Zobacz pełną wersję : [Battle] na choinki
Właśnie ubraliśmy z żoną choinkę, proponuję zatem battle na choinki i wszystko co z nimi związane (wchodzą w grę zatem całe drzewka - czy to z domu czy z centrum handlowege, detale jak bombki, ozdoby i prezenty, iluminacje choinkowe etc.)! Czas do 27 grudnia do południa. Kto wchodzi?
Wchodze
Może być śmiesznie, pod te święta
Ja mam duuuużą i ciężką. Nie wiem czy ją sam podniosę, a o atakowaniu takim drapakiem już nie wspomnę ;)
Zastanawiam sie.
totalnie nie moja działka.
Hmmm, najwyżej dam walkowera albo totalnie się zbłażnie.
Wchodzę !!!!
ja się z chęcią pobawię !! :)
good. :D
najpiękniejsze... że mam dużą szansę upolować dobrą fotę.
ale cii. :D
mattnick
20-12-2006, 19:53
Jestem !!!! :)
A ja jutro powiem czy jestem czy nie. (jak kupie drzewo)
Avadra_K
21-12-2006, 12:51
Się w takim razie i ja zapisuję
Mocna obsada. Strach sie bać :p
Moja juz gotowa :)
mario1275
21-12-2006, 14:58
jaki termin? - choinki na sztorc panowie i panie;)
To ja też się zgłaszam :) Zobaczymy czy moja koncepcja wypali
Czy ankieta pozwala na wiecej niż 10ciu uczestników? :)
ukasbadu
21-12-2006, 16:30
Piszę się.
To mnie też proszę dopisać :)
EDIT. Komu ewentualnie można słać fotki (termin jak wyżej do 27 grudzień - południe) ?? I jaki formacik max ??
ja też sie piszę zwłaszcza,że rano jadę z żonką rodzić:D i myślę że znajde ciut na choinkę:)
ja też sie piszę zwłaszcza,że rano jadę z żonką rodzić:D i myślę że znajde ciut na choinkę:)
Powodzenia ( nie z choinka oczywiscie)
A co do tematu no to OK wchodzę najwyżej kwasik będzie.
Czy ankieta pozwala na wiecej niż 10ciu uczestników? :)
Mozna rozpisac na dwa watki (w dzieciakach chyba tak jest) tylko nie kojarze jak tam ustalenie zwyciezy ma wygladac...
tylko nie kojarze jak tam ustalenie zwyciezy ma wygladac...
Bo narazie nikt jeszcze do konca nie wie
Też się piszę
Można zrobić 3 grupy po 10 fotek a później z każdej grupy trzech pierwszych przechodzi do następnego głosowania
Lub 4 grupy i po dwóch przechodzi do następnego głosowania
Fajnie, trochę ludzi się zebrało! Termin nadsyłania już ustalony - do 12.00 27 grudnia, ale poprosimy teraz jakiegoś moderatora o zabranie głosu i wsparcie techniczno-organizacyjne - w jakim rozmiarze/wielkości fotki, do kogo je przesyłać - czy może wstawiać je na ImageShacka?
No tak jak w regulaminie battle jest
http://canon-board.info/showthread.php?t=12476
tutaj regulamin jakby co...
Moje już poszło :)
http://canon-board.info/showthread.php?t=12476
tutaj regulamin jakby co...
Moje już poszło :)
Dzięki, nie zauważyłem tego ogłoszenia, a to moja pierwsza "bitwa"...
W info o battle jest napisane, że mogą być ozdoby lub całe choinki. Wg mnie można zrobić świetnego packshota i świetne zdjęcie całej choinki. Czy pomysłodawca battle jakoś to sprecyzuje, czy zostawiamy?;)
Jak widać ktoś już wysłał więc zostawmy :)
Wszystko co wiąże się z choinką jest OK.
Pozdrawiam
Pomysłodawca
Zapomniałem twojego nicku, a net mi kiepsko chodzi i sprawdzać mi się nie chciało. Ok;)
ja także proszę o dopisanie :)
pozdrawiam
Tomasz1972
23-12-2006, 23:18
Jeżeli można to też jestem chętny :)
Na rozgrzewkę:
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://www.fotopolis.pl/tygodnia/22_12_06.jpg)
http://plfoto.com/1101616/zdjecie.html
:twisted:
Nie no, Panowie:p Nie wpuszczajcie mnie w kompleksy:p Ja takich fotek za Chiny nie zrobię.
