Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : EF 50 1.8 II za 399 w sklepie detalicznym

ErnestPierwszy
15-12-2006, 16:19
Jakby ktoś chciał zakupić ww obiektyw w normalnym sklepie (nie internet i nie allegro) z autoryzacją Canon Polska (jego gwarancja) za 399 zł to można to zrobić w sklepach sieci Fotojoker.
Takie info, może komuś się przyda.

sadaman
15-12-2006, 16:26
hey
to bardzo ciekawe - bo ja mieszkam w Tychach - tu są dwie placówki Fotojokera - i zarówno w Realu jak i Tesco twierdzą że nie ma możliwości zakupienia a nawet zamówienia:|, i niemają pojęcia kiedy będą mieli.
Zresztą dodam sam od siebie że w życiu w sieci tych sklepów nie wiedziałem innych obiektywów niż Tamron, Sigma, Sony
Więc niewiem skąd te info:|

Fan nr 1
15-12-2006, 16:42
sadaman

W Pszczynie w sklepie " U Michała" były bodajże po 370 lub 390 PLN. W tym tygodniu miała być nowa dostawa

pozdro

ErnestPierwszy
15-12-2006, 16:47
Więc niewiem skąd te info:|

Z najnowszej promocji Fotojokera. Na ich stronie poświęconej Canonowi, w nowej gazetce promocyjnej, jest to szkło. Promocja od dziś, więc w tygodniu powinny być.
Tak samo było z lampami 430 i 580. Pojawiły się w ciągu tygodnia od ogłoszenia gazetki. Przynajmniej w Warszawie są w sklepach...dużo zależy od kierowników salonów.

sadaman
15-12-2006, 16:47
"Fan nr 1" - dzwoniłem wczoraj do Michała, i sprawa ma się tak że na te chwilę to niewie kiedy będzie nowa dostawa ponieważ w hurtowniach szkiełka się skończyły - i teraz wszyscy czekają na nie:|
Trudno więc powiedzieć kiedy będą.

Ernest pierwszy - wedle gazetki powinny być od jutra...więc możnaby powiedzieć że coś pod tym względem w FotoJokerze się zmienia na + :)
Jednak nie jest tak pięknie jak mogłoby być - jestem po rozmowie z panią z Fotojokera i już wiem że tego szkła mimo że jest w gazetce na 99% nie będą mieli - szkło będzie wyłącznie na zamówienie, a jego odbiór będzie w Auchan w Katowicach.
Poprostu - to że jest w gazetce nie świadczy o tym że wszystko będzie we wszystkich ich punktach:|

MacGyver
15-12-2006, 17:02
399 - Sieć sklepów M & J (http://mj-foto.pl/sklepy.php), dostępne od ręki (w tych wrocławskich zawsze leży jakaś 50-tka na półce), można przymierzyć i sprzedawcy, w odróżnieniu od większości tych z Foto-Pajaca, wiedzą co sprzedają.

ErnestPierwszy
15-12-2006, 17:34
No to lipa... ale tak jak pisał MacGyver (http://canon-board.info/member.php?u=5293) warto zajrzeć przy okazji do M&J.

haaa znalazłem swój post z LIPCA i już wtedy pisałem o cenie 399 zł w salonach M&J:)
http://canon-board.info/showthread.php?t=12686

ErnestPierwszy
15-12-2006, 17:41
Ceny z Allegro a sprzęt od Canon Polska...
50 f1.8 za 359 zł
50 f1.4 za 1280 zł
85 f1.8 za 1419 zł

Kupował ktoś u nich przez Internet?

ishi
15-12-2006, 17:44
FJ zamowił na początek niespełna 100 szt. każdego z obiektywów, także jeśli nie ma go w sklepie to można zamowić, przerzut z innego to ~2dni.. (max 2 tygodnie ale to w wypadkach extremalnych -sciągania z zagranicy)

MacGyver
15-12-2006, 17:49
Kupować nie kupowałem ,ale facet w jednym z wrocławskich M&J bardzo zachwalał, mówił że zamawiasz na abfoto.pl, odbierasz w dowolnym sklepie M&J na terenie kraju i jeszcze pozwolą stestować zanim zapłacisz (gotówką).

tombas
15-12-2006, 18:06
Ceny z Allegro a sprzęt od Canon Polska...
50 f1.8 za 359 zł
50 f1.4 za 1280 zł
85 f1.8 za 1419 zł

ja kupowałem, ja... a tak poważnie jestem z nich super zadowolony, swoją 50-tke miałem za 22 godziny od zamówienia a cena 359 zł, solidnie zapakowana, wszystko jak należy:!:

