Zobacz pełną wersję : Nagody CB
Witam
Zbliza sie koniec roku czas podsumowan i rozliczen, moze by tak w ramach rozliczen przeprowadzic plebiscyt CB, i rozdac cos w rodzaju "zlotych malin" i "oskarow" jednoczesnie, nagrody rzecz jasna bylyby wirtualne, tak samo jak wirtualna jest nasza spolecznosc, ankiet zadnych nie przewiduje sie :mrgreen: co najwyzej szlachetna kapitula (ktorej sklad jak narazie jest otwarty) moze sie spotkac danego dnia i o danej godzinie na #canon na IRC-u, i tam przedyskutowac pretendentow do nagrod ich zaslugi i wybrac sposrod nominowanych niekwestionowanego zwyciezce. Proponuije na poczatek kilka kategorii (takich zarowno bardzo forumowych jak i o zasiegu szerszym, rzeklbym w skali technicznej) :
1. Najglosniejsze trzasniecie drzwiami (moze byc wielokrotne)
2. Najplodniejszy troll
3. Najbardziej rzeczowy user
4. Najwiekszy kwas photokiny 2006
itd, jesli jestescie za zabierzcie glos, zgloscie swoje kategorie, zwyciezcy zasluza na szlachetna wzmianke i ktos za pare lat bedzie mogl ja sobie przeczytac, oczywistym jest fakt ze taki plebiscyt moze byc swoista kronika CB w pigulce i za pare lat milo bedzie poczytac co tez sie tutaj moglo dziac :mrgreen:
pozdrawiam
krzysiek
Szczerze to miałbym kandydatów na każde z trzech pierwszych kategorii. Obawiam się jedynie, że może się zrobić niezły kwas przez ewentualne nominacje (tu biorę pod uwagę w szczególności kat. 2 ;)) Co do wyróżnienia, jakim bez wątpienia ogłoszenie najbardziej rzeczowym użytkownikiem (pod warunkiem, że w znaczeniu pozytywnym ;)) to jestem za.
J&D
2. Najplodniejszy troll
schabu, mattnick, Vitez
Tomasz1972
Nie byłem to nie wiem :)
DoMiNiQuE
19-12-2006, 15:31
2. Najplodniejszy troll
Mozna zglaszac samego siebie? :mrgreen:
Fan nr 1
19-12-2006, 15:32
gwozdzt, Duty
Co do wyróżnienia, jakim bez wątpienia ogłoszenie najbardziej rzeczowym użytkownikiem (pod warunkiem, że w znaczeniu pozytywnym ;)) to jestem za.
ba, dla tych ktorzy sobie na to zapracowali czapki z glow.
Nie byłem to nie wiem :)
moja propozycja brzmi makieta nowego Olympusa ;)
Snow jesli mozesz dopisz jakas kategorie od siebie, moznaby w ramach honorowania wspomniec o najlepszej galerii CB
aha, co do trollowania i Viteza, prosze nie robic w ten sposob flejma ;) bo i Ty mozesz jeszcze wskoczyc do nominacji ;)
EDIT:
no to ja tez sie wypowiem, moje typy to:
J&A i pn_
2. Najplodniejszy troll
oj no moze mnie pamiec zawodzic ale w tym roku jeszcze chyba odszedl od nas
wiec tez sie liczy pn_
minek, Tomasz1972, gowzdzt (widze ze tutaj bedzie ostro)
makieta nowego Olympusa ;) i grzejaca sie Alpha.
