Zobacz pełną wersję : [Lublin] Plenery?
piszczal
19-01-2007, 11:30
Lubelacy, jutro w końcu są dobre warunki na plener. Jeśli komuś się zechce wstać i spotkać, to będe się kręcił o świcie po starówce ze statywem i sprzętem. Do ewentualnego zobaczenia.
Piszczał
Znów starówka? :) O 7 rano? hm.... Te prognozy czasem się nie sprawdzają. Zależy ilu będzie chętnych to może się zjawie :) Raczej koło 6 rano chyba lepiej póki ciemno i są światła bo później to chyba słabo będzie. 7:30 niby wschód słońca:) czyli ta 6 rano to taka odpowiednia chyba.
piszczal
19-01-2007, 13:35
z tego co widać ma być praktycznie bez zachmurzenia. MZ powinno się sprawdzić
Ja zaparkuje około 6 rano na placu pod zamkiem.
ale jeśli byliby chętni na coś innego niż starówka, to chętnie może być jakaś bystrzyca lub zalew
Ja to tak prawde mówiąc jakiś Kazimierz czy coś niż Lublin wolał, no ale to kawałek i tak jakoś za szybko (chociaż w temacie o plenerach na 2007r. ktoś poruszał temat). Ale Lublin też ok. Bystrzyca - a które rejony? Bo Zalew to za każdym razem jak jestem to tam mało co jest do fotogafowania :) Dziewczyne to tam jakąś pofocić to można, ale żeby plener tam to chyba średnio. A faktem jest że w Lublinie to głównie starówka. Nam z nastierem to jeszcze zostało muzeum chyba bo w botaniku byliśmy na plenerze. Ale muzeum to oprócz chat to nie oferuje nic. Ruin zamków to raczej w okolicy mało więc też odpada chyba (Najbliżej Zawieprzyce - na typowy plener to tam slabo i jeszcze Jakubowice - trzeba zgode bo teren ogrodzony i strzeżony).
piszczal
19-01-2007, 14:14
nie będę miał jutro zbyt dużo czasu, a chcę przestrzelić jakieś oświetlone słońcem bramy na starówce (może jakiś HDR przed wschodem) i w starym mieszku mam do dokończenia film, więc mi pozostanie starówka dla klimatu.
po sprawdzeniu aktualizacji pogody, widzę, że się pojawią chmury na niskim poziomie, choć przy wietrze z zachodu może być pewna luka.
Starówka to chyba najbardziej uniwersalny temat bez względu na pogodę.
Ostatnie, a zarazem moje pierwsze spotkanie z ludźmi z CB, było przy dość słabych warunkach oświetleniowych, nawet padał deszcz. Mieliśmy to powtórzyć o wcześniejszej porze, żeby pofocić przy sztucznym świetle, ale coś widze cisza.
Cisza bo sesja :) Czyli jak narazie 3 osoby chętne? ja, koyot i piszczal?
robsonikus
19-01-2007, 19:39
Hmm ja chetnie bym sie pisal, ale wypadl mi wyjazd wczesna pora do w-wy i nie dam rady, szkoda, moze innym razem
robsonikus
19-01-2007, 20:06
A oto przykladowe fotki : Zalew Zemborzycki
http://canon-board.info/showthread.php?t=18848
zajrzę poźniej zobaczyć jak się rozwinął wątek, może jeszcze jacyś chętni będą.
Jeśli uda mi się dotrzeć na autobus o 5:25 (25km od Lublina), to czemu nie. Pytanie tylko czy zarywać nockę czy nastawić 3 budziki (2 zadziałają tylko jesli nie będzie przerw w dostawie prądu...:D ). Wypadałoby się wreszcie wybrać na jakiś plener CB 8-)
egzaminy, zaliczenia, duperele. nie tym razem :(
A teraz może chcecie plenerek albo sesję? Nie chcę zakładać nowego wątku. Jeśli chcecie więcej informacji proszę na PRV :mrgreen:
Teraz znaczy kiedy? Sesja? :> Jakieś dziewzyny ? ;)
A plener może być, daj termin kiedy :)
piszczal
19-02-2007, 10:51
też bym się spotkał i coś pofocił.
pozdrawiam
To ja tez sie pisze. Moze w koncu poznam Canonierow z Lublina :)
Tak sobie myślę że ponieważ pogoda się rozkręciła, słoneczko świeci to można by jakiś plener zrobić w okolicach Lublina (20-30km). Czy ktoś byłby chętny i może miał jakiś pomysł? Ja ostatnio cierpię na nadmiar wolnego czasu i tak sobie myślę że fajnie by było coś pofotografować.
Jacyś chętni i jakieś może ciekawe pomysły? :)
MacGyver
16-04-2007, 22:48
Jak wymyślisz jakiś ciekawy termin i dobre miejsce, gdzie się można piwa napić to mógłbym przyjechać.
to ja tak samo jak makgajwer (-:
Bede pewnie w czerwcu w Lublinie/okolicach to sie tu dopisze wtedy 8)
Tomasz Urbanowicz
17-04-2007, 07:05
Jak okolice Lublina, bo może Staszów? :)
karkonosz
17-04-2007, 14:47
Ja wybieram się na weekend majowy do Łęcznej, o Poleski PN na 100% zahacze.... że o Lublinie nie wspomne.
Soul_Man
23-04-2007, 11:14
Ja bardzo chętnie piszę się na jakiś plener. Przez kawałek długiego weekendu będę w okolicach Siemiatycz (podlaski przełom Bugu), to trochę nie w okolicach Lublina, ale gdyby znaleźli się chętni... :-) A jeśli chodzi o bliższe okolice, to zapraszam do Włodawy:
1. Poleski Park Narodowy (jak wspominał karkonosz)
2. Bug
3. miasto trzech kultur - barokowy kościół, cerkiew, synagoga
Co Wy na to? Pozdrawiam!
piszczal
08-05-2007, 15:59
W czwartek planuję pojechać na wschód słońca na Górę Szabałową w Krzczonowskim P.K. jak ktoś chce się pisać na ultraporanne focenie to zapraszam.
Zawsze jak się umówię to nie będzie wymowki i wstać będzie trzeba.
Lepsza pogoda ma sę właśnie rozpocząć od czwartku rano, więc spodziewam się ciekawych zjawisk frontalnych na niebie.
pozdrawiam
edit: wschód 4.50, wyjazd z Lublina musi być około 4, to już najpóźniej.
Powrót też poranny bo potem trzeba pracować.
piszczal
17-06-2008, 16:01
jutro ma być lekka ( a może większa) mgiełka o poranku więc w końcu wschodzące słońce będzie miało warunki by się popisać pełną krasą.
Jeśli ktoś zechce się dołączyć do pleneru foto, to będę się włóczył w Pszczelej Woli przy dopływie Kosarzewki do Bystrzycy, po lewej stronie rzeki.
Wschód jest około 4.15, więc zapewne z mostu na bystrzycy wystartuję o 4.
Do ewentualnego zobaczenia.
Jakbyś sie piszczal gdzieś znowu wypuszczał w teren daj cynk.
piszczal
04-07-2008, 21:35
jasne, ale na jytro to chyba nie dam rady
nie koniecznie jutro :)
nawet nie myślałem by tak z dnia na dzień
po prostu jak złapiesz wolną chwilkę i cię zbierze na męczenie migawki
to z chęcią się dopiszę
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
(co do tematu wątku :) nie chciałem zakładać kolejnego dla Lublinka