No i jak tam? ktoś coś porobił? Bo jak narazie to tylu chetnych a wysłanych jakoś niewiele ;)
Swoje wysłałem wczoraj wieczorem:p
snow - spokojnie ;-) obecnie jest 7 zdjec :-)...
i taka uwaga techniczna ;-)
proponuje jednak dawac terminy zakonczenia battla w okolicach godziny 19:00 tak zeby moderatorzy zdazyli z pracy wrocic ;-) i nie musieli brac urlopu kolo 12:00 na wystawianie battli ;-)
Jac, termin nadsyłania zdjec nie musi byc równy godzinie wystawienia - ale rzezczywiście fajnie jak się battle pojawia zaraz po końcu terminu nadsyłania zdjęć :)
Są chyba i tacy moderatorzy którzy siedzą w pracy o tej porze i sie nudzą czytajac poraz 100'ny posta o kupnie obiektywu ;) Są też tacy którzy jeszcze smacznie sobie śpią bo noc;)
Dobrze ja też spróbuję szczęścia w tym battlu.
proponuje jednak dawac terminy zakonczenia battla w okolicach godziny 19:00 tak zeby moderatorzy zdazyli z pracy wrocic ;-) i nie musieli brac urlopu kolo 12:00 na wystawianie battli ;-)
Biorac pod uwage ze mamy moderatorow albo z praca zmianowa, albo w innych strefach czasowych. Jak i rowniez ze niektorzy moderatorzy maja bezproblemowy dostep do internetu w pracy to ta prosba moglaby sie wydawac nieco... samolubna? ;)
Jako ze jednak ja np nie mam dostepu do gmaila w pracy (zablokowane wszelkie 'web based email' na proxy) dlatego moge sie podpisac pod ta prosba 8)
Biorac pod uwage ze mamy moderatorow albo z praca zmianowa, albo w innych strefach czasowych. Jak i rowniez ze niektorzy moderatorzy maja bezproblemowy dostep do internetu w pracy to ta prosba moglaby sie wydawac nieco... samolubna? ;)
Jako ze jednak ja np nie mam dostepu do gmaila w pracy (zablokowane wszelkie 'web based email' na proxy) dlatego moge sie podpisac pod ta prosba 8)
nagle sie okazuje ze wszyscy moderatorzy moga wystawiac battle - wystarczy nawet spojrzec kto ile wystwail ;-) i bedzie jasne ilu jest chetnych :mrgreen:
nagle sie okazuje ze wszyscy moderatorzy moga wystawiac battle - wystarczy nawet spojrzec kto ile wystwail ;-) i bedzie jasne ilu jest chetnych :mrgreen:
Bo to jest "kto pierwszy ten lepszy" , choc najczesciej "a niech Jac wystawi" ;)
Bo to jest "kto pierwszy ten lepszy" , choc najczesciej "a niech Jac wystawi" ;)
No to niech wystawia bo zdaje się że termin nadsyłania już upłynął ;)
To jak się jakiś moderator pojawi, to proszę, razem ze snowem, o wrzucenie fotek;)
dobrze, ze jeszcze nie wystawione to i ja zdążyłem wysłać :D
To jak się jakiś moderator pojawi, to proszę, razem ze snowem, o wrzucenie fotek;)
pozwólcie wrócić im z pracy ;)
Pozwolimy, pozwolimy;) nawet pozwolimy im w korkach postać;)
He, he Jac jest na forum ale chyba postanowił zerwać z wizerunkiem głównego wystawiacza battli. :mrgreen:
:mrgreen: - nie, spokojnie bylem juz w domu i nawet na kalibracji ale teraz znow w pracy siedze - zaraz wystawie jak mi nikt przez ramie nie bedzie spogladal ;-)
spoko maroko, coco jumbo i do przodu ;-)
edit: juz niech nikt nie wysyla - jest 10 wiecej nie bedzie ;-)
EDIT2: link do ankiety
http://canon-board.info/showthread.php?t=18075
matka_Wariatka
27-12-2006, 19:39
moj glos dla 8 :)
3 swietna szkoda tylko, ze leci troche.
dziwne temat byl choinka a wiekszosc zrobila bombka ;-)
dla mnie swieta to rodzina a rodzina to zdjecie nr 10 moze bym inaczej to troche pokazal ale generalnnie ten klimat mi najbardziej odpowiada
zaglosowalem na 3 :)
podoba mi sie swiatlo i perspektywa
odchyl od pionu mi nie przeszkadza
10 u mnie na 2 miejscu
Niestety moją choinkę wycieli a serio to nie zdążyłem zrobić zdjęxia i obrobić, wyciągnęła mnie praca...może za rok mi się uda.
Wbrew pozorom choina to ciężki temat na ciekawe foto, ale kilka całkiem ładnych. Musze pomysleć
mi się 3 najbardziej podoba :)
Diabel03
27-12-2006, 19:54
Podobały mi się 3 i 6 ale zagłosowałem na 3 :)
Nono:D Całkiem wysoki poziom bitwy nam się zrobił:D
10tka mi się najbardziej spodobała.
Hmm trochę zaskakujący ten battle'el, dla mnie najlepsze to 5 i 10. Troszkę inaczej widziałbym 10 ale to dobra fota, głos oddałem na 5 bo lubię b&w i taki klimat.
3 jest mocno przeciętna i przepały, przepały...
Battle dziwny, bo temat niesprecyzowany. Ogólnie brzmiał "Choinki", ale było napisane, że mogą być ozdóbki i inne pierdółki;) Dla mnie jednak najlepsza(może nie technicznie, ale pomysłowo) jest 3.
mi najbardziej podoba się 10.
