Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : czytnik - nie klucz - tylko CF

eternus
14-01-2007, 21:59
Gdy przegladalem poprzednie watki o czytnikach, to wielu wskazywalo czytnik-klucz, jako dobre rozwiazanie (ew. mowilo o swoich Xin1)

Ja jednak chcialbym kupic czytnik, ale nie typu "klucz", tylko taki z kabelkiem:) Ale nie widze potrzeby zeby bylo to cos typu 9in1. Chodzi tylko o CF - i niekoniecznie musza to byc ekstremalnie szybkie rozwiazania. A gdy przegladam Allegro i czytniki 1in1 CF to poza zbyt drogim Sandiskiem nie widze zadnego, ktory bylby nie-kluczem.

Macie jakis konkretny model do polecenia, ktory by spelnial moje wymagania?

Tomasz1972
14-01-2007, 22:01
I-tec do "klucza" dołącza przedłużacz usb :)

tadek
14-01-2007, 22:15
ja mam jakies gowno za 20 zeta z kablem typu all in one
dziala
dlaczego 100 w 1 ;)
ano dlatego ze nie wszyscy robia na CF'kach i czasem na jakiejs imprezie zawsze moge od wszystkich zgrac zdjecia ( nie koniecznie z cf)

eternus
14-01-2007, 23:31
Ale 100 in 1 z tego co czytam miewaja rozne opinie - w tym wiele glosow krytycznych w mysl zasady - jesli cos jest do wszystkiego, to jest do niczego.

tadek
14-01-2007, 23:43
daj spokoj
mam juz trzeci od 2003 roku
nie dlatego trzeci ze poprzednie 2 nie dzialaly
pierwszy bo dawno temu i byl duzy , drogi w dziure od dyskietki na stale a trzeci ostatnio bo naprawde maly i kabelek ma prawie 70 cm
i wszystkie iles tam in one

Tomasz1972
15-01-2007, 00:02
Używam tylko all-in-one i jest w sumie ok . Transwery może nie są najwyższe , jednak muszę i korzystam . Działają bez problemów z wyjatkiem wbudowanych , podłączonych bezpośrednio pod płyte główna kompa , gdyż podczas wkładania karty zdarzało mi się nieprawidłowe wykrycie karty i trzeba było odłączyć i podlaczyć ponownie czytnik co w przypadku podlączenia czytnika pod płytę kończylo się restartem systemu .

eternus
15-01-2007, 00:22
Brzmi przekonywujaca - a jesli w tej samej cenie moge miec wieloformatowe urzadzenie, to wybor zaczyna sie wydawac oczywisty.

eternus
20-01-2007, 03:25
http://www.allegro.pl/item156466400_czytnik_kart_usb_54_typy_wbudowany_h ub_usb_cz4.html

mial ktos do czynienia z tym wynalazkiem?
jesli nie pojawia sie opisy jakis zlych przygod z tym czytnikiem, to zapewne zdecyduje sie go kupic. Kuszace sa tez te 3 wbudowane porty USB, bo przy jedynie 2 w kompie, te dodatkowe beda jak znalazl.

WereWolf
20-01-2007, 11:47
http://www.allegro.pl/item156466400_czytnik_kart_usb_54_typy_wbudowany_h ub_usb_cz4.html

mial ktos do czynienia z tym wynalazkiem?
jesli nie pojawia sie opisy jakis zlych przygod z tym czytnikiem, to zapewne zdecyduje sie go kupic. Kuszace sa tez te 3 wbudowane porty USB, bo przy jedynie 2 w kompie, te dodatkowe beda jak znalazl.

mam coś podobnego...
z tym, że ja swego czasu kupowałem to głównie z powodu USB, potrzebowałem po prostu huba... a do tego szukałem takiego, do którego jest osobne zasilanie (nie wszystkie urządzenia działają pod pasywnym hubem), dlatego był nieco droższy (chyba koło 49 zł wtedy)...

czytnik był niejako przy okazji, ale przyznam że bardzo mi się przydaje... już nie pamiętam kiedy podłączałem aparat do kompa... po zmianie nawet nie zainstalowałem jeszcze programów z dołączonych płyt, bo zawsze z czytnika korzystam :)

a jeśli chodzi o "all in one", to moim zdaniem jednak przydatne... np. teraz musiałbym zmieniać czytnik, bo po zmianie aparatu mam inny format karty