Vitez
15-12-2006, 22:03
FJ zamowił na początek niespełna 100 szt. każdego z obiektywów

Kazdego? 1200 5.6 L tez 100szt wzieli? ;)

ishi
17-12-2006, 02:10
każdego :P z 3 nowych Canonowskich w ich ofercie.. ehh szkoda, że taki mały wybór... ;)

Mac
17-12-2006, 02:19
No cóż wybór taki jaki jest rynek, niestety. Chciałoby się inaczej ale to na razie marzenia w naszym kraju. Może za x lat bedzie lepiej.

szymcik
20-12-2006, 16:38
Ehhh
No lipa z tym Fotojokerem....bo oni (wydaje mi się) o sprzęcie fotograficznym za duzo pojęcia nie mają...bo np. dlaczego umieszczaliby w swojej gazetce fotke 50 f 1.8 MK1 a tak naprawde sprzedają dwójkę... muszę przyznać ze w pierwszej chwili podjarałem sie tym ze to naprawde moze byc jedynka i juz chwytałem za portfel...szybko jednak spadło na mnie wiadro zimnej wody...
zadałem pytanie pani czy maja ten obiektyw a pani na to....nikona D50...nie nie mamy:|
po krótkim wyjaśnieniu o co mi biega spytałem sie o co chodzi z tym że tutaj jest jedna wersja a sprzedaja inną ta zrobiła oczy jak spodki i chwyciła za telefon...:/ ahhh musze dodac ze obiektywu oczywiscie nie miała w sklepie bo "zszedł"... pani za dużego pojęcia o tym co sprzedawała to na pewno nie miała...
Heh nie omieszkam opowiedzieć jeszce jednej historyjki zwiazanej z (nie)kompetencją pracownika FJ :]
Mieszkam niedaleko Tesco w ktorym to swoja placówkę ma fotojoker:}
mała klitak 5x5 metrów ale spoko:]
postanowiłem sprawdzić Sigmę 70-300 APO DG Macro :]
wiec wwszedłem do środka i za ladą stała dziewczyna , lat około 25...
przywitałem sie ładnie i pytam czy mogłaby mi pokazać ten opbiekytyw....stał na prawie pustej półce wiec wskazałem palcem i powiedziałem ta sigmę prosze.... okej...pani podeszła do gablotki i zaczyna wodzić wzrokiem....więc musiałem jeszcze raz pokazac o co mi chodzi... i wtedy wpadł mi do głowy bardziej szatański pomysł i spytałem czy mogałby mi ja podpiąć do jakiegoś korpusu....jakież zdziowienie moje było gdy chciała wyjąć nikona D50....
dżizys... ale brnąłem w to dalej... mówie : alke canona musi pani wyjąć, najlepiej tego....mój wybór padł na 350D :]
więc pani chwyciła prężnie 350D kit i przeniosła się na ladę...i się zaczęło....
Miła pani "sklepowa" zaczęła oglądać ową 350-tkę i zajrzała to do baterii...odpięła gniazdo CF i w końcu zapaliła jej się lampka i chwyciła za obiektyw...mi juz kamień z serca spadł a ona zdjęła dekielek z kita...tylni dekielek z sigmy i zaczyna dopasowywać...sami to sobie skomentujcię....nawiasem mówiąc nie wiem czy czasem nie porysowała tego kita...zaoferowałem swoją pomoc i sam zmieniłem opbiektyw...przy okazji oświecając miła panią :] pobawiłem się jakieś 410 minut sigma podziękowałem i położyłme zestaw na lade....obiektyw przełączony był na macro wiuec tubbbus był sporo wysuniety i zablokowany w przedziale macro i ani rusz przeci9eż....stanąłem obok i obserwowałem... pani z paniką w oczach spojrzała na mnie po czym na siłe zaczeła krecic pierścianiami na sigmie.....ja zz krzykiem ze NIEEEEEEE tak sie nie robi:] i pani chyba w tym momerncie puściła i stwierdziła że jak kolezanka przykjdzie to ona to zrobi...

Sory za mały offtopic ale chcałem podzielic się swoimi perypetiami związanym z FJ, muszę powiedzieć ze obok takich ludzi jak pani od sigmy pracują tam tez tacuy ktorzy na fotografii i sprzecie znają sie batrdzo dobrze albo chociaz na tyle ze pozwala to im sprzedawać owy sprzet...ale zdecydowanie tych drugich jest mniej i to triche boli....
z pozdrowieniami dla pani od Sigmy <rotfl>