PDA

Zobacz pełną wersję : UPS (Stolica) i śledzenie paczki

mattnick
04-01-2007, 23:51
Albo ja jestem jakiś specjalnej troski albo nie wiem...wpisuję nr listu przewozowego i dostaję:

W zawiązku z Ustawą o Ochronie Danych Osobowych nie będą wyświetlały się informacje o nazwisku Nadawcy i Odbiorcy przesyłki. Dane te będą dostępne po rejestracji i zalogowaniu. Formularz rejestracyjny dostępny jest w zakładce Narzędzia -> Formularz rejestracyjny.

Więc co robię ? Rejestruję się, loguję wpisuję nr przesyłki i dostaję:

W zawiązku z Ustawą o Ochronie Danych Osobowych nie będą wyświetlały się informacje o nazwisku Nadawcy i Odbiorcy przesyłki. Dane te będą dostępne po rejestracji i zalogowaniu. Formularz rejestracyjny dostępny jest w zakładce Narzędzia -> Formularz rejestracyjny.

Ma ktoś rozwiązanie ??

Kubak82
05-01-2007, 00:11
Ma ktoś rozwiązanie ??

tak, czekasz az przesylka trafi do magazynu w miescie docelowym i wtedy bedzie mozna sie dowiedziec ze np. "zaladowana do LH46546" (cokolwiek to znaczy ;-) ) i w dalszej kolejnosci czy juz zostala wydana kurierowi czy nie.. wiem, to troche bez sensu ze wczesniej nie da sie jej lokalizowac ale co zrobic :roll:

mattnick
05-01-2007, 00:13
wcześniej sprawdzałem to były jeszzce miejsca pośrednie takie jak poznań np. albo inne..a teraz nic...ale dzięki za info...jutro rano i tak dzwonię do kuriera, żeby ustalić co i jak...chyba, że sam zadzwoni :)

Kubak82
05-01-2007, 00:20
kiedys ten system faktycznie byl lepszy ale teraz moze wlasnie ze wzgledu na ta "ochrone danych osobowych" musieli cos ograniczyc.. no i pojechali po calosci ;-)

mattnick
05-01-2007, 00:31
bez sensu...przecież to ja mam numer i ja sprawdzam :)

Kubak82
05-01-2007, 00:57
ja w ogole mam srednia opinie o stolicy.. dzis chyba po raz pierwszy dostarczyli mi paczke w terminie.. mieszkam qrde w centrum w miare duzego miasta, KILOMETR W LINII PROSTEJ OD MAGAZYNU STOLICY!!!! a do dzis jeszcze NIGDY nie dostalem paczki dzien po wyslaniu..zawsze dzien pozniej..paranoja :roll:

nic dziwnego, ze i system "lokalizacji" jest do **** :?

bootowalny
06-01-2007, 22:02
Moje jedyne doświadczenie z ich systemem śledzenia było podczas zakupu 400D i było niezbyt normalnie.

Jeśli mowa o danych osobowych to też ten komunikat był, ale (co lepsze) były także wyświetlane dane zarówno moje jak i sprzedajacego.
Natomiast samo sledzenie: jak odebrałem aparat ok. 16.00 - sledzenie wciaz twierdzilo ze jest na drugim koncu Polski.
Jakies 2h pozniej dowiedzialem sie ze sledzenia, ze odebralem aparat o 13.00

kula
07-01-2007, 08:35
ja kiedys czekalem na czesci rowerowe bylo caly czas wlaczone sledzenie na kompie siedze pije kawe bo wstalem ok 12 (sobota) i patrze ok 13 a tam ze kurier byl u mnie o 12:30 nikogo nie bylo to dzwonie do nich bo sie zdeczka zdenerwowalem oni ze cos tam nasciemniali ze domofon nie dzialal ... i kurier sie pojawil o 18 i wtedy domofon dzialal
jak bym nie dazdwonil to by dopiero nastepnego dnia mi dostarczyli ...
pozdrawiam

hnoor0066
18-04-2016, 13:48
Dzięki za wszystko

Bangi
18-04-2016, 14:23
Ale o co chodzi ???

Merde
18-04-2016, 14:55
Ale o co chodzi ???
Kolega zasłużył na złotą łopatę i dziękuje za jej otrzymanie z wyprzedzeniem.

Tak sądzę.

aptur
18-04-2016, 15:48
Ja serio proponuję koledze/koleżance jakąś nagrodę. Pierwszy post i od razu dziękuje. Nie ma żadnych pretensji, głupich pytań itp. Szacunek i pozdrowienia. Mam nadzieję, że zostanie z nami na dłużej.

Kolekcjoner
18-04-2016, 18:07
Kolega zasłużył na złotą łopatę i dziękuje za jej otrzymanie z wyprzedzeniem.

Tak sądzę.

Złotą - chyba platynową - odkopał wątek sprzed niemal 10-ciu lat :D.