Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zamienniki + Grip BG-E1

popmart
15-01-2007, 16:05
Mam pytanie ...

posiadam 2 zamienniki Premium Gold 511 1950mAh

czy slyszeliście o nieciekawym zachowaniu takich połączeń ?

pomimo raczej pozytywnych opinii na temat tych zamienników wydaje mi się że działają bardzo krótko w tym gripie ok 200 -300 fotek na komplet nowo naładowany (aku mają ok 0,5 roku) nie czyniłem obserwacji na samym aparacie.

choć na razie to smutna obserwacja to nie zrobiłem precyzyjnych testów co zrobie za tym razem po prostu skasuje licznik w aparacie i zobacze co się dzieje ...

Dodam że po zakupie baterie zachowywały się poprawnie tak mi się przynajmiej wydaje ....

z góry dziękuje za sugestie i odpowiedzi

Grzegorz S
04-02-2007, 00:32
posiadam 2 zamienniki Premium Gold 511 1950mAh (...)działają bardzo krótko w tym gripie ok 200 -300 fotekJa sobie kiedyś kupiłem jeden i po paru miesiącach używania zacząłem się martwić, że aparat mi się popsuł, bo po kilkudziesięciu zdjęciach akumulator był rozładowany. Co ciekawe, wysunięcie i włożenie ponownie daje możliwość wykonania kilkudziesięciu nawet zdjęć. Ale bez szaleństw: naciśnięcie spustu w serii - to tylko kilkanaście sztuk. Praktycznie to jest tak, że po naładowaniu i umieszczeniu akumulatora w aparacie, niedługo (bez zrobienia fotki) na wyświetlaczu widać symbol częściowo rozładowanej baterii. :cry:
A może naprawdę jest coś nie tak z moim 20D?