratuluję! :D
Moje było nr 5 w zestawie 1. W takich właśnie niezbyt wesołych klimatach widziałem tegoroczną zimę...
Cóż - pierwsze koty za płoty! :-)
Dziękuję wszystkim i do następnego battle'a! :mrgreen:
mtata Twoje zdjęcie było dobre, moje było w dość podobnym klimacie. 2 w tym samym zestawie.
Gratuluję McGywer :)
Moje było w finale opublikowane jako 6.
też ładna fotka oddech - przez dłuższy czas szliśmy łeb w łeb a nawet zostawałem w tyle :)
grats
też ładna fotka oddech - przez dłuższy czas szliśmy łeb w łeb a nawet zostawałem w tyle :)
grats
Dzięki :) Miło jest usłyszec jakiś pozytyw :)