Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czy to norma w 580ex ?

epso_nj
09-01-2007, 00:02
Witam .

Mam pytanie moze sie wydac dziwne ale pierwszy raz mam w reku 580-ke wczesniej mialem 550ex i nic takiego nie bylo , chodzi mi mianowicie o dzwiek ktory wydaje ta lampa co 3-4 sek. tzw. BEEP bardzo cichutko ale stale .
Tak ma byc ? Jezeli tak to czy mozna to jakos wylaczyc w instrukcji sie nie doczytalem moze cos pominolem .

arturs
09-01-2007, 00:37
Moja ma tak samo i z tego co tu już ktoś pisał o tym to normalne i tak ma być..

Pozdr
Artur

Skipper
09-01-2007, 00:40
u mnie to samo :) wiec mozna olac:)

epso_nj
09-01-2007, 00:50
Dzieki bardzo , wiec tak musi byc olewamy i robimy foty.

pazurek
09-01-2007, 00:57
A nie grzechocze jak sie nia potrzasnie? :roll:

Serio, to 430ex tez pika jak jest naladowana... w sumie szkoda ze sie tego nie da wylaczyc gdzies w opcjach.

piast9
09-01-2007, 01:08
Ciekawe czemu nikt się nie czepia, że piszczy po włączeniu...

mkwiek
09-01-2007, 09:51
u mnie piszczy - to normalka, i tak trzeszczy jak włączy się podświetlenie, pewnie też normalna :)

pazurek
09-01-2007, 12:29
i chrupie jak sie probuje przekrecic palnikiem bez wcisniecia przycisku z boku... ale tylko za pierwszym razem ;)

mkwiek
09-01-2007, 12:34
a tak całkiem serio - u mnie blokada jest tylko w dolnym położeniu (tzn kiedy jest ustawiona aby się palnik zoomował automatycznie) i w górnym. w pozostałych wygląda jakby przycisk sie nie do końca wysuwał i można przekręcać bez jego wciskania. wyskakuje z charakterystycznym odgłosem właśnie wtedy kiedy ustawię głowice w wyżej wspomniane miejsca. normalne?

Skipper
09-01-2007, 12:37
ludzie opamietajcie sie :D zaraz bedziemy mierzyc głebosc wcisniecia guzika, kąty na poszczegolnych ustawieniach, wymyslimy front kąt i back kąt i Bóg raczy wiedziec co jeszcze :)

działają wam lampy to dajcie im spokoj:)

mkwiek
09-01-2007, 12:44
ludzie opamietajcie sie :D zaraz bedziemy mierzyc głebosc wcisniecia guzika, kąty na poszczegolnych ustawieniach, wymyslimy front kąt i back kąt i Bóg raczy wiedziec co jeszcze :)

działają wam lampy to dajcie im spokoj:)

kiedy ja jestem onanistą kątowym i nie mogę się powstrzymać:)

Avadra_K
09-01-2007, 12:56

:mrgreen: No to masz bracie problem ....

a tak na powaznie to u mnie też się czasami zdarza, ze się zablokuje możliwość przekręcania lampy, ale jak ją ładnie poproszę to się kręci....:p

co do popiskiwania - to narmalne - kondensatory dają znać o sobie i tyle:rolleyes:

Tomsarz
09-01-2007, 13:14

Onanista kątowy - osobnik rodzaju męskiego, który w kącie wali kapucyna. :lol:

mkwiek
09-01-2007, 13:33
Onanista kątowy - osobnik rodzaju męskiego, który w kącie wali kapucyna. :lol:

nazwałbym Cię odpowiednio ale udam, że tego nie widziałem
po za tym "cenzura" zaraz wkroczy i nie będzie tego efektu

po za tym jak się już czepiasz to ja też

kapucyn - członek Zakonu Braci Mniejszych Kapucynów (habity brązowe ze spiczastym kapturem; brody), wyodrębnionego (od franciszkanów) w 1619 r. we Włoszech, poświęconego gł. głoszeniu misji i rekolekcji, kierowaniu tercjarstwem; w Polsce od 1681 r.

księży, kobiet i dzieci nie biję.

pazurek
09-01-2007, 15:31
księży, kobiet i dzieci nie biję.

a konia? :roll:

Skipper
09-01-2007, 16:12
proponuje zamknąc wątek i tak wszystko zostało napisane a dyskusja schodzi na psy... a nie przepraszam na "konie" :D

mkwiek
09-01-2007, 21:18
nic ciekawszego Pazurek nie masz do powiedzenia? idź sobie lepiej kartę CF zapełnić jakimiś zdjęciami zamiast pieprzyć od rzeczy. ciebie Tomsarz też to dotyczy.
wątek do zamknięcia. wszystko już w temacie jasne.

Tomsarz
10-01-2007, 12:03
nic ciekawszego Pazurek nie masz do powiedzenia? idź sobie lepiej kartę CF zapełnić jakimiś zdjęciami zamiast pieprzyć od rzeczy. ciebie Tomsarz też to dotyczy.
wątek do zamknięcia. wszystko już w temacie jasne.

Ty też walnij sobie jakąś sesyjkę to się wyluzujesz.