5. Najlepsza galeria
i tu tez mam zgryzote, mimo ze nie lubie landszaftow to chyle czola przed akustykiem
Snow jesli mozesz dopisz jakas kategorie od siebie, moznaby w ramach honorowania wspomniec o najlepszej galerii CB
Może "Najładniejszy użytkownik CB" lub "Najładniejszy avatar"? :mrgreen:
aha, co do trollowania i Viteza, prosze nie robic w ten sposob flejma ;) bo i Ty mozesz jeszcze wskoczyc do nominacji ;)
Bronisz Viteza? :P Co do Viteza to odnosze wrażenie że 1/5 jest rzeczowych ;) Ale to oczywiście moja skromna opinia i można zawsze mnie dopisać na liste ;) Może coś wygram :mrgreen:
Bronisz Viteza? :P Co do Viteza to odnosze wrażenie że 1/5 jest rzeczowych ;) Ale to oczywiście moja skromna opinia i można zawsze mnie dopisać na liste ;) Może coś wygram :mrgreen:
nie no oczywiscie biore Twoj glos pod uwage, boje sie tylko zeby watku nie zamknieto zanim tak naprawde sie zaczal :mrgreen:
EDIT:
Może "Najładniejszy użytkownik CB" lub "Najładniejszy avatar"? :mrgreen:
Avatary sie zmieniaja co chwila trzeba by jakiegos screena zrobic, mi sie bpodoba mucha co rusza skrzydlami taki gif czarno bialy nie pamietam tylko czyj,
nie no oczywiscie biore Twoj glos pod uwage, boje sie tylko zeby watku nie zamknieto zanim tak naprawde sie zaczal
Myślisz że Vitez by nie chciał dostać nagrody ? :)
A własnie - będą jakieś nagrody dla zwyciezców? czy tylko satysfakcja i złożenie publicznej deklaracji poprawy? :)
Literowka roku
tytul tego watku :-D
mysle ze szlachetna wzmianka bedzie wystarczajaca, ile to ludzie nie zrobia zeby zasluzyc na szlachetna wzmianke w nagrodach darwina ;)
EDIT:
tytul tego watku :-D
o cholera zaraz jakiegos moda poprosze o pomoc ;)
Nie oszukuj - właśnie zostałeś nominowany ;)
EDIT:
Ku potomnosci
Nagody CB
hehe, ok moja literowka, tylko mi poszukac konkurencji, mam dosc wygrywania kiedy wszyscy rezygnuja ;) Ci ktorzy mi porezygnowali z battla wiedza o co chodzi :D
aha moich literowek bylo zreszta juz pare ;)
http://canon-board.info/showthread.php?t=10222&highlight=literowka
ale byla tez hazanowa ;)
http://canon-board.info/showthread.php?p=163894&highlight=literowka#post163894
KuchateK
19-12-2006, 16:06
Mozna zglaszac samego siebie? :mrgreen:
Ze mna i tak nie masz szans :mrgreen:
e tam, literowka roku jest czyjas wypowiedz na prf. ktos chcial napisac "dzieki wszystkim". wyszlo mu: "dziwki wszystkim". :mrgreen::lol::lol::lol::lol:
Panowie temat literowek uwazam za zamkniety chyba ze macie jakies "dowody rzeczowe" z forum ;)
dodaje kategorie "use google luke"
i moje nominajce to:
1. 5d Bebopa winietuje na czasie 1/250s z lampa, a juz jego Hasselblad ma synchro na wszystkich czasach dlaczego ? :mrgreen:
2. Szum z niedoswietlonego o 3 EV rawa Mattnicka wyglada jakby byl z iso 1600 podczas kiedy fota byla strzelana na iso 200 ;)
a wiec ku porzadkowi:
J&A, pn_
2. Najplodniejszy troll
pn_, schabu, mattnick, Vitez
Tomasz1972, gwozdzt, Duty, minek
makieta olka, grzejaca sie alpha
5. Literowka roku
thorin, hazan
6. Najlepsza galeria
akustyk
7. "use google luke"
bebop mattnick
Moja propozycja to najlepsze zdjecie z Battle Cage
zdjecie nr 3 towersivy z [battle] towersivy vs bundy vs czeczot
http://canon-board.info/showthread.php?t=11098
pozdrawiam
Ja dorzuciłbym "ankieter roku" :lol: Ale tak serio: koncepcja jest fajna, ale przydałoby się to zrobić w jakiś bardziej zorganizowany sposób, bez komentarzy itp. Chętni? :mrgreen:
muflon a jak Ty widzisz organizacje tego ? do czego chetni ?
muflon a jak Ty widzisz organizacje tego ? do czego chetni ?
Może niech każdy rzuci propozycję kategorii, a później wybierzemy najlepsze.
Ja dorzuciłbym "ankieter roku" :lol:
Eeetam, przecież z góry wiadomo kto by zgarnął nagrodę :)
Ja proponuję - "najzabawniejszy post" ;)
Moja propozycja : "Największy onanista sprzętowy" na forum.:lol:
muflon a jak Ty widzisz organizacje tego ?
No, konkretne, ustalone pytania, określona forma odpowiedzi... po szwajcarsku :)
do czego chetni ?
