JaBlam
07-01-2007, 16:04
Jak w temacie. Po prostu chcialbym miec dla porownania mozliwosc sprawdzenia wspolnego. Jak napisalem moj na krotkich odleglosciach ostrzy ok, problemu zaczynaja sie +7metrow i wiecej. Mam mozliwosc wymiany body jesli okazaloby sie wadliwe. No ale nie chce od razu tego zakladac. Pogoda fatana na focenie . nie wiem jak najlepiej sprawdzic. Pomoze mi ktos? Testy na tablicach wypadly pozytywnie na wszystkich moich szklach, no ale przeciez aparatem nie robi sie tylko 30 cm od obiektu:)
Czy to jest tak ze np robiac fotografie obiektywem 50 mm 1.8 canona auto w odleglosci 10 m ustawiajac ostrosc na tablicy rejestracyjnej przy 2.8 ta tablica powinna juz byc bardzo ostra czy odleglosc na ocene takich rzeczy jest za duza? Tablica jest czytelna ale literki takie miekkie trochawo. Nie maja konturow.
Czy to jest tak ze np robiac fotografie obiektywem 50 mm 1.8 canona auto w odleglosci 10 m ustawiajac ostrosc na tablicy rejestracyjnej przy 2.8 ta tablica powinna juz byc bardzo ostra czy odleglosc na ocene takich rzeczy jest za duza? Tablica jest czytelna ale literki takie miekkie trochawo. Nie maja konturow.