Zobacz pełną wersję : abfoto - prośba o opinię
ErnestPierwszy
09-01-2007, 13:18
Czy ktoś z Was kupował coś droższego u nich? Zastanawiam się nad 24-105 z pewnego źródła. Jakby nie patrzeć CanonPL.
Dzięki.
Czy ktoś z Was kupował coś droższego u nich? Zastanawiam się nad 24-105 z pewnego źródła. Jakby nie patrzeć CanonPL.
Dzięki.
witaj, kupowałem u nich swojego 350, potem obiektyw 50 mm, wszystko było Ok, ale nic droższego nie kupowałem;)
Ja zaś 100/2.8 Macro i lampę, ale to też nawet sumarycznie nie dochodzi do poziomu kosztu 24-105. Generalnie szybko i tanio, aczkolwiek (mimo, że odbierałem w W-wie) jakbyś chciał powybierać z wielu sztuk to nie wiem... sprawdzić raczej się da.
W każdym razie ja bym raczej polecał, jestem zadowolony.
Dzięki.
Kupowalem i ja i Kolega i oki, choc jak zamawialem pare dni temu lampe (odbior osobisty) to musialem sie przypominac sie.... za to kiedys dawali gwarancje canon pl, obecnie na lampe dostalem EWS'a.
MacGyver
09-01-2007, 14:00
.... za to kiedys dawali gwarancje canon pl, obecnie na lampe dostalem EWS'a.
Z tego co dowiedziałem się we wrocławskim sklepie MJ-foto to nie ma już gwarancji Canon pl, teraz są już wyłącznie euro.
Osobiście mogę polecić jak dotąd nie miałem z nimi problemu :mrgreen:
Po moim 300d kupiłem u nich 350d lampę grip i tam takie tam następnie 30d grip i takie tam :-D
Kupił bym u nich 70-200 ale mają za drogie więc kupię gdzie indziej :roll:
Poza w/w szkłem wszystko ok! :mrgreen:
przeniesione do właściwego działu
Kupowałem kilka rzeczy, bez problemu. Można powybierać, przetestować na miejscu a w razie czego wymienić na inny egzemplarz. Polecam.
ukasbadu
09-01-2007, 15:54
Polecam. Szybki kontakt, profesjonalna realizacja zamówienia. Kupowałem body 400D.
Oakhallow
09-01-2007, 21:30
Sklep generalnie polecam. Dobry kontakt z oblsuga. Mozna odebrac osobiscie na Jana Pawla, a nawet negocjowac odbior w innym punkcie M&J Foto.
Co do konkurencyjnosci, to juz nie zawsze jest tak rozowo. Warto jednak porownywac, bo wiele rzeczy mozna dostac u nich sporo taniej, ale rownie wiele jest w normalnych rynkowych cenach.
Ja kupilem u nich lampe 580ex i cala transakcja przebiegla bez problemu. Lampe odebralem po niecalej godzinie od zlozenia zamowienia.
Oakhallow
http://canon-board.info/showthread.php?t=17177 - miłej lektury
Z tego co dowiedziałem się we wrocławskim sklepie MJ-foto to nie ma już gwarancji Canon pl, teraz są już wyłącznie euro.
plotka jest taka:
"Canon PL zastanawia sie (decyzja jeszcze w styczniu) nad zmiana honorowania _tylko_i_wylacznie_ gwarancji canon pl"
brzoza_tb
11-01-2007, 17:01
Kupiłem u nich 400d wszystko ok bez najmniejszego problemu...nie zamawialem towaru przez strone ab foto tylko pojechałem na Jana Pawła i kupiłem od ręki ...Cena w tym punkcie była wyższa od tej ze strony abfoto...ale powiedzieli że nie ma problemu i moge kupic w tej cenie ktora jest na stronie abfoto...tylko dogadałem sie w ten sposób że po powrocie do domu przesle im zamówienie...i tyle...jak dla mnie ok...a co do gwarancji to faktycznie jest europejska...
kupilem tam troszke zlomu - polecam, bardzo rzetelna obsluga
malinowski
03-06-2008, 22:06
Odświże troche wątek
Chciałem kupić 400D u nich. Zaintrygowało mnie hasło "natychmiastowy cashback 200zł" mysłem w pierwszej chwili ze po prostu sami załatwiają te wszystkie formalności z tym wysyłaniem itd. Jednak cos mi nie dawało spokoju i zacząlem wypytywać mailowo. No owszem cashback dają przy zakupie w postaci rabatu wszystko fajnie ale, w mailach na pytanie czy aparat jest z dystrybucji Europejskiej trochę kręcili, więc zadzwoniłem do p.Arka i dopiero wtedy udało mi sie potwierdzić moje przypuszczenia APARAT NIE POCHODZI z dystrybucji Europejskiej. Więc stwierdziłem ze wole nie ryzykować serwisu nie wiadomo gdzie (w mailach twierdzili że sami serwisują na zytniej) i zamówiłem sprzęt w Agito. Niby sklep w porządku ale ma u mnie minus takie coś powinno być napisane na stronie a nie ze trzeba "wyciągać"
To jakas nowosc, abfoto zawsze mialo sprzet canona z polskiej dystrybucji (mj-foto)- czyzby zmiana zrodla ? W zasadzie to moznaby zalozyc watek "gdzie kupic sprzet canona z polska gwarancja" ? :-)
I spytac oficjalnie Canona...
BlackMan23
20-08-2008, 13:04
To i ja odświeżę wątek! AB Foto jest juz od jakiegoś czsu pod szyldem Nikona jakby co! Ale i Canona można u nich dostać.