Zobacz pełną wersję : Pilot wyzwalania migawki RC1. Dziala z 30d?
Witam! Dostalem go z Hong Kongu wraz z aparatem jako prezent. Ale za cholere nie wiem jak wyzwolic te migawke. W tej trzydziestce powinien byc jakis transmiter, albo cos co zareaguje na podczerwien, a nigdzie tego nie widze. Moze po prostu ten pilot nie nadaje sie do tego modelu aparatu? To po co mi przyslali? ;)
Aha! Prosze o ew. pomoc. I z gory dziekuje i dygam... :D
Tomasz1972
18-12-2006, 23:49
Musisz przełączyć aparat w tryb samowyzwalacz/pilot.
a czy ten pilot na pewno jest kompatybilny z 30D?
z 300D to owszem, ale szczerze watpie, zeby Canon dal tania alternatywe od bandycko przecenionego RS-80N3. w koncu po to kogos stac na korpus za >1,2k$ zeby tez kupil sobie kawalek plastikowego pudelka z guziczkiem i drucikiem za kolejnych 50 zielonych :(
jak wyprobuje to Ci odpowiem akustyku :) Dziekuje za sugestie! Na wszelki wypadek kupuje wlasnie dodatkowo podrobe tego RS-80N3 :-)
http://cgi.ebay.co.uk/Remote-Switch-same-as-Canon-RS-80N3-for-5D-30D-20D-CK_W0QQitemZ200058409202QQihZ010QQcategoryZ64345QQ rdZ1QQcmdZViewItem
jak wyprobuje to Ci odpowiem akustyku :) Dziekuje za sugestie! Na wszelki wypadek kupuje wlasnie dodatkowo podrobe tego RS-80N3 :-)
fajnie wyglada. ja mam podrobke z Allegro, podobna do tej: http://allegro.pl/item151374227_wezyk_do_canon_30d_20d_5d_1ds_zam_rs _80n3_.html
i po ktoryms tam klejeniu wtyczki i podginaniu w niej stykow doraznie dziala. zobaczymy jak dlugo.
drugi raz tego g.. za takie pieniadze (wtedy bylo prawie 100zl) bym na pewno nie kupil :(
pilot bezprzewodowy to bylaby dla mnie fantastyczna sprawa :)
pilot bezprzewodowy to bylaby dla mnie fantastyczna sprawa" No tak, tylko zeby mozna bylo wyzwalac migawke stojac za aparatem a nie przed. Czytalem tu na forum, ze wszystkie dzialaja wlasnie od przodu. A moze nie? ;)
ja mam podrobke z Allegro, podobna do tej: http://allegro.pl/item151374227_wezyk_do_canon_30d_20d_5d_1ds_zam_rs _80n3_.html
i po ktoryms tam klejeniu wtyczki i podginaniu w niej stykow doraznie dziala. zobaczymy jak dlugo.
drugi raz tego g.. za takie pieniadze (wtedy bylo prawie 100zl) bym na pewno nie kupil :(
ufff, już miałem kupować. Pozbieram na oryginał. dzięki
pilot bezprzewodowy to bylaby dla mnie fantastyczna sprawa" No tak, tylko zeby mozna bylo wyzwalac migawke stojac za aparatem a nie przed. Czytalem tu na forum, ze wszystkie dzialaja wlasnie od przodu. A moze nie? ;)
racja. i to akurat moze byc klopot, bo ja lubie uzywac ultraszerokich katow, ale niekoniecznie w polaczeniu z wlasna reka w kadrze...
cos by trzeba w desen lusterka wykombinowac...
Witam! Dostalem go z Hong Kongu wraz z aparatem jako prezent. Ale za cholere nie wiem jak wyzwolic te migawke. W tej trzydziestce powinien byc jakis transmiter, albo cos co zareaguje na podczerwien, a nigdzie tego nie widze.
I nie zobaczysz.
Canon 30D nie ma wbudowanego portu podczerwieni.
M@riusz