Zobacz pełną wersję : Lampa błyskowa Canon 430EX czy szkło TAMRON 28-75 mm
salceson
03-01-2007, 01:31
Witam!!
Zastanawiam się nad zakupem którejś z tych pozycji co w temacie i zabardzo nie wiem na co zdecydować się. Lampy na chwile obecną jeszcze nie mam a szerszy kąt też nieraz by już się przydał. Mam co prawda zeissa 50mm ale na gwint, a nie zawsze jest czas na przejście na mocowanie do m42. Co byście wpierw radzili kupić???
Kup pudelka miniaturkę i miseczkę :lol:
Soryy... ale sam się chłopie zdecyduj czego chcesz, bo nikt tego za Ciebie nie zrobi :D
Witam!!
Zastanawiam się nad zakupem którejś z tych pozycji co w temacie i zabardzo nie wiem na co zdecydować się. Lampy na chwile obecną jeszcze nie mam a szerszy kąt też nieraz by już się przydał. Mam co prawda zeissa 50mm ale na gwint, a nie zawsze jest czas na przejście na mocowanie do m42. Co byście wpierw radzili kupić???
Zdjecie bez lampy zrobisz. Bez szkla juz gorzej.
Kup najmniejsza Speedlite 300EZ, bedzie i tak lepsza niz te wbudowane u innych. Jak tak zrobilem. Potem kupilem wieksza 540EZ i 300'tka spi w szufladzie. Moge Ci sprzedac za 140 zl.
Potrzebujesz obu rzeczy, jeśli chcesz focić w pomieszczeniach , bez lampy zawsze zrobisz zdjęcia a bez szkła nie. Zatem kupuj szkło.
paweleverest
03-01-2007, 14:37
też jestem za szkłem
co prawda pytanie jest w stylu co lepiej kupić do ogródka- grabki czy taczke :)
fotoglaf
03-01-2007, 14:41
kup sobie "MONOPOL - gra dla 2-8 osób - wersja limitowana" - zajmiesz się czymś i nie będzie takich dylematów. Obiema rękami podpisuję się pod odpowiedzią paweleverest.
Co byście wpierw radzili kupić???
To, co jest Ci bardziej potrzebne i czego brak silniej odczuwasz.
No sorry, ale inaczej odpowiedzieć się nie da.
M@riusz
Na tak postawione pytanie odpowiedź jest prosta: kup jedno i drugie :) Ad hoc wybierz jednak to, co w tej chwili jest Ci bardziej potrzebne. A prędzej czy później i tak będziesz miał obydwie rzeczy, bo jak kupisz jedną, to po pewnym czasie zacznie Ci brakować drugiej. Wiem to z własnego doświadczenia. Kiedy ja stałem przed takim dylematem, wybrałem szkło i nie żałuję.
Uważam więc, ze gustaff ma rację.
(ciach)Kup najmniejsza Speedlite 300EZ, bedzie i tak lepsza niz te wbudowane u innych. (ciach)
odkąd jedynki mają wbudowane lampy?:twisted:
odkąd jedynki mają wbudowane lampy?:twisted:
No wlasnie nie maja. Stad napisalem "u innych" w domysle fotografow.