Do trzymania porządku :mrgreen:
DoMiNiQuE
19-12-2006, 21:46
To ja dla rownowagi proponuje: "Najwybitniejszy Ahtysta" :mrgreen:
To ja dla rownowagi proponuje: "Najwybitniejszy Ahtysta" :mrgreen:
kuhwa, wyghalem :)
mattnick
19-12-2006, 21:50
muszę się bardziej starać bo jestem na razie tylko w 2 kategoriach
proponuję siebie w kategorii:
Najgorsza galeria CB: mattnick a co !!!
Powinieneś czuć się doceniony ;)
proponuję siebie w kategorii:
Najgorsza galeria CB: mattnick a co !!!
przykro mi mattnick, darpla bije Cie na glowe :mrgreen:
lonely_wolf (za artykuł nt HDR)
matka_wariatka
tomasz 1972
Przypomniała mi się jeszcze jedna osoba.... dorzucam Janusz_Body ;)
Największy prowokator polityczno-społeczny ;)
Mój typ to...aaa znalazło by się kilku :mrgreen:
DoMiNiQuE
19-12-2006, 23:27
No to moze jeszcze najbardziej onanistyczna stopka :mrgreen: Moja nominacja - kol. amper ;)
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img346.imageshack.us/img346/4449/picture1xz7.png)
:mrgreen:
No to moze jeszcze najbardziej onanistyczna stopka :mrgreen: Moja nominacja - kol. amper ;)
Ja jeszcze mam gdzieś zapisaną swoją :) Zresztą w sumie... z Bonkiem i tak mało kto miałby szanse :)
DoMiNiQuE
19-12-2006, 23:35
Ja jeszcze mam gdzieś zapisaną swoją :) Zresztą w sumie... z Bonkiem i tak mało kto miałby szanse :)
Mi bardziej o wielkosc chodzilo a nie o ilosc ;)
akustyk, a pamietasz ta? (jakos mi sie zachowala dla potomnych :mrgreen: )
źródło (http://dominique.stage.com.pl/stuff/cb/akustyk-stopka.gif)
Mi bardziej o wielkosc chodzilo a nie o ilosc ;)
akustyk, a pamietasz ta? (jakos mi sie zachowala dla potomnych :mrgreen: )
źródło (http://dominique.stage.com.pl/stuff/cb/akustyk-stopka.gif)
Tak, akustyka ciężko będzie przebić. :lol:
ale tamta nie byla na prawde, wiec sie nie liczy.
zreszta, jakby to wygladalo - akustyk robiacy na imidż wielkiego artysty odznaczony za onanizm. mezalians, kurcze :)
ja juz zmienialem tytul tego watku.... ale pozniej doczytalem ze ten watek rowniez moze byc nominowany :mrgreen: wiec wrocilem i poprawilem na "Nagody" - teraz wchodze a tu znow poprawione... a wiec apeluje niech zostana Nagody :-) i prosze tego wiecej nie zmieniac :mrgreen:
Tak, akustyka ciężko będzie przebić. :lol:
jestes pewien Nemeo ? ;) :mrgreen:
źródło (http://img214.imageshack.us/img214/5584/cichyfo0.jpg)
ja juz zmienialem tytul tego watku.... ale pozniej doczytalem ze ten watek rowniez moze byc nominowany :mrgreen: wiec wrocilem i poprawilem na "Nagody" - teraz wchodze a tu znow poprawione... a wiec apeluje niech zostana Nagody :-) i prosze tego wiecej nie zmieniac :mrgreen:
a ja prosze zeby zostal zmieniony :P kazdy ma prawo do poprawienia literowek :mrgreen:
Kolekcjoner
20-12-2006, 00:38
Mogę zgłosić swoją skromną osobę :lol:, a co mi tam :).
Pomysł tych nagród świetny. Zresztą (jako nagroda oczywiście :mrgreen:)mogłoby to być widoczne np. pod nickiem.
Aha jeśli chodzi o trolli to chyba by trzeba jakieś kategorie wprowadzić bo konkurencja jest bardzo mocna.
taaa.
i ktoś miałby "onanista roku" :D
a to by nam ilość nowo zarejestrowanych dramatycznie spadła. Bo i by sądzili że profil forum to raczej dość średnio aparaty canon. ;]
Kolekcjoner
20-12-2006, 01:18
Jeszcze można dodać kategorię: najbardziej pomocny user.
