PDA

Zobacz pełną wersję : G5 i 550EX, nie działa FEB

jacam
11-01-2005, 00:04
Witam na grupie

Mam pytanie odnoście FEB w 550EX, czy komuś działa to z G5.
W analogowym EOS-ie mi działa, a w G5 nie.
Nie jest mi to, aż tak potrzebne, ale irytuje fakt, że nie wiem czy jest to przypadłość wszystkich G5

Vitez
11-01-2005, 20:16
Nie jest mi to, aż tak potrzebne, ale irytuje fakt, że nie wiem czy jest to przypadłość wszystkich G5

Tak, jest to przypadlosc calej serii G. Lampy EX wspolpracuja z nimi ale nie w trybie zdjec seryjnych i bracketingach i nie w trybie M.

MichałJ
12-01-2005, 12:42
Ostatnio sprawdzałem 550EX właśnie z G5 i nie działa jeszcze na lampie wspomaganie AF (czyli ni ezapala się czerwona lampka w lampie) mimo, że wszedzie jest podane, że cała seria lamp EX działa idelanie z G5 :twisted:
A takie wspomaganie dużo silniejsze by sie przydało.

Vitez
12-01-2005, 23:57
Ostatnio sprawdzałem 550EX właśnie z G5 i nie działa jeszcze na lampie wspomaganie AF (czyli ni ezapala się czerwona lampka w lampie) mimo, że wszedzie jest podane, że cała seria lamp EX działa idelanie z G5 .

A no tak, o tym zapomnialem.
Dziala idealnie = pomiar swiatla dobrze dziala i dobrze naswietla nie liczac trybu M 8) . Pozostale funkcje niestety nie dzialaja.
Mnie najbardziej wkurzal brak mozliwoci zdjec seryjnych z lampa jak mialem G3 :? no i podswietlanie AF... jak zobaczylem jak to poprawia z 10D to sie zakochalem ;)