PDA

Zobacz pełną wersję : 30D bez 590zł, tylko w jakim sklepie????

do_urden
15-12-2006, 14:47
Chcę skorzystać z tej promocji, problem w tym że podobno potrzebna jest faktura , lub wydruk z kasy fiskalnej, a prawdopodobnie nie każdy sklep jest w stanie to wysłać. Po wstępnym rekonesansie, wszędzie tam gdzie jest drogo, oni proponują takie rozwiązanie, a tam gdzie najtaniej nie ma na ten temat słowa. Może Wy polecicie jakiś tani sklep, gdzie na pewno dostane wszelkie dokumenty niezbędne do skorzystania z promocji.

Skipper
15-12-2006, 14:50
absolutnie kazdy sklep zobowiązany ustawą o VAT ma OBOWIĄZEK dac Ci paragon fiskalny, wypelnisz papiery wytniesz kod kreskowy z pudełka zrobisz xero paragonu, to wszystko wyslesz i po temacie

do_urden
15-12-2006, 15:16
więc to wszystko to tylko chwyty marketingowe....dobrze wiedzieć. Może WY mieliście okazje ostatnimi czasy wykonać taki manewr, jeżeli tak to w jakim sklepie, chcę mieć pewność solidnego i pewnego zakupu, nie zdeprecjonowanego niską ceną.

do_urden
15-12-2006, 15:20
aha i jeszcze jedno, promocja trwa do 31.12 czy 28.02, bo jak dotąd spotkałem się obiema wersjami.

CoNic
15-12-2006, 16:00
Może spróbuj tutaj:
http://www.abfoto.pl/

Wystawiają fakturę, cena w kicie 4499.

amper
15-12-2006, 16:13
ja polecam http://www.fotoit.pl/
ja kupiłem za 4400 brutto z fakturą
proponowano mi też za 4000 bez kodu na pudełku - czyli bez kombinacji ze zwrotem masz 400 zł taniej (jak się komus nie chce bawić)
pozdrawiam

p.s. na giełdzie (warszawa) można kupić body za 3900 bez faktury ale z paragonem /ja wolałem z fakturą bo VAT można odliczyć/

Routlaw
15-12-2006, 17:43
ja kupiłem za 4400 brutto z fakturą
...
ja wolałem z fakturą bo VAT można odliczyć/

VAT można odpisać do 4270brutto.. :???:

amper
15-12-2006, 20:02
VAT można odpisać do 4270brutto.. :???:

oczywiście:p (chyba nie musze się rozpisywać? wszystko jest do dogadania)

Tasma
15-12-2006, 23:54
Vat mozna odliczyc zawsze. Taka juz idea tego podatku. Do 4270 brutto, czyli 3500 netto sprzet a mortyzuje sie jednorazowo.

WereWolf
23-12-2006, 11:56
ja przymierzam się właśnie do zakupu 30D, prawdopodobnie będzie to w styczniu... robiłem wstępny rekonesans, i tak:

sprawdzałem najniższe ceny (głównie ceneo), oraz lokacje, które mógłbym odwiedzić osobiście, bo jednak wolałbym nie liczyć na kurierów i móc przetestować sprzęt :)

fotoset.pl - cena wręcz rewelacyjna, niestety za daleko dla mnie na odbiór osobisty, ale z ciekawości zapytałem... niestety nie ma możliwości zwrotu - o szczegóły nie pytałem... a wersja z kitem z dopiskiem "zwrot 590 zł" jest o wiele droższa...

fotoexpert.pl - cena już nie taka rewelacyjna, ale podobno sklep porządny, duży wybór obiektywów... niestety panowie z fotoexperta na dwa maile nie odpowiedzieli... no trudno, stracili klienta

europassat.com - i tu moje zaskoczenie... bo:
1. wiem, że jako grossman podobno wystawiali faktury tylko na życzenie i cena była większa
2. przy tej cenie myślałem, że zwrot będzie niemożliwy...
a tu niespodzianka - odpowiedź dostałem już następnego dnia (pisałem maila wieczorem): paragon lub faktura bez problemu i zwrot też jest możliwy... tak więc, FZ30 kupiłem w europassacie i na 99% 30D też u nich kupię :)
jedyna wada, to trochę mały wybór obiektywów, ale na początek wystarczy

M@riusz
27-12-2006, 11:02
aha i jeszcze jedno, promocja trwa do 31.12 czy 28.02, bo jak dotąd spotkałem się obiema wersjami.
Najlepiej chyba sprawdzić na stronie Canona do kiedy przewidział promocję...
-> LINK (http://canoneos30dpromotion.onlinerebates.com/intro.aspx)

M@riusz

Macio
28-12-2006, 10:51
ja przymierzam się właśnie do zakupu 30D, prawdopodobnie będzie to w styczniu... robiłem wstępny rekonesans, i tak:

europassat.com - i tu moje zaskoczenie... bo:
1. wiem, że jako grossman podobno wystawiali faktury tylko na życzenie i cena była większa
2. przy tej cenie myślałem, że zwrot będzie niemożliwy...
a tu niespodzianka - odpowiedź dostałem już następnego dnia (pisałem maila wieczorem): paragon lub faktura bez problemu i zwrot też jest możliwy... tak więc, FZ30 kupiłem w europassacie i na 99% 30D też u nich kupię :)
jedyna wada, to trochę mały wybór obiektywów, ale na początek wystarczy

Też do nich napisałem bo cenę mają bardzo ok, zaraz pewnie odpiszą. NA dodatek mozna odebrać w swoim mieście (u mnie Kraków)za 50 zł, nie jest to chyba tak bardzo drogo. Kusi mnie żeby już kupić, choć w Krakowie też mam mieć na miejscu za ok 4100 ale nie wiadomo czy tak szybko. Kupowałeś w europassacie ? Wszystko było ok ? Normalną gware dostałeś ?

EDIT : dzwoniłem do nich, na 30D kita z 18-55 NIE przysługuje zwrot Canona, w przyszłym tygodniu mają być takie, na które zwrot będzie przysługiwał. Pewnie stąd tak niska cena.