Kategoria - obalacz
nominowany - Wini
za - obalenie teorii "boskiego bokehu 135/2"
Uzasadnienie: nie ma co uzasadniać - w następnym roku wezmę się za 85/1.2 :mrgreen:
Kategoria - obalacz
nominowany - Wini
za - obalenie teorii "boskiego bokehu 135/2"
Uzasadnienie: nie ma co uzasadniać - w następnym roku wezmę się za 85/1.2 :mrgreen:
To najlepiej tu zmienić nazwę kategorii :) "Pogromca mitów" brzmi lepiej ;)
Kategoria :
"Największy niewypał orgnizacyjny"
czyli co rozpętało największe hurrrraaaa a skończyło się dużym buuuuu
"Gazetka CB"
"Kalendarz CB na 2007"
znalazlem stopke bonka dla zainteresowanych ;)
źródło (http://img337.imageshack.us/img337/746/stopkaky3.gif)
ja proponuję, żebyście wytypowali jeszcze dwie kategorie:
a) najlepsza lekcja w Szkole Foto
b) i najlepszy T&T (oczywiście chodzi głównie o autorów).
a ja chcialbym podziekowac za nominacje dla najwiekszego trolla i zarazem tym postem wzmocnic swoja pozycje;)
ciekawe, czy A&J ponownie się zalogują aby wzmocnić swoją pozycję ;)
Kolekcjoner
20-12-2006, 19:24
ciekawe, czy A&J ponownie się zalogują aby wzmocnić swoją pozycję ;)
Chyba już nie bardzo mają jak :|.
mają mają - konkurują w kategorii "Ilość potajemnie założonych kont na CB" i prawie wygrywają, póki co jednak Przemo(c) trzyma się mocno :)
Najszybszy licznik postów na CB.
Olszewski
Wczoraj miał poniżej setki, a dziś już 116.
Fan nr 1
20-12-2006, 23:19
No to jak się rozpędzamy z tymi kategoriami to może jeszcze jedna ( bardzo ważna ,jak sądzę, dla niektórych)
-największy BF/FF :mrgreen:
najlepszy/najgorszy* mod
(*to jest nioepotrzebne - skreślić :mrgreen: )
mattnick
21-12-2006, 00:24
może najlepszy admin ?? :) (ale wazelina) :)
może najlepszy admin ?? :) (ale wazelina) :)
i bezczelne nabijanie postow :lol:
mattnick
21-12-2006, 00:30
Ty uważaj bo ci miejsce pod nickiem nie pomieści ilości kategorii w których wygrales ;)
"najlepszy zlot CB" :D:D:D
ja najbardziej sie uśmiałem na zlocie w Katowicach :)
Tomasz Golinski
21-12-2006, 01:12
Zlot w Pradze był najbardziej absurdalny i jednocześnie udany!
Zlot w Pradze był najbardziej absurdalny i jednocześnie udany!
no mnie kurde tam nie było :p a Ciebie tomku znowu nie było w Katowicach :D ja i tak jestem za Katowicami :}
zlot w katowicach jak najbardziej, nie mial nic wspolnego z fotografia :) moze tylko tyle ze aparaty byly w ym samym mieszkaniu co zlotowicze :) a czy udany ? oj mysle ze wczesniej takiego zlotu nie bylo i dlugo nie bedzie :mrgreen:
Mimo ze wszyscy w humorze to ja jak najbardziej serio prosze o zdjecie mnie z nominowanych trolli, gdyz zdecydowanie sie z ta nominacja nie zgadzam a wrecz jest mi bardzo przykro ze snow (z racji jakiejs tam dyskusji juz nie pamietam jakiej) az taka uraze do mnie zywi ze tego typu pomyslem "blysnal".
Sam siebie uwazam za najwiekszego pogromce trolli, wyczuwam je z baaardzo daleka (odpowiedni podwatek tylko dla moderatorow jest dobrym na to dowodem), ale skromnie nie bede proponowal takiej kategorii bo sa to ciezko zmierzalne, a jeszcze ciezej zauwazalne dokonania - tego typu walka odbywa sie czesto na poziomie PW/podforum moderatorskie/usuwanie/banowanie/walka z zaczepkami pozaforumowymi.
Choc w sumie wcale mnie nie dziwi, ze uzytkownicy ktorym jakis moderator smial zwrocic uwage, wlasnie w ten sposob odwdzieczaja sie za utrzymywanie porzadku na forum - gratuluje :roll: * . Przemyslcie to sobie powaznie. EOT.
