PDA

Zobacz pełną wersję : Soligor PZ-420 AF

krzysztof
16-01-2007, 23:51
Witam wszystkich, chciałbym się dowiedzieć czy lampa Soligor PZ-420 AF z automatyką TTL ktorej używałem w EOS-ie 300 będzie współpracować z 350D

MacGyver
17-01-2007, 00:19
420 czy 42??
Jeśli 42 to najprawdopodobniej tak, przeznaczona jest do cyfry i analoga, zobacz tutaj (http://rudimex.pl/pol/index_pol.html). Jeśli masz wątpliwości napisz mail do producenta, miałem podobny problem z 30DA. Napisałem i po kilku dniach mi odpowiedzieli. Możesz też zadzwonić do dystrybutora. Obie firmy, abstrahując od jakości produktów (adekwatnej do ceny), są bardzo solidne, jeśli chodzi o informowanie klientów i zgłoszenia reklamacyjne.

krzysztof
17-01-2007, 22:49
Po sugestii żeby skontaktować się z producentem, rzeczywiście otrzymałem szybką odpowiedź. Niestety negatywną czyli że lampa ta nie nadaje się do współpracy z aparatami cyfrowymi.

"you cannot use the PZ-420 Flash on digital Kameras.
Canon has modified the flash control system of their
digital cameras, so Flashes for analog cameras do
not work on digital cameras."

Pozdrawiam wszystkich

Kolekcjoner
18-01-2007, 10:25
Po sugestii żeby skontaktować się z producentem, rzeczywiście otrzymałem szybką odpowiedź. Niestety negatywną czyli że lampa ta nie nadaje się do współpracy z aparatami cyfrowymi.

"you cannot use the PZ-420 Flash on digital Kameras.
Canon has modified the flash control system of their
digital cameras, so Flashes for analog cameras do
not work on digital cameras."

Pozdrawiam wszystkich

Nie chciałem się mądrzyć (nie mam akurat tego modelu ale inny) ale tak przypuszczałem niestety :(.

AMMarshall
03-11-2009, 10:01
Odświeżę z lekka temat tej lampy.

Czy ktoś z Forumowiczów ma taką lampę i używa z wyzwalaczami?
Lampa ma regulację mocy, czy ktoś się orientuje czy działa ona z Phottixami Tetra?