Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Witam wszystkich.

netghost
10-01-2005, 17:46
Chciałbym się przywitać, właśnie dołączyłem z Canonem Pro1... Pewnie zbiorę baty, ale mi ten sprzet pasuje...;)

Pozdrawiam
Net

Vitez
10-01-2005, 23:12
E tam baty...

Podsumowanie niegdysiejszych dyskusji o Pro1:

- nie by wart swojej ceny... obecnie moze i jest wart ale lepiej G5/G6 albo 300D z kitem ;)
- to ze cena zmalala wcale nie zmienia faktu ze obok Sony 828 to najgorzej oceniany z wszystkich 8 megapikselowcow.

A tak poza tym... zastanawiam sie czy Pro1 to seria G ;)

netghost
10-01-2005, 23:22
Hmmm... no ja mialem okazje bawic sie minolta a2, g6, g5, nikonem 8700, soniaczem 828 i wydaje mi się, że nie powinien wypadać aż tak słabo... Kupowałem go z myślą o a) wszechstronności b) ergonomii i po obejrzeniu kilkudziesięciu zdjęć z różnych aparatow o podobnej klasie cenowej i zaawansowania, stwierdzam, że w większości przypadków różnice są tak znikome, iż szkoda nawet na ich temat polemizować. Na pewno dla superzawodowca będą to różnice widoczne, natomiast dla mnie, jako ciut bardziej zaawansowanego amator, są wystarczające. Szumy też nie są aż tak straszne.

Pozdrawiam

PS: Faktycznie, czy to jest seria G? :D Poza tym, Z serii G, wolę punkt...:P

Vitez
11-01-2005, 20:03
Z ta seria G to tak pokretnie chodzilo mi o to ze przywitania to w Hydeparku piszemy raczej 8) .
A co do Pro1... zobaczymy co np za pol roku o nim powiesz - dobrze jesli na razie ci wystarcza.

netghost
11-01-2005, 21:03
Rzeczywiście, pokrętnie...:D Nie zrozumialem. Przepraszam zatem, że zrobiłem bałaganik.

Faktycznie, będzie można coś powiedzieć po dłuższym czasie... Zobaczymy.

Pozdrawiam

wieluniak
02-02-2005, 01:49
Tak się składa że nad zakupem aparatu zastanawiałem się ok.pół roku.Miał to być kompakt lepszy w granicach 2-2,5 tys.Pro 1 z racji na cenę wtedy nawet nie wchodził w rachubę. Wtedy Fuji S 7000 Minolta A1 cały czas czytając różne fora Foto-tematyczne i faktycznie pro 1 za cenę dostawało od wszystkich popalić (chodź wątpię aby każdy wypowiadający sie trzymał go w ręce)jednak jak cena spadła do 2,5 tys(Alegro) zauważyłem cieplejsze opinie o nim ba niektórzy canonowcy swoje G3,G5 wymienili na ten model i tym śladem sam się zainteresowałem tym aparatem porównałem zdjęcia http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM czarę przelał gość na jednym z forum który stwierdził (też myślałem nad 300)jeżeli chće się pobawić w fotografię ,troszkę poeksperymentować itp to ten aparat się nadaje bo jeśli chcę kupić 300tkę to trzeba bym kupił jakiś lepszy obiektyw a najlepiej 2 szerokokątny i długoogniskowy ale na to niestety nie stać już mnie bo cena obiektywów przewyższyła by cenę aparatu i to dość ładnie dlatego kupiłem pro 1 i jak wyżej podpisany jestem naprawdę zadowolony . jeszcze mała cegiełka brat mój kupił w XII ub.r. G6 i w tamtym tygodniu razem fociliśmy imprezę rodzinną i powiem z ręką na sercu różnicy w zdjęciach praktycznie żadnej nie widać może G^ ma mniej nasycone kolorem i sa takie niedobarwione(tak mi się wydaje) ale niektóre ujęcia wyglądają jakby pochodziły z jednego aparatu i to by był taki mały kamyczek do tego ogródka mam nadzieje że za ten pierwszy raz nie zrównacie mnie z ziemią bym mógł coś nieco jeszcze na tym forum napisać pozdrawiam miło wszystkich forumowiczów

Vitez
02-02-2005, 17:55
Zaciskam zeby i nie skomentuje :evil: