Zobacz pełną wersję : Canon 350D-zasilanie
Mam problem z zasilaniem aparatu z 6 aku. w rozmiarze AA (Energizer 2500mA). Po włażeniu całkowicie naładowanych aku. wskaźnik baterii pokazuje min. a aparat pracuje przez chwilę po czym się wyłącza. Dodam że aku. są nowe a po przełożeniu do innych urządzeń działają prawidłowo. Na oryginalnym aku. jest ok. Czy ktoś miał podobny problem?
moze kwestia gripa :roll: :?: oryginalny czy zamiennik :?:
na bateriach aparat dziala znacznie krocej niz na aku ale bez przesady.. kiedys mialem cos podobnego w malpce - na swiezo ladowanych bateriach podzialal chwile i sie wylączal.. inne urzadzenia na tych samych bateriach działały bez problemu.. nie doszedłem do tego co bylo powodem - aparat byl po okresie gwarancji a na dodatek w miedzyczasie zmienilem sprzet :roll:
Posiadam oryginalny grip ale tylko na aku. AA aparat nie działa.
Tomasz1972
29-12-2006, 20:12
Wystarczy że jeden z akumulatorów będzie uszkodzony i takie będą objawy , gdyż akumulatory są połączone szeregowo . W innych urządzeniach ( o innym poborze prądu ) z tymi samymi akumulatorkami może być ok .
Jest to niemożliwe,sprawdzałem na 3 kompletach(18 szt.)
Mam problem z zasilaniem aparatu z 6 aku. w rozmiarze AA (Energizer 2500mA). Po włażeniu całkowicie naładowanych aku. wskaźnik baterii pokazuje min. a aparat pracuje przez chwilę po czym się wyłącza. Dodam że aku. są nowe a po przełożeniu do innych urządzeń działają prawidłowo. Na oryginalnym aku. jest ok. Czy ktoś miał podobny problem?
Używam dokładnie tych samych akumulatorów (Energizer 2500mAh) i nie mam problemu. Co prawda aparat po zrobieniu ok. 50 zdjęć pokazuje już, że baterie są słabe ale robi następne 1500 zdjęć i dopiero się wyłącza.
Może masz zepsutą ładowarkę.
KORD/EPKK
30-12-2006, 04:17
Accu AA ma 1.22V a bateria 1.53V (srednio) wiec nie ma sie co dziwic. Pomimo tego ze razy 6 to daje 7.34V a bateria NB2LH ma 7.4V (w rzeczywistosci ok.7.6) i moze to byc powod. Ja mam oryginalnego gripa i na accu enrgizera (tak samo na duracelach) po naladowaniu wskaznik pokazuje polowe. Aparat pstryknie jakies kilkanascie fotek i pokazuje ze nie ma baterii ale fotki robi dalej jeszcze kilkadziesiat i wylacza sie. Uzywam TYLKO baterii (zamiennie jak mi zestaw akumulatorkow NB-2LH padnie).Coz . Takie zycie.
Pozdrawiam i Dosiego roku!
Widzę że zdania są podzielone.Moim zdaniem napięcie niższe o kilka mV. nie powinno mieć wplywu na pracę aparatu a tym bardziej na tak dużą różnicę poziomu stanu baterii.Może ktoś ma inny pomysł?
Może ktoś ma inny pomysł?
Kup ze 2 szt:
http://www.eltec.alpha.pl/produkt.php?id=305
i olej akumulatorki AA. Szkoda nerwow.
KORD/EPKK
31-12-2006, 22:58
Kup ze 2 szt:
http://www.eltec.alpha.pl/produkt.php?id=305
i olej akumulatorki AA. Szkoda nerwow.
Wlasnie tez tak zrobilem jak nie moglem dojsc do ladu z tymi AA. A w rezerwie szesc baterii w plecaku :mrgreen:
Pozdrawiam