PDA

Zobacz pełną wersję : Drukowanie w mega wymiarach... cos na pusta sciane...

chyrek
21-12-2006, 16:50
Cudo zwie się RASTERBATOR i tworzy ogromny, rastrowy obraz stworzony z małych czarno-białych lub kolorowych kropek. Maksymalny wymiar wydruku do cirka 20m x 20m ! Programik zamienia zdjecie b&w lub kolorowe na kropki o roznej wielkosci (maksymalny rozmiar kropki do ustawienia) i tworzy projekt wielkiego wydruku podzielony na kartki a4, a3 lub na arkusze o dowolnie zdefiniowanych rozmiarach. Jak ktos ma pusta sciane w pokoju a chce ja jakos zapelnic pomysl jak znalazl :)

Więcej na http://homokaasu.org/rasterbator/

pzdr,

mario1275
22-12-2006, 00:03
zrobić na ploterze tnącym szablony i wymaować sobie naścianie w pokoju:)

chyrek
22-12-2006, 08:59
zrobić na ploterze tnącym szablony i wymaować sobie naścianie w pokoju:)

w tym przypadku to raczej niemozliwe, bo obraz powstaje z roznego rodzaju kropek... na upartego daloby sie rade to wyciac, ale wez to potem przykladaj do sciany, maluj, potem zrywaj... eee... wole wydrukowac i zwyczajnie przykleic :)

mario1275
22-12-2006, 15:33
ale właśnie ploter tnący by sobie poradził - poza tym nie musi to być wtedy A4 a np A0 no i efekt wtedy bardziej trwały (kiedyś na studiach robiłem pracę rapitografem 100x70 coś właśnie w podobnym stylu tylko że ja rysowałem jeden duży rysunek składający siez kilkuset miniatur tegoż właśnie a każda miniatura była z kropek różnej wielkości) benedyktyńska robota ale wtedy człowiek miał czasu:)