PDA

Zobacz pełną wersję : Pytanie o CF Fuji Pro...

Roqfort
27-12-2006, 14:37
Znalazłem toto na ebay
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ih=014&sspagename=STRK%3AMEWA%3AIT&viewitem=&item=330064544200&rd=1&rd=1

Zastanawia mnie stosunkowo niska cena za produkt tak dobrej marki. Szczerze mówiąc nie wiem skąd te fascynacje kartami firm typu Kingston czy Sandisk których nazwy kojarzą mi się raczej z jakimś badziewiem typu "Panasonix" albo "Sonix" w sprzęcie grającym...
Szukałem testów tych kart Fuji oczywiście w Googlach, ale niestety nic nie znalazłem.
Ktoś może ich używał, albo zna opinie na ich temat? Będę wdzięczny. Tradycyjnie pozdrawiam.:-D

Mac
27-12-2006, 21:23
No nie przesadzaj z badziewnością SanDisk'a, to oni opatentowali CF i mają bardzo dobrej jakości karty. Swego czasu Nikon dorzucał do swoich aparatów karty SanDisk'a.
Poza nimi do czołówki należy Lexar i Pertec. Kingston to znany producent pamięci więc jego obecność na rynku CF'ek i innych kart nie powinna dziwić. Za dobre pieniądze możesz kupić katy Toshiby, Fuji czy Emtec'a ale co jest w środku tego nie wiem.

Tomasz Golinski
27-12-2006, 23:49
To Fuji to pewnie sandisk z inną naklejką ;)

Mac
28-12-2006, 01:11
To Fuji to pewnie sandisk z inną naklejką ;)

Być może, tak jest, nie dziwiłoby to mnie, przecież dla takich firm jak Fuji, Canon czy Nikon karty to drobiazg, który zupełnia ich ofertę i nie warto zawracać sobie głowy ich produkcją.

Roqfort
28-12-2006, 14:13
No i te odpowiedzi mnie satysfakcjonują... Dzięki!