Zobacz pełną wersję : Narty
powoli (bardzo powoli) zaczyna sie zima w polsce- jestem ciekawy na czym jezdzicie i gdzie jezdzicie oraz wedlug siebie jak jezdzicie??maly subiektywizm dozwolony8-)
powoli (bardzo powoli) zaczyna sie zima w polsce- jestem ciekawy na czym jezdzicie i gdzie jezdzicie oraz wedlug siebie jak jezdzicie??maly subiektywizm dozwolony8-)
Generalnie z góry na dól (chyba że orczyk), niebieskie narty, ostanio (luty 2006) Wierchomla, jak - nie mam na koncie zlamań ani ofiar.
A tu gdzie jestem to tylko biegówki.
ja nie jeżdżę, i się nie dziwię... widzę z okna beskid śląski i ani kapki śniegu.... ;)
Hellfire
01-01-2007, 17:26
Jako, że mieszkam w górach to czasem jeżdżę, w dodatku do najbliższego wyciągu mam jakieś 60 metrów! Teraz mam Atomic Beta Race, 198cm długości, czyli typowo downhillowe, stabilne przy dużych szybkościach na prostych i spokojne bardzo przy skręcaniu. Poza tym mam jeszcze biegówki, ale niestety pies zeżarł mi buta, więc leżą nieużywane. Gdzieś jeszcze mam dwa komplety nart skokowych, ale niestety też bez butów. To jest dopiero jazda, długie na 250cm, szerokie jak deska snowboardowa i brak krawędzi! Nie ma szans tym normalnie skręcić (choć nie do skręcania służą te narty w końcu). Szkoda, że te lata mam już za sobą i teraz po pierwszym skoku pewnie by mnie odwieźli do szpitala :/
A tak na poważnie to macie jakieś wspomnienia, namiary refleksje lub traume po wizycie w stacji Jasna (Chopok) na slowacji ???
Wracam z zsylki pod koniec styczniua i ludzę sie że juz będzie śnieg. I tak ubzdural mi się Chopok.
Поздравляю с Новым Годом !!!
A ja właśnie wróciłem z wypadu "narciarskiego" do Szklarskiej Poręby. A że warunki jakie są/były wszyscy wiedzą jakie to wypad był bardziej barowy:) Udało się jednak troche pokulać w dół w Harahov'ie i ciutke w Szklarskiej. Sprzęt nie własny (jeszcze nie czuję potrzeby posiadanie własnego sprzętu), ale jak dla mnie było ok. Buty HEAD, narty Atomic (120+ i 160).
rysiaczek
01-01-2007, 19:55
A tak na poważnie to macie jakieś wspomnienia, namiary refleksje lub traume po wizycie w stacji Jasna (Chopok) na slowacji ???
Wracam z zsylki pod koniec styczniua i ludzę sie że juz będzie śnieg. I tak ubzdural mi się Chopok.
wczoraj bylem _pod_ Chopokiem... i poki co, to rzeczywiscie - trauma. Czynny chyba byl jeden orczyk na cala gore... Za zielono:rolleyes:
Ja byłem w Karpaczu , podobnie jak w szklarskiej deszcz zmył śnieg chociaż Kopa wyglądała na dośnieżaną
A je sobie śmigam na nartach HEAD.
A jak chcę pojeździć to tylko Alpy. Uważam że w Polsce się nie opłaca.
A jeśli do Polski do najczęścij Zielenic.
kasprowy , pilsko, szczyrk
narty niebieskie, rosiniole (fonetycznie)
na slowacji bylem 2 x ale nie na chopoku
hammer 8-)
od 8 roku zycia narty przeróżniste; zaczynałem od ALu ~120cm :mrgreen: a skończyłem na fisherach ~190cm
a teraz deska od dwóch sezonów - amatorsko; na razi skacze tylko na 'ogóra' czyli do przodu ewentualnie jakiś grabik
gdzie jeżdze? w Alpy.... Austria głownie... choc w tym roku jade i do Szwajcarii Laax (kuzynowi sie ubzdurało)
Polskę traktuje raczej jako rozgrzewkę (Szczyrk lub Wisła); czasem mamy wyskok na Velką Raće
gargamelos
02-01-2007, 01:12
Hehe..tak sobie czytam ten wątek i na myśl mi przychodzi nasz pierwszy polski lodowiec;) Dla niewtajemniczonych: Biały Krzyż w Szczyrku:) Dalo sie tam jeźdźic już tydzień przed Świętami! No i jutro wybiorę sie tam po raz piąty w tym sezonie...znów uczyc(jestem instruktorem). Co prawda normalnie częściej wybieram Ustroń, Wisłę i czasem Słowacje...ale teraz wyboru nie ma..
Aaa, zapomniał bym, narty: Head,
Ja śmigam na stokach blisko Krakowa - lubię wyskoczyć w środku tygodnia na Śnieżnicę lub Mosorny Groń, bo wtedy jest puściutko. Czasem Słowacja - Velka Raca (polecam), lub Strbske Pleso (bo tam jest ładnie i lubię hotelik Patria). Nartki Rossignol 9S
Kolekcjoner
02-01-2007, 18:02
Ja jeżdżę sobie w okolicach Zakopanego. Białka, Małe Ciche. Teraz otwarli dwa nowe wyciągi w okolicy - jak przestanie lać deszcz :evil: to się na nie wybiorę.
Bardzo lubie Bialke - Kotelnice - tylko niestety w weekendy/swieta sa tam takie tlumy, ze przestaje mi sie to podobac (bo karnet czasowy wtedy powoli przestaje sie oplacac). Ale bardzo przyjemny stok, zwykle dobrze przygotoway, swietne zaplecze.
Drugi moj faworyt to Krynica - Jaworzyna bylaby boska, gdyby nie skandalicznie wysokie ceny i tlum ludzi w godzinach 11-14. No i tylko rano mozna stok nazwac dobrze przygotowanym - pozniej zwykle jest slabo. Ale na dobrze przygotowanej i niezatloczonej trasie czarnej, to baaardzo milo jest sobie pojezdzic (tylko tam znowu przy tym nachyleniu stoku orczyk jest dosc niewygodnym rozwiazaniem).
Tak sobie czasami czytam posty na naszym forum i nie mogę oprzeć się wrażeniu, że dzięki niektórym tematom 'sprzedajemy' do sieci tyle wiedzy na swój temat, że ho, ho... "Jakim samochodem jeździsz?", "Jaki masz rower?", "Jakie masz narty?" itd., itd.... Przyznam, że mnie to trochę śmieszy i zawsze uważałem takie wątki za pastwisko dla tych, co lubią się dowartościować wyliczaniem stanu posiadania. Prawdę mówiąc dla mnie niewiele wynika z wiedzy o tym jaki samochód ma każdy z was czy też ile klamer w butach narciarskich lubi. Oczywiście 'wpółczynnik onanizmu' tych wątków nie jest tak duży jak tych, w których ludziki na dpreview pokazują zdjęcia wnętrza swoich toreb fotograficznych :-)
Znam człowieka, który na jednym forum samochodowym pochwalił się nowym car-audio za prawie 15kpln i za tydzień już miał tylko car, bo audio ktoś sobie pożyczył :-)
A może się po prostu czepiam? ;-)
Kolekcjoner
02-01-2007, 23:50
Tak sobie czasami czytam posty na naszym forum i nie mogę oprzeć się wrażeniu, że dzięki niektórym tematom 'sprzedajemy' do sieci tyle wiedzy na swój temat, że ho, ho...[...]
A może się po prostu czepiam? ;-)
Wiesz chyba zbytnio generalizujesz i tu leży problem :).
No więc jest fajnie, bo zaczyna padać śnieg i temperaturka leci w dół (co prawda umiarkowanie). W związku z tym rodzi się nadzieja :D.
No więc jest fajnie, bo zaczyna padać śnieg i temperaturka leci w dół (co prawda umiarkowanie). W związku z tym rodzi się nadzieja :D.
A ja właśnie kończę za 2 dni robotę i będę w miarę wolny - oby twoje prognozy się sprawdziły, bo mi te cholerne narty zardzewieją na amen :D
Otoz to! :>
Ale zauwaz tez, ze ma to spora wartosc informacyjna - patrz topic o wyborze samochodu, choc tam tez ludzie wymieniaja czym jezdzili. :)
Mysle, ze poki nie bedzie topicu typu: kto ma najfajniejszy pin do karty bankomatowej, to nie powinno byc zle :)
Kolekcjoner
03-01-2007, 01:15
Otoz to! :>
Ale zauwaz tez, ze ma to spora wartosc informacyjna - patrz topic o wyborze samochodu, choc tam tez ludzie wymieniaja czym jezdzili. :)
Mysle, ze poki nie bedzie topicu typu: kto ma najfajniejszy pin do karty bankomatowej, to nie powinno byc zle :)
Ale to i tak nic przy tym jakby ktoś założył topic o najdłuższym .... :mrgreen:!
Ale to i tak nic przy tym jakby ktoś założył topic o najdłuższym .... :mrgreen:!
U nas na forum Nikoniarzy jest dwóch kolegów, którzy jeśli chodzi o ptaki, to są trudni do pobicia - mają 600mm f/4!!!
Kolekcjoner
03-01-2007, 01:48
U nas na forum Nikoniarzy jest dwóch kolegów, którzy jeśli chodzi o ptaki, to są trudni do pobicia - mają 600mm f/4!!!
Tja... :lol: :lol:. No konkurencja rzeczywiście ostra :D.
Hellfire
03-01-2007, 12:17
U nas ktoś ma 800mm z tego co mi się obiło o oczy.
Avadra_K
03-01-2007, 12:46
U nas ktoś ma 800mm z tego co mi się obiło o oczy.
:???: :???: a ja mam słonia w karawce, gumowe wiertło do zakreconych otworów i młotek z celownikiem optycznym.....:mrgreen: Szanowni Państwo zaczynacie sie licytować.... :rolleyes:
K2 najczęściej Zakopane, Gapa
Tydzień przed Świętami wróciłem z Livigno i polecam wyjazdy przed sezonem do Włoch (o ile oczywiście jest śnieg). Dobre warunki, zero ludzi (poza weekendem) i można szusować do woli.
Hellfire
05-01-2007, 18:38
:???: :???: a ja mam słonia w karawce, gumowe wiertło do zakreconych otworów i młotek z celownikiem optycznym.....:mrgreen: Szanowni Państwo zaczynacie sie licytować.... :rolleyes:
Każdy szanujący się onanista powinien czasem sie policytować o długość ruły ;)
A wracając do tematu to macie jakieś refleksje o ośrodku Donovaly - Slowacja ??