PDA

Zobacz pełną wersję : Canon A 60, kurz na wyświetłaczu LCD



szymen23
03-03-2004, 11:48
Jak w temcie, pojawił się kurz na LCD, czk toś juz może rozkecła A60, w celu przetarcia pod obudową ten aparat, czy to trudna czynnośc, czy lepiej dać sobie z tym spokój. Czy innym tez ten problem się pojawił??
Pozdrawiam.
szymen23@poczta.onet.pl

Ivory
26-03-2004, 16:57
Mam niestety tetn sam problem tylko że z Canonem a70...

Vitez
27-03-2004, 05:17
czy to trudna czynnośc
Zalezy... ja nie elektronik choc informatyk a nie odwazylbym sie. Komputer da sie modulowo naprawic (choc tez drogo) aparat jak juz zepsujesz to raczej caly.


czy lepiej dać sobie z tym spokój
Jesli juz po gwarancji to baw sie do woli. Jesli jeszcze na gwarancji to oddaj do serwisu.
Jesli sprowadzany (USA/Niemcy) to skontaktuj sie ze sprowadzajacym. Jesli ktos ci przywiozl to pozostaje jedynie wysylka na wlasny koszt do zagranicznego serwisu.

alien
27-03-2004, 16:27
ja bym na forum sie nie przyznawał ze az tak zaniedbałem swojego cyfraka że az porósł kurzem :lol: shame on you :lol:

Vitez
28-03-2004, 00:23
Mojemu rosnie futro...

(tak... mam koty w domu 8) )

szfak
14-04-2004, 15:51
...czk toś juz może rozkecła A60, w celu przetarcia pod obudową ten aparat, czy to trudna czynnośc, czy lepiej dać sobie z tym spokój...

ja otwierale m ostatnio a60 :) przeczyscilem lcd i wyglada jak nowy :) ... jak to zrobilem... srubkowkretem odkrecilem wszystkie (tak mi sie zdaje) srubki ale niestety nie udalo mi sie tylnej scianki sciagnac.. moglem ja tylko uchylic jednak na tyle ze paleczka z wacikiem weszla i moglem sobie spokojnie operowac.. w sumie nie jest to trudne.. pacjent przezyl, co najwazniejsze :)

MARC
14-04-2004, 23:30
No to moze w takich eksperymentach to sie komus przyda:

http://reality.pl/Canon_Power_Shot_A60_A70_service.pdf

kajman
10-07-2004, 13:00
sprawa nieszczelnych obudow aparatow canon a60 i 70 nie jest nowa. mam ten sam problem, ale mi to jakos nie przeszkadza. predzej kupie nowy sprzet niz zaczne bawic sie doktora ... :)

Przemek Białek
10-07-2004, 17:36
nie ma sie zbytnio co przejmowac w 300d mam ten sam problem i jakos z nim potrafie zyc, tylko czasami mam zwidy ze znowu mam brudny monitor!