Zobacz pełną wersję : Canon A 60, kurz na wyświetłaczu LCD
szymen23
03-03-2004, 12:48
Jak w temcie, pojawił się kurz na LCD, czk toś juz może rozkecła A60, w celu przetarcia pod obudową ten aparat, czy to trudna czynnośc, czy lepiej dać sobie z tym spokój. Czy innym tez ten problem się pojawił??
Pozdrawiam.
szymen23@poczta.onet.pl
Mam niestety tetn sam problem tylko że z Canonem a70...
czy to trudna czynnośc
Zalezy... ja nie elektronik choc informatyk a nie odwazylbym sie. Komputer da sie modulowo naprawic (choc tez drogo) aparat jak juz zepsujesz to raczej caly.
czy lepiej dać sobie z tym spokój
Jesli juz po gwarancji to baw sie do woli. Jesli jeszcze na gwarancji to oddaj do serwisu.
Jesli sprowadzany (USA/Niemcy) to skontaktuj sie ze sprowadzajacym. Jesli ktos ci przywiozl to pozostaje jedynie wysylka na wlasny koszt do zagranicznego serwisu.
ja bym na forum sie nie przyznawał ze az tak zaniedbałem swojego cyfraka że az porósł kurzem :lol: shame on you :lol:
Mojemu rosnie futro...
(tak... mam koty w domu 8) )
...czk toś juz może rozkecła A60, w celu przetarcia pod obudową ten aparat, czy to trudna czynnośc, czy lepiej dać sobie z tym spokój...
ja otwierale m ostatnio a60 :) przeczyscilem lcd i wyglada jak nowy :) ... jak to zrobilem... srubkowkretem odkrecilem wszystkie (tak mi sie zdaje) srubki ale niestety nie udalo mi sie tylnej scianki sciagnac.. moglem ja tylko uchylic jednak na tyle ze paleczka z wacikiem weszla i moglem sobie spokojnie operowac.. w sumie nie jest to trudne.. pacjent przezyl, co najwazniejsze :)
No to moze w takich eksperymentach to sie komus przyda:
http://reality.pl/Canon_Power_Shot_A60_A70_service.pdf
sprawa nieszczelnych obudow aparatow canon a60 i 70 nie jest nowa. mam ten sam problem, ale mi to jakos nie przeszkadza. predzej kupie nowy sprzet niz zaczne bawic sie doktora ... :)
Przemek Białek
10-07-2004, 18:36
nie ma sie zbytnio co przejmowac w 300d mam ten sam problem i jakos z nim potrafie zyc, tylko czasami mam zwidy ze znowu mam brudny monitor!