PDA

Zobacz pełną wersję : speedlite 430 EX - jak robić zdjęcia w pionie z lampą w sufit

mihal
22-12-2006, 22:32
430ka ma ruchoma głowice poziomo o 180 stopni... ale przy kadrze pionowym li ustawieniu lampa w sufit , strzał lampy jest mniejszy bo inaczej "pionowo" rozprasza się światło (troche zakręciłem, ale zakładam że stali bywalcy zrozumieją) - chcę kupić 430kę, ale boje się, że bedzie kiepsko ze swiatłem odbitym od sufitu przy pionowych kadrach - jakie mamy rozwiązanie - uchwyt profilowany (ale gdzie kupić jakis link ???) , pomocy
Pozdrawiam Bożonarodzeniowo

TomS
22-12-2006, 22:38
Nie martw nie ma problemu z odbijaniem w pionie. Nie masz się o co martwić

Kubaman
22-12-2006, 22:41
zależy bardzo od tego jak wysoko jest sufit, czy jest płaski i jaki ma kolor. MOim zdaniem nie będziesz miał zadnycvh problemów w standartowych zastosowaniach.

pazurek
22-12-2006, 22:46
Sa takie fajne mocowania do lamp blyskowych dzieki ktorym mozna robic zdjecia w pionie i miec lampe nad aparatem. Mial cos takiego fotograf slubny z pierwszych filmikow reklamujacych apple aperture.

mihal
22-12-2006, 22:56
gdzie w Warszawie mozna to kupić ???

pazurek
22-12-2006, 23:04
Oj no, ja nie pomoge bo nie wiem nawet jak sie to nazywalo... zreszta takie gadzety to w PL sa ciezko dostepne, poszukaj moze na bhphotovideo w akcesoriach.

Zawsze mozesz jeszcze kupic sobie kabel off-shoe i zamocowac sobie lampe na czapce. :twisted: