Zobacz pełną wersję : G5 i 550EX, nie działa FEB
Witam na grupie
Mam pytanie odnoście FEB w 550EX, czy komuś działa to z G5.
W analogowym EOS-ie mi działa, a w G5 nie.
Nie jest mi to, aż tak potrzebne, ale irytuje fakt, że nie wiem czy jest to przypadłość wszystkich G5
Nie jest mi to, aż tak potrzebne, ale irytuje fakt, że nie wiem czy jest to przypadłość wszystkich G5
Tak, jest to przypadlosc calej serii G. Lampy EX wspolpracuja z nimi ale nie w trybie zdjec seryjnych i bracketingach i nie w trybie M.
Ostatnio sprawdzałem 550EX właśnie z G5 i nie działa jeszcze na lampie wspomaganie AF (czyli ni ezapala się czerwona lampka w lampie) mimo, że wszedzie jest podane, że cała seria lamp EX działa idelanie z G5 :twisted:
A takie wspomaganie dużo silniejsze by sie przydało.
Ostatnio sprawdzałem 550EX właśnie z G5 i nie działa jeszcze na lampie wspomaganie AF (czyli ni ezapala się czerwona lampka w lampie) mimo, że wszedzie jest podane, że cała seria lamp EX działa idelanie z G5 .
A no tak, o tym zapomnialem.
Dziala idealnie = pomiar swiatla dobrze dziala i dobrze naswietla nie liczac trybu M 8) . Pozostale funkcje niestety nie dzialaja.
Mnie najbardziej wkurzal brak mozliwoci zdjec seryjnych z lampa jak mialem G3 :? no i podswietlanie AF... jak zobaczylem jak to poprawia z 10D to sie zakochalem ;)