Mój temat się nie sfotografował - ale może jeszce się uda.
to wtedy wrzucę tu. :)
Jeśli to możliwe to zrobię podobnie jak adamek.
Jednak 7-demka. I klimat Świąt czuć i ta bombka taka trójwymiarowo oświetlona. Fajne. 3jka mi nie podchodzi bo... No cóż choinka w pokoju - fakt, że sfocona z ciekawej perspektywy ale nie przykuwa jakoś. 10 fajna ale (cóż, podpadne pewnie "prawdziwym fotografom") szumy jakoś zabijają klimat akurat w tej focie. 2-jka mi się jeszcze podoba za abstrakcyjność (o ile tak to się odmienia). Ogolnie fajny battle
mac: ależ możesz. To będzie taki bajerek "poza konkurencją". ;]
Nono.. tak jak "battle na dzieciaki" wypadło duuuużo poniżej moich oczekiwań, tak tutaj... fiu fiu.. ciężko się zdecydować, ale z zupełnie przeciwnych powodów :roll: Z góry brawo dla wszystkich uczestników :)
Edit: nie, no naprawdę nie mogę. 10 odpada bo nie na temat, 4 mimo wszystko trochę odstaje od reszty, ale z pozostałych nie potrafię wybrać :-D Cytując jednego z naszych byłych forumowiczów, "ja pas" ;-)
10'tka zagrała mi na uczuciach i na nią zagłosowałem... :-)
Ja również mam temat którego nie zrobiłem, ale postaram się w najbliższych dniach. Na battle zrobiłem takiego... gniota i nie chciałem dawać pod ocenę.
źródło (http://www.abatronic.pl/galeria/pictures/bombka.jpg)
Ja odnosze wrażenie że 8 była naszopowana ostro :) Może to złudzenie, ale jakoś dziwnie wygląda. W każdym razie gratuluje współzawodnikom ciekawych zdjęć ;)
troszkę się tez pogubiłem, temat bombka czy choinka :p
za Jac
choinka to ciepła rodzinna atmosfera czyli 10
mario1275
27-12-2006, 22:35
3 i 10 najlepsze ze wskazaniem na 10 za ciepła rodzinną atmosferę choć 3 też naprawdę dobratroszkę tajemnicza - choinka tuż po dostarczeniu prezentów przez mikołaja:)
GRATKI
Cóż, poziom dość wysoki.
Mój głos poszedł na 3, ale dlugo wahałem się czy nie zagłosować na 10. Bez dwóch zdań - obie foty rewelacyjne.
w moim przypadku tak samo ja Wats0n - obie foty bardzo dobrze i glos na 3 :)
Ja również mam temat którego nie zrobiłem, ale postaram się w najbliższych dniach. Na battle zrobiłem takiego... gniota i nie chciałem dawać pod ocenę.
źródło (http://www.abatronic.pl/galeria/pictures/bombka.jpg)
A szkoda! Praca ciekawa. Pewnie więcej niż sporo w niej PS-a ale efekt końcowy tego PS-a całkowicie usprawiedliwia. Myślę, że miałbyś szansę powalczyć.
Trójka fajna, tylko dlaczego taka krzywa?! Taki zamysł artysty czy błąd?
doskonały pomysł autora 10, ale coś mi tu brakło..... ostatecznie głos poszedł na "ciepły klimacik" w trójce :)
And the winner is...? Moja była ta jedna pozbawiona koloru i zajęła 4 miejsce.
Moja to nr 7 :) Dzięki wszystkim za bitwe :)
nr.3 to moje drzewko ... i się cieszę niesamowicie bo to moja pierwsza bitewka :) 10ka bardzo fajna
Tomasz1972
04-01-2007, 09:18
Gratulacje dla zwycięzcy :) Dziekuję wszystkim za bitwę . Moja fotka to nr 2 :)
byłem daleko
moja 9
to ja jestem lepszy ;P moja 10 :D
i tej 1 głos to wcale nie mój :D
nie 9 w kolejnośći tylko nr 9 ( choć tys daleko panocku )
nie 9 w kolejnośći tylko nr 9 ( choć tys daleko panocku )
Moje jeszcze dalej... fotka nr 8 moja (niby mocno szopowana ale to nie prawda, tylko filtr soft...)
Moja fotka to numer 6. Jak zwykle daleko w tyle, ale dzięki za bitwę;)
Moja fotka to nr 4
To moja 1 fotka umieszczona gdziekolwiek
Fajne doświadczenie robienie zdjęcia na określony temat :D
mój typ to oczywiście 10
Moje zdjęcie to 10, także wychodzi na to, że wygrałem :-) Dziękuję wszystkim za miłą zabawę!
ukłony dla zwycięzcy !!! BRAWO Smaczny :)
Przyłaczam się do gratulacji pommimo, że zwycięska fotka nie była moim faworytem ;)
Dziękuję za gratulacje! :-)
gratuluję b.dobrej roboty :)