Zobacz pełną wersję : 380EX - współpraca z 30D - nie widzą się ?
pytanko , czy 30D i 380EX współpracują ze sobą w 100%ach ?
mam wrażenie że nie do końca szczególnie na M , Tv i Av , i przy odbiciach od ściany/sufitu. Ciężko podać przykłasd ale część zdjęć mam niedoświetlonych.
w jaki sposób upewnić się, że lampa w pełni pracuje z puszką
Tomasz1972
29-12-2006, 15:36
Lampa na pewno współpracuje . Zdjęcia masz niedoświetlone przy odbiciach itp , gdyż lampka ma małą moc .
mattnick
29-12-2006, 15:36
na av mogą być niedoświetlone...ponieważ tam lamopa nie jest głównym źródłemj światła...ja z lampą robię tylko na m i wszystko piknie> spróbuj podbić lampę tak o 2/3-1 ev w aparacie...i zobacz results
:D ale mimo wszystko czy jest jakis sposób zrobienia prostego testu aby się upewnić , co prawda chcę i tak kupić 430kę co rozumiem rozwiąże problem słabszego odbicia np. od ścian ale kupując 430kę wolałbym ją sprowdzić przy zakupie
przy M wizjer pokazuje niedoświetlenie na poziomie np -2 , lampa wali i zdjęcie wychodzi w miarę OK, czy na M jakos nie powinno być to pokazane w wizjerze hm...... :sad:
mattnick
29-12-2006, 15:47
Ja mam we dupie co pokazuje drabinka...W M zawsze jest niedoświetlone wg niej a zdjęcie jest ok. Olej drabinkę. Ustaw sobie czas taki, zeby fota nie była poruszona i trzaskaj foty...:)
Tomasz1972
29-12-2006, 15:47
przy M wizjer pokazuje niedoświetlenie na poziomie np -2 , lampa wali i zdjęcie wychodzi w miarę OK, czy na M jakos nie powinno być to pokazane w wizjerze hm...... :sad:
Pokazuje na minus dla światla zastanego . Lampa jest wtedy jedynym żródlem światła i naświetla prawidłowo .
Tak ma być. Przeczytaj ten wątek to Ci się rozjaśni w temacie:
http://canon-board.info/showthread.php?t=3785