Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : gwarancja Canona

albercikk
03-01-2007, 15:50
Mam pytanie, czy jest mozliwość wykupienia dłuższej gwarancji w Canon Polska.
Pozdrawiam

albercikk
04-01-2007, 13:13
hmm. nikt nic nie wie, dziwne.
Pozdrawiam

eternus
04-01-2007, 15:05
na pewno w "Conon Polska" wiedza :)
przepraszam, za te mala zlosliwosc - choc sam tez robie literowki.
Jesli nie ma informacji o takiej opcji na stronie Canona (przewaznie tego typu opcje sa dosc eksponowane), to nalezaloby przyjac, ze nie ma jej w ogole.

pazurek
04-01-2007, 15:15
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://mastah.pl/images/pic2.jpg)
Conon moze dac jedynie gwarancje, ze nie bedzie niczego. :roll:

albercikk
04-01-2007, 15:49
opsss :oops: już poprawiłem, ale wtopa
Pozdrawiam

Vitez
04-01-2007, 17:15
opsss :oops: już poprawiłem, ale wtopa
Pozdrawiam

To jeszcze zobacz co poprawiles :twisted: (tytul posta, tytulu watku zwykly uzytkownik nie poprawi).

albercikk
04-01-2007, 23:50
To jeszcze zobacz co poprawiles :twisted: (tytul posta, tytulu watku zwykly uzytkownik nie poprawi).

Ciężko tu u was naprawiać swoje błędy ;)
Napisałem prośbę do hazan-a teraz wszystko w jego rękach...a raczej klawiaturze.
Pozdrawiam

Cichy
05-01-2007, 18:19
Conon rządzi

liquidsound
05-01-2007, 18:48
Dodac jeszcze "d" i robi sie juz calkiem milo:lol: ale jestesmy swinie wszyscy hehe

MacGyver
05-01-2007, 18:50
Ale to się akurat przez "m" na końcu pisze ;-)

liquidsound
05-01-2007, 18:56
No widzisz hehe moj blad:wink:
Ja uzywam nazwy na "P":lol:

PrzemeS
05-01-2007, 20:00
Mam pytanie, czy jest mozliwość wykupienia dłuższej gwarancji w Canon Polska.
Pozdrawiam

Jak twierdzi Canon Polska - nie ma takiej mozliwosci

marekb
05-01-2007, 21:17
pewnie maja obliczone, ze średnia awaryjność po rocznym używaniu znacznie wzrasta:)

albercikk
06-01-2007, 00:49
pewnie maja obliczone, ze średnia awaryjność po rocznym używaniu znacznie wzrasta:)

Pewnie tak właśnie jest, szkoda, zabawa w lustrzanki i tak nie jest tania i fajnie by było mieć świadomość że po roku nie trzeba będzie ciągle inwestować w łatanie sprzętu.
Sony walczy o rynek, jest możliwość wykupienia 5 letniej gwarancji, miło by było dla nas użytkowników jak by inni poszli w tym samym kierunku.

Conon rządzi
:|

Pozdrawiam

eternus
06-01-2007, 02:25
Pewnie tak właśnie jest, szkoda, zabawa w lustrzanki i tak nie jest tania i fajnie by było mieć świadomość że po roku nie trzeba będzie ciągle inwestować w łatanie sprzętu.

Tez nad tym ubolewam. Stare sprzety faktycznie byly tworzone ze swiadomoscia perspektywy pracy przez dlugie lata. Dzis cyfrak ma pociagnac kilka lat - a potem moze sie rozsypac, bo producent do tego czasu wymysli takie innowacje, ze sam klient siegnie z radoscia po nowy sprzet. Dla odbiorcy jest to zla tendencja, dla producenta - ekonomicznie przemyslana, czyli dobra. Wiec mozemy sobie tak biadolic w nieskonczonosc.

kanonier
06-01-2007, 04:56
Tez nad tym ubolewam. Stare sprzety faktycznie byly tworzone ze swiadomoscia perspektywy pracy przez dlugie lata. Dzis cyfrak ma pociagnac kilka lat - a potem moze sie rozsypac, bo producent do tego czasu wymysli takie innowacje, ze sam klient siegnie z radoscia po nowy sprzet. Dla odbiorcy jest to zla tendencja, dla producenta - ekonomicznie przemyslana, czyli dobra. Wiec mozemy sobie tak biadolic w nieskonczonosc.

I to biadanie pewnie tlumaczy czemu za Canona 1D w dobrym stanie chca wiecej niz za nowego Canona 30D !?

Malo tego, ze chca - dostaja.

guest1
06-01-2007, 08:42
W normalnych krajach mozna wykupic u canona 3 letnia gwar.
nas albo maja gdzieś ? i na dodatek dymaja nas na cenach

PrzemeS
06-01-2007, 11:45
W normalnych krajach mozna wykupic u canona 3 letnia gwar.

Nie trzeba wykupywac. Canon daje roczna gwarancje w serwisach polskich i 3 letnia w zagranicznych.

Dla mnie to jest bzdura. Czemu w polsce mamy krotsza gwarancje?

albercikk
15-01-2007, 09:30
Nie trzeba wykupywac. Canon daje roczna gwarancje w serwisach polskich i 3 letnia w zagranicznych.

Dla mnie to jest bzdura. Czemu w polsce mamy krotsza gwarancje?

Polska mieszkasz w Polsce, jesteś Polakiem więc nie dziw się że jesteś gorzej traktowany i wina nie leży gdzieś tam za granicą, to Polak Polaka najbardziej gnoi i olewa.

U Niemców jest 3 letnia gwarancja ?
Jeśli tak to olewam cwaniaków z Canon Polska i trza będzie kupić sprzęt u Niemców.
Pozdrawiam

donald7000
20-01-2007, 23:30
A tak troche z innej beczki:
zamierzam kupic puszke canona, ale nie koniecznie w MM :).
Jakie potrzebuje paragony czy inne papiery zeby ewentualnie moc naprawic puszke w serwisie polskim?

MMM
20-01-2007, 23:34
A tak troche z innej beczki:
zamierzam kupic puszke canona, ale nie koniecznie w MM :).
Jakie potrzebuje paragony czy inne papiery zeby ewentualnie moc naprawic puszke w serwisie polskim?
Eurogwarancję i dowód zakupu. Ja dostałem na aparat jakiś rachunek z bloczku i też Żytnia łyknęła. Im przecież zależy na tym żeby reperować te aparaty bo Canon za to płaci, więc nie są specjalnie rygorystyczni.

Veene2
21-01-2007, 00:48
W sumie tak, ale jak bylem ostatnio to pani mi powiedziala, ze od stycznia zmienily im sie jakies zasady i ze teraz mile widziany jest paragon z kasy fiskalnej lub faktura VAT.

donald7000
21-01-2007, 12:19
Czyli jesli puszke kupie z niemiec z paragonem niemiecki to Zytnia bez problemu w przeciagu roku bedzie musiala naprawiac ewentualne uszkodzenia?
Bo dostalem od jednego z TIP'ow zapewnienie ze w takim przypadku kupujac u niego kolejny rok eurogwarancji bede mial realizowany za jego posrednictwem. Spodobalo mi sie to i dodam ze ow TIP byl juz na tym forum chwalony.