* - ulubiona emotka Viteza
OK. może już czas wybrać najlepsze kategorie ?
Mimo ze wszyscy w humorze to ja jak najbardziej serio prosze o zdjecie mnie z nominowanych trolli, ...
Choc w sumie wcale mnie nie dziwi, ze uzytkownicy ktorym jakis moderator smial zwrocic uwage, wlasnie w ten sposob odwdzieczaja sie za utrzymywanie porzadku na forum - gratuluje :roll: * . Przemyslcie to sobie powaznie. EOT.
* - ulubiona emotka Viteza
Kolego nominacja to nominacja. Możesz ostentacyjnie nie odebrać nagrody.:-D
Czyli kategoria powinna być najwięcej / najmniej.
liquidsound
21-12-2006, 14:07
Sam siebie uwazam za najwiekszego pogromce trolli, wyczuwam je z baaardzo dalekaPrzychodzi mi na mysl taka sentencja, ktora mozna by tu zastosowac z odpowiednim upgrade'em: "chcesz byc swietnym lowca trolli?? Zacznij myslec jak troll":wink: oj Vitez o nagrode czlowiek sie nie ubiega, ja sie dostaje. Spojrzcie na antynoble - robia z gosci idiotow ale niektorzy i tak maja jaja zeby odebrac nagrode:grin:
jako ze temat juz dojrzal proponuje spotkac sie w drugi dzien swiat tj. wtorek 26 grudnia o godzinie 20 na kanale irc, kapitula otwarta dla kazdego kto chce zabrac glos, tam przedyskutujemy i przyznamy nagrody :)
Tomasz1972
26-12-2006, 20:46
Jakoś słabo widzę to przedsięwzięcie .
Na irca jeszcze nikt z chcących zabrać głos się nie zalogował .
No to jak się rozpędzamy z tymi kategoriami to może jeszcze jedna ( bardzo ważna ,jak sądzę, dla niektórych)
-największy BF/FF :mrgreen:
O! wreszcie coś dla mnie! Z tego powodu mam już drugi korpus 30D, piąty egzemplarz 50/1.4 a na Żytniej byłem w tej sprawie juz ok. 10 razy i znam imiona większości pracowników :mrgreen:
P.S Zdaje się że to nie koniec bo ostatnio znowu coś wykryłem :]
ErnestPierwszy
27-12-2006, 12:05
Co wykryłeś???
Co wykryłeś???
Ta twoja puszka chyba miała lekki BF, z tego powodu najprawdopodobniej tak idelanie działała z Tamronem hehe. A tak serio to mam z jednymi obiektywami BF z innymi FF ale to nie wina aparatu i obiektyw pojedzie do kalibracji.
Marcoone
27-12-2006, 22:58
To ja może jeszcze zaproponuję kategorię i oczywiście nominowanego
Kategoria: Zjawisko roku.
Nominowany: Alien za "efekt rurki".
Tomasz Golinski
27-12-2006, 23:56
To ja może jeszcze zaproponuję kategorię i oczywiście nominowanego
Kategoria: Zjawisko roku.
Nominowany: Alien za "efekt rurki".
Świetlistość DIGICa I lepsza:D
Fan nr 1
28-12-2006, 11:48
Chyba najbardziej zażarta walka odbywa się w kategorii " największa stopka" .Jakiś wyścig zbrojeń, czy to u mnie w Explorerze cos sie pofikało? Bo wygląda to tak :shock:
źródło (http://imageshack.us)
Generalnie to wszystkim stopki pourastały , koledzy MAC i Tomek G. zostali podani jedynie dla przykładu
:lol:
DoMiNiQuE
28-12-2006, 11:52
Chyba najbardziej zażarta walka odbywa się w kategorii " największa stopka" .Jakiś wyścig zbrojeń, czy to u mnie w Explorerze cos sie pofikało? Bo wygląda to tak :shock:
Generalnie to wszystkim stopki pourastały , koledzy MAC i Tomek G. zostali podani jedynie dla przykładu
:lol:
Widok -> Rozmiar tekstu -> zmien na Srednia - z pewnoscia masz tam zmienione na Najwieksza
Fan nr 1
28-12-2006, 12:11
DoMiNiQuE - dzięki w tym tkwił problem.
Kolekcjoner
27-02-2007, 04:26
No i sprawa coś przycichła :(.