Zobacz pełną wersję : AF w G5, G6 i Pro1
Mam pytania do kogoś, kto miał w ręku i używał choćby parę godzin w/w modele;
-Jak wygląda porównanie szybkości i dokładności ustawienia AutoFocusa pomiędzy G5, G6 i Pro1?
-Jakie jest porównanie zaszumienia zdjęć z tych aparacików?
Prosze o odpowiedź kogoś, kto miał styczność (najlepiej osobistą) z tymi trzema modelami Canon'ów :)
netghost
18-01-2005, 20:23
Ja niestety nie mogę się wypowiedzieć na temat wszystkich, osobiście używam Pro1 i jestem zadowolony na 4. Zapomnijj o robieniu zdjęć sportowych, ale ta metoda pomiaru af z 2 miejsc daje rade. Co do zaszumienia, w iso 200 widoczne, w iso 400 nie do zaakceptowania... :cry:
Slyszalem, ale tylko slyszalem ze w g5 jest lepiej. Wiadomo, mniej pikseli na matrycy. Jesli zastanawiasz sie nad zakupem ktoregos z tym modeli (sam wybieralem pomiedzy g5, g6 i pro) to musisz bardzo, bardzo dobrze przemyslec do czego bedziesz aparatu uzywal, heheh i mam wreszcie okazje powiedziec to co mowia wszyscy "starsi" (niekoniecznie wiekiem ;P) canonierzy... pamietaj ze to TY Robisz zdjecia nie aparat (ale dobrze by było, zeby nie przeszkadzal w dobrych zdjeciach :)
Pozdrawiam
Wgraj sobie nowy firmware 1.0.1.0 do Pro 1 (http://www.canon.co.jp/Imaging/pspro1/firmware-e.html). Gwarantuje, że spojrzysz na Pro 1 jak na inny aparat fotograficzny. Znacznie lepszy. AF działa znacznie szybciej po aktualizacji, fotografowanie obiektów ruchomych jest znacznie polepszone.
Pozdrawiam serdecznie
netghost
15-02-2005, 23:06
Wlasnie, ja niestety jjuz po updacie firmware'u...
Zakupilem wersje usa, i bylo juz 1.0.1.0, wiec nie wiem, jak to jest ze starszym...
Ale jesli AF dzialal wolniej, to musial dzialac slaboooo...
Dzieki za rade, dopiero po twoim poscie sprawdzilem wersje fw :)
Ale jesli AF dzialal wolniej, to musial dzialac slaboooo...
Tzn wg ciebie jak dziala teraz, na tym firmware co masz? :twisted:
netghost
16-02-2005, 16:50
Pozostawia troche do zyczenia szybkosc af przy foceniu ruchomych obiektow np.